x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport FC BRUGES - DINAMO: Trei generatii de "caini" s-au intalnit in Belgia

FC BRUGES - DINAMO: Trei generatii de "caini" s-au intalnit in Belgia

de Daniel Stan    |    24 Noi 2006   •   00:00
FC BRUGES  -  DINAMO: Trei generatii de "caini" s-au intalnit in Belgia

Chinuiti de ploaie. Primul adversar intalnit de "cainii rosii" la Bruges a fost ploaia ce i-a sacait atat miercuri seara, in timpul antrenamentului oficial, cat si ieri-dimineata, pe parcursul plimbarii destinate relaxarii si cumparaturilor.

Corespondenta din Bruges
Chinuiti de ploaie. Primul adversar intalnit de "cainii rosii" la Bruges a fost ploaia ce i-a sacait atat miercuri seara, in timpul antrenamentului oficial, cat si ieri-dimineata, pe parcursul plimbarii destinate relaxarii si cumparaturilor.
Un fapt inedit s-a petrecut ieri pe strazile orasului belgian, acolo unde a avut loc o intalnire intre trei generatii dinamoviste. Acestea au fost reprezentate de fotbalistii actualului lot, de Tete Moraru, Costel Orac, Marin Dragnea, Florea Dumitrache sau de Florin Cheran, simboluri ale lui Dinamo invitate de conducerea clubului sa fie alaturi de echipa la meciul din Cupa UEFA.

"DUSMAN". Marti seara, Mircea Rednic a condus antrenamentul oficial pe stadionul Jan Breydel, sub o ploaie torentiala, ce n-a contenit nici un moment. Din aceasta cauza, prevazand ca si la ora jocului conditiile meteorologice vor fi asemanatoare, Rednic a insistat pe exersarea suturilor de la distanta. In pofida precipitatiilor abundente, gazonul superbei arene din Bruges arata aproape impecabil chiar si dupa sedinta de pregatire efectuata de echipa romana. De asemenea, ieri-dimineata, cand se pregateau sa iasa la traditionala plimbare de relaxare prin oras, "cainii" au fost intampinati de aceeasi ploaie torentiala. Desi, initial, se pusese problema ca plimbarea sa fie contramandata, dinamovistii s-au incumetat in cele din urma sa paraseasca hotelul.

CUMPARATURI. In pofida faptului ca Bruges este un oras plin de monumente incarcate de istorie, fotbalistii si staff-ul lui Dinamo au preferat indeletnicirea traditionala a romanilor atunci cand se afla in strainatate. "Cainii" au luat cu asalt magazinele, facand cumparaturi timp de aproximativ o ora. In timpul plimbarii, atacantul Ionel Ganea a fost in centrul atentiei, fiind la un moment dat indemnat de coechipieri sa se urce intr-o caleasca pentru a face un tur al orasului.
"Hai, ca o sa fii si tu presedinte!", i-a strigat unul dintre colegi, aluzie la plimbarea cu acelasi mijloc de transport pe care a facut-o presedintele FRF, Mircea Sandu, la Piatra-Neamt, unde, la sfarsitul saptamanii precedente, a avut loc sedinta Comitetului Executiv. In cele din urma "Ganezul" a refuzat "oferta", continuandu-si promenada alaturi de restul lotului.
RESPECT
"Cifrele nu mint! Romanii au avut un parcurs extraordinar in acest sezon, atat in campionatul lor intern, cat si in Cupa UEFA. In campionat, parca au zburat, iar in meciul jucat contra lui Besiktasau dat dovada de multa maturitate si de un caracter foarte puternic. Merita tot respectul in acest moment"
Emilio Ferreira, antrenor FC Bruges
Suporter de lux
Atacantul lui Dinamo, Claudiu Niculescu, a beneficiat aseara de sprijinul special al unui suporter foarte important. Tatal sau a fost invitat sa insoteasca delegatia dinamovista la Bruges. "Nu ratez nici un meci al lui Claudiu din tara, dar acum este pentru prima oara cand sunt alaturi de el la un meci din strainatate", a dezvaluit tatal celui mai bun executant de lovituri libere din Liga 1. In mijlocul "cainilor" a sosit si jucatorul Alexandru Baltoi, operat de curand la o clinica particulara aflata la 100 de kilometri de Bruges.
Rivalitate
Conform catorva suporteri belgieni care au asistat la antrenamentul oficial efectuat miercuri seara de Dinamo, FC Bruges este cea mai iubita echipa din Belgia. Ei au mai dezvaluit ca fanii gruparii ii urasc de moarte pe cei ai lui Standard Liege, rivalitatea dintre formatiile celor doua orase fiind foarte mare. "Ei sunt valoni, iar noi flamanzi. Si din cauza asta ne uram atat", a explicat un suporter. "La meciurile directe erau mari probleme si pe teren, si in tribune. N-a existat meci fara incaierari de strada", si-a reamintit antrenorul lui Dinamo, Mircea Rednic, fost jucator in urma cu multi ani la Standard Liege.
Florin Raducioiu, manager general?
Fostul international Florin Raducioiu si-a facut miercuri seara aparitia la Bruges, in hotelul unde este cazata delegatia dinamovista. Fosta glorie a trupei din "Stefan cel Mare" a venit de la Monte Carlo dupa un drum de aproximativ noua ore cu trenul. Surse apropiate lui Dinamo sustin ca, in proportie de 90%, el va bate palma cu oficialii "cainilor", pentru a prelua postul de manager general, oferta pe care o refuzase in urma cu doua luni, din cauza unor probleme familiale. Raducioiu n-a dorit sa comenteze acest subiect, dar a vorbit despre situatia actuala a clubului sau de suflet: "Din ce am observat in ultima perioada, Dinamo este o echipa tanara, de viitor si nu cred ca trebuie sa se faca o tragedie in cazul nefericit in care s-ar pierde calificarea in primavara europeana". Fostul atacant a asistat aseara la meciul de pe Stadionul "Jan Breydel".

×
Subiecte în articol: sport dinamo bruges