x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Federer a venit in Romania

Federer a venit in Romania

05 Feb 2004   •   00:00

Roger Federer, a sosit in Bucuresti pentru meciul din Cupa Davis. El a fost adus pe Aeroportul Baneasa la bordul unui avion particular pus la dispozitie de un om de afaceri romano-elvetian.

Vedeta echipei Elvetiei si omul numarul 1 din tenisul mondial la aceasta ora, Roger Federer, a sosit in noaptea de marti spre miercuri, in mare taina. Acesta este al doilea lider ATP care va evolua in Bucuresti, dupa Boris Becker, care a jucat un tur la editia din 1996 a "Open Romania".

In mare secret, Roger Federer a sosit in Romania in noaptea de marti spre miercuri, la ora 1:30, pe Aeroportul Baneasa, la bordul unui avion particular bimotor, proprietatea omului de afaceri romano-elvetian Nicolae Buzaianu. Pe pista batranei aeroga ri se aflau sase politisti si agenti de securitate, care n-au permis nimanui sa se apropie de noul star al tenisului mondial.

SOFER. Imbracat intr-un pulover albastru, in pofida frigului patrunzator al noptii, Federer a fost asteptat de directorul general al Federatiei Romane de Tenis, Dumitru Haradau. Obosit, dar foarte bine dispus, el l-a asigurat pe ofiterul de presa al forului elvetian, Marcel Hauck, ca se simte excelent, dupa care s-a suit in automobilul de teren al lui Haradau, care l-a condus direct la Hotelul Inter-Continental.

L-a adus boss-ul energiei Omul care i-a inlesnit lui Federer sosirea secreta in Romania este Nicolae Buzaianu, directorul general al firmei elvetiene Energy Consult si este detinatorul licentei pentru distributia energiei electrice pe teritoriul Romaniei si cea pentru reabilitarea centralei de la Portile de Fier. Mare fan al tenisului din Tara Cantoanelor si posesor al dublei cetatenii, Buzaianu are afaceri si in tara noastra, fiind momentan in lupta cu Ovidiu Tender pentru cumpararea fabricii de motoare de la Resita. In mod normal, o ora de zbor cu un avion identic aceluia care l-a adus pe Federer la Bucuresti costa 15.000 de dolari.

Sansele sunt egale. Nu sunt obosit si ma simt in forma. Ii cunosc pe Pavel, Trifu si pe Hanescu. In ultimul timp nu l-am vazut jucand decat pe Hanescu, la televizor. Terenul e ca la Roland Garros si m-am antrenat bine pe el" Roger Federer

"Dublul" va fi Pavel-Trifu Se pare ca antrenorii Segarceanu si Marcu s-au decis inca de marti seara in privinta componentei echipei de dublu. Aceasta va fi compusa din Andrei Pavel si Gabriel Trifu. Marti seara, capitanulnejuca tor al echipei Romaniei, Florin Segarceanu, insotit de Andrei Pavel, Gabriel Trifu si Adrian Voinea, venit pentru a urmari meciul cu Elvetia, au cinat la restaurantul lui Dinu Pescariu. Juniorii Florin Mergea si Horia Tecau nu au fost prezenti, nefiind informati. "Astept decizia antrenorilor si apoi imi spun punctul de vedere", a precizat Ilie Nastase. O posibila reactie negativa a acestuia e posibil sa apara astazi, cand la ora 13:00, la Hotelul Inter-Continental, are loc prezentarea oficiala a loturilor si tragerea la sorti a meciurilor. Nastase insista pentru folosirea juniorilor Florin Mergea si Horia Tecau.

×
Subiecte în articol: sport federer