x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Farul – Rapid 0-2: Intercity de Giulesti

Farul – Rapid 0-2: Intercity de Giulesti

de Daniel Stan    |    04 Aug 2008   •   00:00
Farul – Rapid 0-2: Intercity de Giulesti

Gruparea pregatita de Jose Peseiro nu a avut emotii la Constanta, insa cel mai mult conteaza faptul ca giulestenii joaca un fotbal superb. Etapa viitoare poate fi un moment al adevarului, cind in Giulesti vine campioana CFR Cluj.

Gruparea pregătită de Jose Peseiro nu a avut emoţii la Constanţa, însă cel mai mult contează faptul că giuleştenii joacă un fotbal superb. Etapa viitoare poate fi un moment al adevărului, cînd în Giuleşti vine campioana CFR Cluj.

 
Chiar dacă este de puţin timp în fotbal, Fathi Taher nu a greşit cînd a spus despre Jose Peseiro că este un antrenor mare atunci cînd l-a adus în Giuleşti. Cel puţin pînă în acest moment, tehnicianul portughez şi-a dovedit clasa, Rapid jucînd peste media celorlalte echipe din Liga 1.


SPECTACOL. Cu un Julio Cesar în mare formă, susţinut de Cesinha şi de Boya, lui Spadacio, noul golgeter al Giuleştiului, nu i-a fost greu să deschidă scorul încă din minutul 13, servit în careu de Cesinha. Nu a fost un minut cu ghinion, Rapid continuînd să joace dezinvolt şi fără teamă în faţa unei trupe gazdă în imposibilitatea de a replica. “Marinarii” nu au avut în prima parte decît două şanse, însă timide. După pauză a continuat spectacolul oferit de “vişinii”, acelaşi Spadacio, servit de Julio Cesar, dînd tonul fiestei în peluza giuleşteană (’64). Nu a mai contat faptul că, înaintea acestei reuşite, Jose Peseiro a fost trimis în tribună pentru proteste, justificate de altfel.


REALISM. “Atît am putut în seara asta. Trebuie să recunosc însă că Rapid are la dispoziţie jucători de calitate, tehnici, profesionişti adevăraţi şi, cel mai important, inteligenţi. Aşa arată fotbalul din ziua de azi”, a declarat, la final, antrenorul Farului, Ion Marin. De partea cealaltă, Jose Peseiro îşi păstrează calmul: “Chiar dacă în prima parte am avut ceva probleme, în continuare am dominat jocul. Avem două victorii, însă cel mai important este jocul următor, mai ales că vom întîlni CFR Cluj, care este campioana. Trebuie să pregătim foarte atent meciul”. Portughezul nu va putea sta însă pe bancă la derby, urmînd a fi suspendat în urma eliminării de sîmbătă seară.

500.000 de euro pentru Coman

Acţionarul minoritar al Rapidului, George Copos, a anunţat la GSP TV că lui Dani Coman i s-a făcut o altă ofertă, mult mai consistentă, iar, dacă acceptă, va fi cel mai bine plătit fotbalist din campionat. “Ultima ofertă pe care i-am făcut-o, împreună cu Fathi Taher, este unică în România. Poate ajunge la 500.000 de euro net pe un an. 300.000 valoarea contractului, 100.000 prime şi alţi 100.000 pentru obiectiv. Sînt bani foarte mulţi pentru România, de nerefuzat. Noi dorim să stingem cît mai repede acest litigiu, pentru că ţin foarte mult la Dani Coman. Poate am greşit şi noi, dar şi el a exagerat”, a declarat Copos. Acesta a mai adăugat că este puţin supărat pe internaţionalul rapidist: “Am primit informaţii că ar fi semnat deja cu o echipă din Ardeal”.

 

Deranjaţi de maniera de arbitraj

Directorul general al giuleştenilor, Constantin Zotta, s-a arătat deranjat de maniera de arbitraj. “Poate sînt subiectiv, dar sper să nu greşesc. Din ce am văzut eu şi pe reluări, golul lui Spadacio a fost anulat eronat, Maxim l-a faultat dur pe Julio Cesar, iar Peseiro a fost eliminat. Poate să spună oricine că sînt nebun, dar arbitrul asistent care a anulat acea reuşită este din Cluj. Şi scorul nu era decît 1-0”, a declarat oficialul vişiniilor, făcînd trimitere la asistenul Mikloş Nagy şi la lupta pentru titlu cu CFR Cluj. Zotta a mai adăugat referitor la prestaţiile din viitor ale arbitrilor: “Ar trebui să se analizeze foarte bine prestaţiile din acest debut de sezon. Toată lumea a făcut eforturi, plătim baremuri duble şi vrem să fim respectaţi şi arbitraţi corect”.

 

Nemulţumire

“Campania de transferuri nu este încheiată pentru noi, sper să mai aducem jucători. Momentan nu sînt mulţumit de lot. S-a văzut şi cu Rapid, ei au cîştigat în special prin cei patru din faţă plus Lazăr. La Farul mai e mult de muncă”
Ion Marin, antrenor Farul

 

Precauţie

“A mai trecut un meci, dar campionatul abia a început. Pentru noi important este să continuăm pe aceeaşi linie, urmează meciuri dificile. Nu trebuie să ne aventurăm în declaraţii. Important este că ne creăm multe ocazii. Au fost şi perioade dificile cu Farul, dar rezultatul este normal”
Jose Peseiro, antrenor Rapid


Clasament

  1. CFR Cluj    6-0    6 p
  2. Rapid    5-0    6 p
  3. FC Vaslui    4-1    6 p
  4. FC Timişoara    4-1    4 p
  5. Oţelul    5-3    4 p
  6. Dinamo    2-1    4 p
  7. Unirea Urziceni    3-3    3 p
  8-10. "U" Craiova    2-2    3 p
  FC Braşov    2-2    3 p
  Steaua    2-2    3 p
11. Gloria Bistriţa    2-3    3 p
12. Farul    1-2    3 p
13. FC Argeş    3-4    1 p
14. Gaz Metan    2-3    1 p
15. Pandurii    1-4    1 p
16. Gloria Buzău    0-3    0 p
17. "Poli" Iaşi    1-5    0 p
18. CS Otopeni    1-7    0 p
Etapa viitoare: Vineri (8 august): Poli Iaşi – Steaua (20:00, Antena 1), FC Vaslui – Gloria Bistriţa (20:30); Sîmbătă (9 august): "U" Craiova – Farul (18:00, GSP TV), Gaz Metan – FC Timişoara (18:00), Gloria Buzău – Oţelul (19:00, GSP TV 2), Rapid – CFR Cluj (21:45, GSP TV); Duminică (10 august): Pandurii – Unirea Urziceni (19:30, GSP TV 2), CS Otopeni – Dinamo (20:00, GSP TV), FC Argeş – FC Braşov (21:30, GSP TV 2).
×
Subiecte în articol: sport rapid farul jose peseiro