x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport FC Arges - "U" Craiova 0-0 / Pitestiul se scufunda

FC Arges - "U" Craiova 0-0 / Pitestiul se scufunda

de Dragos Stoica    |    Mario Morcov    |    26 Feb 2007   •   00:00
FC Arges  -  "U" Craiova 0-0 / Pitestiul se scufunda

In pofida tuturor zvonurilor, Craiova a jucat cinstit in Trivale si a obtinut un rezultat prin care practic i-a retrogradat pe elevii lui Dorinel Munteanu, aflati acum la minus 18 in clasamentul "adevarului".

Cornel Penescu, sponsor la ambele echipe. Prieten la catarama cu patronul Universitatii, Adrian Mititelu, si aflat in nevoie maxima de puncte pentru ca Argesul sa poata evita retrogradarea. Extrem de suspiciosi, suporterii ambelor echipe se asteptau la un rezultat 1 solist, mai ales dupa ce partida a fost blocata la toate casele de pariuri.

PAROLIST. Dupa toata nebunia iscata pe parcursul saptamanii trecute, in care mai multi oameni de fotbal au vorbit cu subinteles despre relatiile dintre patronii Argesului si Universitatii, singurii care si-au sustinut cu vehementa punctul de vedere au jost jucatorii Craiovei, antrenorul Stefan Stoica si Adrian Mititelu. "Sunt bucuros, dar nu cat ar fi trebuit. Meritam victoria, dar aici, la Pitesti, se mai crede in salvarea de la retrogradare si se merge pe mana arbitrilor. Este pacat ca se fac lucruri din astea. Arbitrii, de fapt tusierii, si in special Marodin, ne-au tocat. Nu stiu cine ii alege si pe ce criterii, dar astazi au fost gazdari ca pe vremuri". Adrian Mititelu a dorit sa le transmita si un mesaj fanilor proprii: "Aveti incredere in aceasta echipa tanara si in mine. De cate ori am promis ceva, m-am tinut de cuvant, asa a fost si acum si nu m-ati crezut! Ati vazut ca nu a fost blat! Prin acest rezultat, Universitatea a demonstrat ca ramane unica, ca are un spirit nepatat, suprem, in fotbalul romanesc. Vreau sa readuc Craiovei gloria de odinioara si nu ma voi opri pana cand nu reusesc acest lucru. Am format o echipa tanara, un grup adevarat, care in cativa ani, nu multi, va domina fotbalul romanesc."

"AM APARAT ONOAREA"
Antrenorul Universitatii, Stefan Stoica, era dupa meci la polul opus fata de Dorinel Munteanu. "Prin acest rezultat am anulat suspiciunile care au planat asupra corectitudinii noastre. Cred ca a fost un joc frumos, desi meciul s-a terminat pana la urma egal. Oricum, ma multumeste, dupa ce in ultimele zece zile s-a tot vehiculat ca va fi blat. Am aparat onoarea Universitatii si a domnului Mititelu. Este greu de crezut ca am fi putut obtine mai mult, pentru ca in partea a doua ne-am retras deliberat".

DORINEL INCA MAI CREDE
La finalul partidei, antrenorul-jucator al pitestenilor, Dorinel Munteanu, s-a aratat extrem de afectat. "Este o dezamagire maxima ca nu am invins. Nici eu nu am jucat la parametrii doriti, pentru ca nici eu nu am inscris. Va fi din ce in ce mai greu sa scapam, dar ne vom agata de fiecare partida. Mai avem de acumulat 24 de puncte in cele 14 runde ramase, asta pentru ca am obtinut unul acum, iar eu mi-am fixat un numar de 25 de puncte, suficiente pentru evitarea retrogradarii", a declarat "Neamtul".

GLUME
Patronul argesenilor, Cornel Penescu, i-a oferit, la pauza, in vazul tuturor, cativa dolari lui Mititelu. Dorit o gluma, gestul nu a fost gustat deloc de oltean, Penescu amuzandu-se de unul singur. "Am glumit cu Adrian Mititelu. I-am dat cinci dolari ca sa facem blat, dar m-a refuzat", s-a explicat la final Penescu. Acesta a devenit apoi serios, spunand ca nu va recurge la jocuri murdare pentru a evita retrogradarea: "N-am cum sa fiu bucuros, pentru ca am pierdut doua puncte. Cine afirma ca eu fac blaturi nu stie ce spune. Asta e o porcarie, pe care o faceau altii inaintea mea. Meciul s-a jucat numai pe teren. Cele doua puncte pierdute arata ca suntem corecti chiar si intr-o situatie atat de delicata precum cea din clasament".
×
Subiecte în articol: sport