x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport FC BRAŞOV – STEAUA / Se va disputa în "beznă"

FC BRAŞOV – STEAUA / Se va disputa în "beznă"

de Marius Mihalcea    |    04 Mar 2009   •   00:00
FC BRAŞOV – STEAUA / Se va disputa în "beznă"

Capul de afiş al rundei cu numărul 19, care va avea loc duminică, de la ora 15:00, nu va mai fi televizat de GSP TV din cauza schimbării repetate a datei de disputare.



De vină pentru această neplăcută situaţie, cel puţin pentru zecile de mii de suporteri ai Stelei, se face conducerea grupării de sub Tâmpa, care acum mai puţin de o lună, mai precis la data de 12 februarie, înştiinţa LPF şi pe cei interesaţi că instalaţia de nocturnă a Stadionului Tineretului poate fi pusă în funcţiune din etapa a 18-a. Astfel, în baza adresei trimise de cei de la FC Braşov, LPF a schimbat data şi ora de disputare a partidei, în loc de duminică, 8 martie, ora 15:30, cum fusese programată iniţial, aceasta urmând să aibă loc vineri, 6 martie, de la ora 20:45.

TELEVIZIUNEA SE APĂRĂ

"În consecinţă, după ce Liga a programat meciul pentru vineri, noi am întocmit o schemă, care ţine de mai multe aspecte, tehnice, economice şi aşa mai departe. Apoi, la data de 26 februarie, FC Braşov a anunţat că nocturna nu mai merge şi va fi pusă în funcţiune abia după data de 15 martie, aşa că Liga a mutat din nou meciul duminică. Am trimis şi noi o scrisoare către LPF şi am vrut să vedem dacă putem să modificăm acea schemă pe care o făcusem iniţial, dar nu s-a putut, aşa că meciul nu va fi televizat", a expus firul evenimentelor directorul GSP TV, Radu Naum.  

BRAŞOVENII RIDICĂ DIN UMERI

"Faptul că partida noastră cu FC Braşov nu va fi televizată este un lucru pe care nu îl acceptăm la nivel de explicaţie. Mi se pare imposibil de crezut că nu poţi să găseşti nişte generatoare ca să pui nocturna în funcţiune. Nu ştiu dacă este vorba de şicane pe care vor să le facă braşovenii înainte de meci, dar atitudinea lor este neserioasă", şi-a exprimat nemulţumirea preşedintele Stelei, Valeriu Argăseală. "Nu am prea multe detalii, abia am aflat şi eu că nu merge nocturna, dar, sincer, nu mă preocupă atât de tare dacă va fi sau nu televizat meciul şi nici nu pot influenţa acest lucru", s-a spălat pe mâini preşedintele lui FC Braşov, Dinu Gheorghe.

E funcţionabilă?

Secretarul general al LPF, Valentin Alexandru, consideră că meciul nu se va mai disputa în nocturnă şi, în consecinţă, nu va mai fi televizat din cauza Electrica Braşov. "Electrica Braşov nu poate asigura funcţionarea nocturnei. S-a crezut că vor fi în stare să rezolve această situaţie, dar nu a fost aşa. Datele contractuale între deţinătorul tv şi LPF nu sunt însă afectate". În acest timp, Electrica Braşov susţine că, din contră, instalaţia de nocturnă a Stadionului Tineretului este funcţionabilă încă de anul trecut. "Electrica Distribuţie Transilvania Sud, prin Sucursala Braşov, a asigurat alimentarea cu energie electrică până la punctul de delimitare a instalaţiilor, conform solicitării consumatorului. Astfel că nocturna a fost pusă în funcţiune în toamna anului 2008. Nu ştim despre alte probleme ulterioare legate de instalaţiile interioare ale consumatorului pentru alimentarea cu energie electrică, în condiţii de siguranţă şi continuitate", a declarat Laura Pungă, şefa Serviciului de Relaţii Publice din cadrul Electrica Braşov.

"Eu ştiam că meciul o să fie pe GSP TV, dar dacă nu e să ne anunţe şi pe noi mai repede, poate dăm toate biletele"

Dinu Gheorghe / preşedinte FC Braşov

×
Subiecte în articol: sport brasov