x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport FC BRAŞOV – CFR CLUJ 1-1 / Tâmpa, regatul remizelor

FC BRAŞOV – CFR CLUJ 1-1 / Tâmpa, regatul remizelor

de Mihai Igirosanu    |    10 Noi 2008   •   00:00
FC BRAŞOV – CFR CLUJ 1-1  /  Tâmpa, regatul remizelor

Campioana nu a reuşit decât o remiză la Braşov, după un meci în care a marcat două goluri anulate pentru ofsaid. CFR-ul a ratat câteva ocazii imense la mijlocul reprizei secunde, dar şi gazdele puteau câştiga pe final. Braşovul a bifat a şaptea remiză consecutivă!



Fără Tony şi De Sousa, echipa lui Maurizio Trombetta a început catastrofal întâlnirea de la Braşov, jocul slab fiind penalizat de golul lui Hatnagy, care a beneficiat de o ieşire aiurea din poartă a lui Stăncioiu. În minutul 38, Trică a marcat în poarta goală, după o ratare a lui Deac, dar reuşita sa a fost anulată pentru ofsaid. Două minute mai târziu, Dani a egalat cu capul, în urma unei lovituri libere. În repriza secundă, Yssouf Kone a reluat în plasă o centrare a lui Emanuel Kone, dar şi acest gol a fost anulat corect, tot din cauza unei poziţii de ofsaid. Finalul a fost electrizant, clujenii ratând ocazii imense prin Deac (ocazie incredibilă, de la numai un metru de poartă), Yssouf Kone sau Culio, însă în ultimele cinci minute campionii au fost salvaţi de şansă la ocaziile lui Zaharia sau Roman. Ultimul fluier al arbitrului Augustus Constantin nu a adus nimic nou pentru echipa braşoveană. Oamenii lui Răzvan Lucescu au ajuns la a şaptea partidă încheiată la egalitate.  

LUCESCU: "NE SATISFACE EGALUL"

Antrenorul Braşovului, Răzvan Lucescu, s-a arătat mulţumit cu punctul cucerit. "Un meci contra celei mai puternice echipe din Liga I, iar în aceste condiţii putem spune că suntem satisfăcuţi cu acest egal. Au fost două reprize diametral opuse, prima fiind controlată cu autoritate de noi, dar nu am fost în stare să facem 2-0 şi să închidem jocul. Am primit gol la prima lor fază periculoasă, din fază fixă, şi apoi a urmat o repriză secundă în care CFR-ul ne-a dominat. Vreau să spun că încă o dată am fost dezavantajaţi de arbitraj. Încă o dată nu am fost trataţi cu aceeaşi măsură. Cele două goluri ale CFR-ului au fost anulate corect, pe motiv de ofsaid, dar noi am avut un penalty la Buga în prima repriză. Trebuie să ne continuăm munca, să rămânem aproape de celelalte echipe, pentru că este un campionat echilibrat", a spus tehnicianul "stegarilor". În replică, portarul campionilor, Eduard Stăncioiu, vinovat la golul marcat de Hatnagy, a declarat: "Am venit să câştigăm aici, dar am fost deconcentraţi în faţa porţii şi nu am reuşit să fructificăm ocaziile pe care ni le-am creat. Ne-am îndepărtat puţin de plutonul fruntaş, iar acum trebuie să câştigăm următoarele trei meciuri.

Nu comentez arbitrajul, dar din păcate arbitrajul nu se ridică la nivelul celui din România. Dinamo s-a îndepărtat, dar nu avem ce să facem decât să ne continuăm drumul".

Cătălin Munteanu: "A fost un rezultat echitabil"

Mijlocaşul Braşovului, Cătălin Munteanu, s-a arătat şi el satisfăcut cu remiza obţinută împotriva echipei campioane. "După ocaziile care au fost, putem spune că a fost un rezultat echitabil. Cred că arbitrajul a fost imparţial, iar dacă s-a greşit s-a greşit în ambele părţi. Eu am văzut că Buga a fost faultat în careu în prima repriză, dar nu s-a acordat penalty. Pe teren nu s-a văzut diferenţa, ne-am luptat de la egal la egal, aşa cum am făcut-o şi cu Steaua sau cu Rapid." "Suntem echipa care alături de Dinamo, Steaua şi Timişoara a pierdut doar două jocuri şi asta ne dă încredere şi putere de luptă", a spus, după meci, antrenorul gazdelor, Răzvan Lucescu. Meciul de la Braşov a fost urmărit din tribuna oficială şi de Mircea Rednic, antrenorul principal al liderului Ligii I, Dinamo, sosit direct de la Timişoara. De asemenea, sub Tâmpa s-a aflat şi vicepreşedintele Gloriei Bistriţa, Ioan Horoba.

Jucătorii braşoveni au trecut pe lângă o primă-record

Confruntarea de sub Tâmpa a suscitat un interes deosebit în rândul suporterilor din Braşov, meciul dintre echipele lui Răzvan Lucescu şi Maurizio Trombetta disputându-se cu casa închisă. Încă de sâmbătă, organizatorii au confirmat vânzarea tuturor celor 7.500 de bilete tipărite pentru această partidă. De asemenea, conducerea braşovenilor i-a anunţat tot cu o zi înaintea jocului pe elevii lui Lucescu Jr că vor evolua pe o primă de 3.000 de dolari de om în cazul unei victorii împotriva campioanei. În afara celor 2.000 de dolari promişi de şefii lui FC Braşov, tehnicianul Răzvan Lucescu a promis încă 1.000 de dolari, din propriul buzunar, dacă elevii săi câştigau. În mod normal, la meciurile de pe teren propriu braşovenii joacă pe o primă de 1.000 de dolari.

×
Subiecte în articol: sport lucescu