x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fc Timişoara – Dinamo: Miroase a sânge

Fc Timişoara – Dinamo: Miroase a sânge

de Daniel Stan    |    23 Noi 2009   •   00:00
Fc Timişoara – Dinamo: Miroase a sânge
Sursa foto: Gabriela Arsenie/Jurnalul Naţional

Timişorenii nu concep decât victoria în această seară în faţa rivalilor de moarte din "Ştefan cel Mare". În campionat, "viola" nu a mai câştigat în faţa "câinilor" de 12 ani.



Ultimul succes al Timişoarei în faţa lui Dinamo datează din aprilie 1997, când "Poli", cum se numea pe atunci, a învins cu 3-0, în faţa a 30.000 de spectatori, prin golurile lui Sasu, Kovacs şi Guşatu. De atunci, gruparea de pe Bega nu s-a mai întâlnit cu victoria în faţa lui Dinamo în campionat, doar în primăvara acestui an, în semifinala Cupei României, Timişoara s-a răzbunat: 4-1. În această seară, ambiţiile sunt mari.

Lăsând la o parte războiul psihologic, plecat de la arbitraj, unde nici una dintre tabere nu vor români, ambele formaţii îşi doresc victoria. "Respect Dinamo, este o echipă de valoare, cu fotbalişti buni, un club obişnuit să câştige, dar vreau să îi bat încă o dată, după ce am mai făcut-o când eram la Gloria Bistriţa. Dar asta nu depinde numai de mine, ci şi de cei care vor intra pe teren. Trebuie să evolueze cu mult curaj, Dinamo nu este o echipă de speriat în acest moment. Oricum, voi alege o tactică ofensivă", a declarat antrenorul timişorenilor, Ioan Ovidiu Sabău.

"NE TREBUIE CONTINUITATE"
De partea cealaltă, Cornel Ţălnar, tehnicianul "câinilor", a replicat: "Îmi doresc un rezultat bun la Timişoara, care să ne menţină în lupta pentru titlu. Băieţii trebuie să evolueze cu aceeaşi determinare ca în ultimele două meciuri, cu Rapid şi Astra Ploieşti. Din păcate, nu ne putem baza pe Florin Bratu şi Marius Niculae, abia şi-au reluat pregătirile şi nu pot forţa". Revenit după o accidentare, fostul jucător al Timişoarei, Gabi Torje, anunţat titular la Dinamo, a declarat: "Ştiu că voi fi primit cu ostilitate, este normal, dar sentimentul nu este reciproc.

Pentru mine important este că sunt 100% apt de joc după accidentare şi imi doresc să câştigăm la Timişoara". Supărat pe jucători după evoluţiile din ultima perioadă, mai ales în Europe League, preşedintele executiv al "roş-albilor", Cristi Borcea, nu va fi prezent pe arena "Dan Păltinişanu".


Război între Turcu şi Avram
Dinamo nu îl mai vrea pe Vasile Avram (foto) în fruntea CCA. "Acest Avram parcă este pus să ne facă rău. Încă o dată îi cerem schimbarea, nu e capabil, nu are personalitate şi autoritate", a declarat acţionarul dinamovist, Vasile Turcu. "Sută la sută meciul va fi condus de o brigadă FIFA, dintr-o ţară vecină. Vom face publice numele arbitrilor când vor ajunge pe aeroport", a spus Avram, care i-a replicat acţionarului dinamovist.

"Cine e Vasile Turcu? Sunt unii care vor să-şi facă imagine, se cred mai importanţi decât sunt. Am auzit că ar fi zis că aş fi incompatibil cu funcţia, dar Vasile Turcu e incompatibil cu fotbalul! Sunt persoane venite de pe şantier şi ar fi fost mai bine să rămână acolo.
Ca să poţi face o afirmaţie despre o persoană, că are capacitatea să exercite o funcţie sau nu, trebuie să ai nişte elemente: să-l cunoşti din punct de vedere profesional şi moral. Trebuie să învăţăm din greşeli şi să le evităm pe cât posibil. Numai domnul Turcu nu greşeşte. El este înalt, deştept, frumos şi are şi «benoacle» la ochi", a spus Avram la sptfm.

×
Subiecte în articol: sport