x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Federer rescrie istoria tenisului

Federer rescrie istoria tenisului

de Vlad Ionescu    |    07 Iul 2009   •   00:00
Federer rescrie istoria tenisului
Sursa foto: STEFAN WERMUTH/Reuters

Elveţianul Roger Federer a terminat pentru a şasea oară învingător pe iarba londoneză, devenind jucătorul cu cele mai multe succese în turneele de Grand Slam.



De patru ore şi 16 minute a avut nevoie Federer (foto) pentru a-l învinge pe Andy Roddick, scor 5-7, 7-6, 7-6, 3-6, 16-14. Ultimul act a durat o oră şi 35 de minute, fiind cel mai lung set decisiv disputat într-o finală de Grand Slam. La 27 de ani, elveţianul a doborât recordul de turnee de Grand Slam câştigate, 15 în total, cu unul mai mult decât Pete Sampras.

"Este uluitor, dar pentru asta joc tenis, ca să dobor aceste recorduri. Lucrurile nu au arătat prea bine pentru mine la începutul anului, când am pierdut finala la Australian Open. Dar să câştigi apoi la Roland Garros şi la Wimbledon este incredibil", a declarat Federer, pe care presa bitanică l-a proclamat cel mai mare jucător din toate timpurile. Astfel, Roger a revenit pe primul loc în ierarhia ATP, poziţie pe care mai staţionase timp de 237 de săptămâni, până în august 2008, când a fost detronat de Rafael Nadal.

×
Subiecte în articol: sport