x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport FC Sevilla - Steaua 1-0 / Cuminti si eliminati

FC Sevilla - Steaua 1-0 / Cuminti si eliminati

de Mihai Igirosanu    |    23 Feb 2007   •   00:00
FC Sevilla  -  Steaua 1-0 / Cuminti si eliminati

Dupa 0-2 in tur, la Bucuresti, Steaua s-a prezentat la Sevilla din postura echipei care nu are ce pierde, insa prestatia ei a fost una cuminte, demna pentru o reprezentanta a unui fotbal care exista doar prin lucruri puerile, lipsit de forta si rezultate concrete.

Disputat pe un teren imbibat de apa, din cauza ploii sacaitoare care s-a abatut ieri asupra Andaluziei, meciul a avut o prima repriza in care Steaua a tinut pasul cu Sevilla. Impresia de echilibru si oarecare speranta s-a stins chiar in minutele de prelungire, cand rusul Kerzakov a speculat o clipa de adormire a defensivei lui Olaroiu si l-a invins pe Cernea.

TEAMA. Pana la final, in ciuda unor ocazii ratate de Vali Badea, cel mai periculos om al Stelei aseara, senzatia a fost ca echipa campioana a Romaniei se teme macar sa si incerce imposibilul. Finalul i-a gasit resemnati pe jucatorii ros-albastrilor, care au efectuat cuminti traditionalul schimb de tricouri cu niste adversari pe care i-au res- pectat excesiv, in ciuda evidentei colosale de valoare. La meci au asistat cateva mii de romani.

REZULTATE. Tot aseara, in celelalte meciuri: Alkmaar - Fenerbahce 2-2 (in tur, 3-3), Nancy - Sahtior Donetk 0-1 (1-1), Blackburn - Leverkusen 0-0 (2-3), Maccabi Haifa - TSKA Moscova 1-0 (0-0), Panathinaikos - Lens 0-0 (1-3), PSG - AEK Atena 2-0 (2-0), Celta Vigo - Spartak Moscova 2-1 ( - ), Newcastle - Waregem 1-0 (3-1), Parma - Sporting Braga 0-1 (0-1), Ajax - Werder Bremen 3-1 (0-3), Glasgow Rangers - Hapoel Tel Aviv 4-0 (1-2), Espanyol - Livorno 2-0 (2-1), Osasuna - Bordeaux 1-0, dupa prelungiri (0-0). Echipele subliniate s-au calificat in optimile de finala.

TROFEU RETURNAT
Cupa UEFA, trofeu castigat de FC Sevilla dupa finala din sezonul trecut in fata lui Middlesbrough (4-0), va fi returnata noului presedinte al UEFA, Michel Platini, in cadrul unei ceremonii care va avea loc la data de 16 martie, la Glasgow.

Shopping si afectiune

Ieri, la pranz, cu cateva ore inaintea meciului de pe "Ramon Sanchez Pizjuan", elevii lui Cosmin Olaroiu au preferat sa se plimbe prin Sevilla si sa cumpere cate ceva din cel mai mare mall al orasului, El Corte Ingles.

Autocarul in care s-au imbarcat fotbalistii Stelei a plecat de la Hotelul Barcelo, acolo unde este cazata delegatia campioanei Romaniei, in jurul orei 12:00. Din cauza lucrarilor la o line de tramvai care se desfasurau in Sevilla, ros-albastrii au fost nevoiti sa coboare din autocar destul de departe de locul in care isi doreau sa ajunga, mall-ul El Corte Ingles.

DRAGOSTE. In drumul lor pe ingustele strazi din superbul oras andaluz, fotbalistii au fost remarcati de majoritatea spaniolilor, cat si de unii romani. In timp ce unii iberici, sustinatori ai rivalei Sevillei, Betis, pronosticau victoria elevilor lui Cosmin Olaroiu cu scorul de 3-0, fanii celor de la Sevilla ii amenintau pe bucuresteni ca vor suferi o noua infrangere. Banel Nicolita a fost cel mai incurajat jucator de catre spanioli, "Nicolita es un jugador muy bueno" (n.r. - "Nicolita este un jucator foarte bun") au strigat mai multi dintre fanii lui Betis, in momentul in care au vazut grupul stelistilor.

Cosmin Olaroiu a preferat sa ramana mai retras si a discutat pe intreg drumul, in limba spaniola, cu cativa reprezentanti ai clubului Sevilla si nu a intrat in mall-ul El Corte Ingles. El s-a plimbat prin oras, intrand in cateva magazine cu ceasuri, aflate in jurul mall-ului. Prin El Corte Ingles, fotbalistii Stelei s-au plimbat aproximativ 30 de minute, timp in care au fost asaltati, pentru poze si autografe, de romani care locuiesc in Spania, cat si de spaniolii aflati in cladire care au reusit sa-i recunoasca.

NOROC
"Misiunea noastra este foarte dificila, dar trebuie sa luptam pana la capat. Am jucat slab la Bucuresti, si acum trebuie sa incercam sa indreptam lucrurile. Sevilla este o echipa foarte puternica, dar eu mai stiu ca acesta este un stadion care a purtat noroc Stelei"
Cyril Thereau
atacant Steaua

TROFEU RETURNAT
Cupa UEFA, trofeu castigat de FC Sevilla dupa finala din sezonul trecut, in fata lui Middlesbrough (4-0), va fi returnata noului presedinte al UEFA, Michel Platini, in cadrul unei ceremonii care va avea loc la data de 16 martie, la Glasgow. Platini va inmana cupa guvernatorului Provinciei Glasgow, Liz Camerin, iar ea va fi expusa publicului pana in ziua finalei de pe 16 mai, de pe stadionul Hampden Park. Pe langa inmanare va avea loc si tragerea la sorti pentru celelalte faze eliminatorii ale competitiei.
×
Subiecte în articol: sport sevilla