x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport FC TIMIŞOARA / Speranţe pentru puncte

FC TIMIŞOARA / Speranţe pentru puncte

de Marius Mihalcea    |    18 Mar 2009   •   00:00
FC TIMIŞOARA / Speranţe pentru puncte

Preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, totodată şi prim-vicepreşedinte al FRF, susţine că gruparea de pe Bega are şanse să-şi recupereze cele şase puncte cu care a fost penalizată în urma unei decizii a TAS.



În acelaşi timp însă, Dragomir a admis că FRF are şi ea partea sa de vină în cazul palmaresului clubului FC Timişoara, pe care Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne i l-a atribuit omului de afaceri italian Claudio Zambon. "Federaţia este vinovată, dar nu sută la sută. Federaţia a fost indusă în eroare, Zambon a fost băiat deştept, s-a folosit de nereguli şi de anumite persoane.

Zambon nu poate să scape însă de instanţele de judecată româneşti. S-a constatat că palmaresul şi drepturile conexe aparţin lui ASFC Politehnica Timişoara, deci nu lui Zambon. Sunt probe noi, iar Timişoara vrea să se rejudece cazul.

SC FC Timişoara a respectat deciziile privind palmaresul, numele şi culorile", a declarat ieri şeful LPF.

"ZAMBON A LUAT PALMARESUL PE ŞMECHERII"
Dragomir a detaliat: "Departamentul de Relaţii Internaţionale din cadrul FRF nu a avut împuternicire din partea Comitetului Federal să trimită un înscris la TAS. Din păcate, regulamentul nu permite rejudecarea cazului. Zambon a luat palmaresul pe şmecherii, iar Comisia Juridică nu şi-a făcut datoria. ASFC Timişoara este o societate care nu a fost niciodată desfiinţată, dar i s-a luat tot. Acestea sunt concluziile pe care le putem trage până în acest moment". Dacă în ceea ce priveşte recuperarea palmaresului nu le-a dat prea multe şanse bănăţenilor, "Corleone" a fost de părere că aceştia pot totuşi spera că măcar vor primi înapoi cele şase puncte. "Eu spun că Timişoara are şanse să-şi recupereze punctele pierdute, pentru că Federaţia nu trimite pe nimeni la procesul de la TAS." Procesul pe care i l-a intentat clubul de pe Bega Federaţiei în cazul depunctării va fi judecat de TAS la data de 2 aprilie.

"Sunt între ciocan şi nicovală"

Tot ieri, Dragomir a mai precizat că dubla calitate pe care o are în structurile fotbalistice din ţară, de preşedintele al LPF, respectiv de prim-vicepreşedinte al FRF, îl pune într-o situaţie ingrată în acest caz. "Eu trebuie să ţin cu FRF, dar trebuie să ţin şi cu cluburile. Sunt între ciocan şi nicovală, iar dacă FRF e vinovată, suntem vinovaţi cu toţii, nu numai Mircea Sandu şi Adalbert Kassai. Timişoara spune acum că FRF, netrimiţând pe nimeni la TAS să-i apere interesele, este o armă cu două tăişuri. Timişoara susţine că Federaţia trebuia să meargă acolo şi să spună că a greşit. Federaţia nu poate să meargă însă acolo şi să spună asta, şi nu pentru că ăia ar sancţiona-o, dar aici e vorba şi de orgolii. Eu, bine-nţeles, dacă mă duceam la TAS, apăram interesul Federaţie, dar spunând adevărul, normal, că o ajutam pe Timişoara." Comitetul Executiv a decis luni ca Dumitru Dragomir să nu reprezinte Federaţia la TAS în cazul palmaresului lui FC Timişoara.

Alt atac

Patronul lui FC Timişoara, Marian Iancu, a lansat ieri un nou atac la adresa FRF: "Ştiu că se fac intervenţii din partea conducerii Federaţiei pe lângă procurorii de la Curtea de Apel Bucureşti pentru tergiversarea procesului penal pe care i l-am intentat FRF. Procurorii de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti nu ar trebui să ia însă în calcul aceste intervenţii meschine sau pilele celor din federaţie, ale lui Mircea Sandu sau Adalbert Kassai, şi să pună pe rol acest proces, pentru că poliţia şi-a făcut datoria.

Noi am făcut o plângere penală şi cazul este instrumentat de un an şi jumătate, deja e prea mult de-atunci!".  

×
Subiecte în articol: sport timisoara