x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Final de campionat cu săbiile pe masă în Bănie

Final de campionat cu săbiile pe masă în Bănie

de Dragos Stoica    |    07 Dec 2009   •   00:00
Final de campionat cu săbiile pe masă în Bănie
Sursa foto: Cristi Preda/Gazeta Sporturilor/Intact Images

La ultima înfăţişare pe stadionul "Ion Oblemenco", oltenii trebuie să învingă Steaua pentru a nu avea emoţii peste iarnă, când este aşteptat la echipă Victor Piţurcă. Din retur, craiovenii vor juca la Turnu Severin.

Dacă Adrian Mititelu îşi va menţine hotărârea ca Universitatea să evolueze din retur la Turnu Severin, partida din această seară de la Craiova ar fi ultima pe care oltenii o vor disputa pe arena de legendă "Ion Oblemenco". Din acest motiv, responsabilii grupării din Bănie se aşteaptă azi la o afluenţă teribilă de public în tribune, preţurile biletelor fiind şi ele gândite special pentru atragerea suporterilor la stadion.

SALVAREA UNEI TOAMNE RATATE
Cum înaintea începerii actualei ediţii de campionat Bănia vorbea de luptă la titlu sau măcar de un loc pe podium, iar acum Universitatea se găseşte pe locul 11, elevii lui Eugen Neagoe speră ca meciul cu Steaua să fie salvarea unui tur ratat în totalitate. "Putem învinge Steaua. Din punctul meu de vedere, nu contează cine dă gol şi nici cum îl dă. Poate să fie henţ, ca la faza lui Thierry Henry cu Irlanda, sau ofsaid, nu mă interesează, doar să se contabilizeze în favoarea noastră, iar rezultatul final să ne fie favorabil", a declarat sâmbătă golgeterul craiovenilor, Florin Costea.

La rândul său, Eugen Neagoe s-a arătat convins că jucătorii săi vor lua cele trei puncte contra echipei pregătite de Mihai Stoichiţă: "Situaţia din clasament şi numele adversarului ne obligă să tratăm cu maximă responsabilitate acest joc. Sper să facem un meci cât mai bun şi să reuşim să câştigăm cele trei puncte. Eu sunt convins că vom reuşi să câştigăm acest joc. Sper ca jucătorii să aibă dorinţă. Sunt convins că luni seară Universitatea va învinge Steaua, după şapte ani de pauză.

Este foarte important ca stadionul să fie plin, mai ales că toţi oltenii îşi doresc să câştigăm acest joc. Nu ştiu dacă putem salva un tur de campionat, dar cred că va fi foarte bine dacă am reuşi să câştigăm aceste două jocuri, am acumula 23 de puncte şi ar fi altceva din primăvară. Din fericire, Prepeliţă şi-a revenit, iar el este unul dintre cei mai importanţi fotbalişti de la Craiova. Aproape la fiecare joc am avut probleme şi nu am beneficiat de toţi jucătorii apţi, dar cei care vor intra în teren luni trebuie să demonstreze că merită să rămână în continuare la Craiova".

 

Piţurcă vine la meci
Aflat în negocieri de mai multe luni cu Adrian Mititelu în vederea preluării băncii tehnice a craiovenilor, Victor Piţurcă va asista din tribună la partida pe care Universitatea o va susţine azi cu Steaua. Fostul selecţioner pare tentat să accepte oferta lui Mititelu, care ar presupune ca Piţurcă să fie plătit în terenuri, urmând să primească şi comisioane din eventualele vânzări de jucători.

"Sincer, mi-aş dori ca Victor Piţurcă să ajungă la Universitatea. Cred că ar fi un lucru benefic pentru echipă. Eu îmi doresc acest lucru, rămâne de văzut dacă se va şi realiza.
Eu vorbesc mai mereu cu Victor Piţurcă, nu pot să vă spun mai multe. Din câte ştiu eu, va veni luni la meci", a adăugat Neagoe.

 

Stelişti băgaţi devreme în cantonament
După ce Steaua n-a reuşit decât un rezultat de egalitate (1-1) la Tiraspol, Mihai Stoichiţă a decis să-şi bage jucătorii în cantonament începând de sâmbătă seară. Tehnicianul a procedat astfel şi pentru că unii dintre elevii săi, în special columbianul Dayro Moreno, a fost văzut colindând barurile şi cluburile din Bucureşti în ultima perioadă, iar prestaţiile echipei au fost sub aşteptări.

"Vom avea un meci infernal la Craiova. Suntem cu cuţitul la os, fiecare meci trebuie privita ca o finală de cupă europeană. Mi-e teamă de fraţii Costea, care sunt letali în faţa porţii", a declarat Stoichiţă pentru Gazeta Sporturilor. Antrenorul nu va putea conta în Bănie pe Pleşan şi pe Bogdan Stancu, ambii accidentaţi, dar nici pe Andrei Ionescu, blocat de o clauză contractuală să evolueze contra fostei sale echipe.

×
Subiecte în articol: sport steaua u craiova