x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Final de poveste

Final de poveste

21 Mar 2005   •   00:00

VILLARREAL - STEAUA 2-0 - Drumul european al ros-albastrilor s-a oprit
Dupa un meci in care a contat prea putin, Steaua a parasit Cupa UEFA. Villarreal a oferit o noua mostra de pragmatism si a reusit sa-si mentina invincibilitatea pe El Madrigal, confirmand ca este principala favorita la castigarea trofeului.

  • de FLORIN GONGU, MIHAI IGIROSANU
  • SPORT
  • SFARSIT. Pana la urma, "Submarinul galben" i-a scufundat pe stelisti, spre bucuria jucatorilor spanioli
    Cu mai bine de o ora inaintea meciului, mii de romani au transformat arena din Vila-Real intr-un veritabil teren propriu pentru Steaua. Din pacate pentru trupa lui Zenga, ea n-a reusit sa domine pe El Madrigal decat prin vocile acestora.

    SCENARIU. Inceputul oarecum avantat al bucurestenilor a fost innabusit de un gol primit nepermis de usor, in urma unei centrari din corner, a lui Riquelme, care trebuia sa se opreasca in bratele portarului Hamutovski. O deviere nefericita a lui Jose Mari l-a pacalit pe bielorus, care s-a dovedit si imobil, ramanand tintuit pe linia portii. A fost momentul care a pus in functiune masinaria de pase pragmatica a lui Villarreal. Desi au gestionat destul de bine socul si au avut o posesie buna a balonului, ros-albastrii n-au pus decat intr-un pericol aproximativ poarta lui Reina.

    LOVITURA. La fel ca si in prima repriza, romanii au plecat avantat in partea secunda, dar Andrei Cristea a irosit un moment favorabil dupa o pasa inspirata a lui Petre Marin. Totusi, Steaua nu a izbutit sa expedieze nici un sut pe spatiul portii lui Reina pana la finalul jocului. Gratie tehnicitatii ireprosabile a liniei de mijloc, Josico - Senna - Riquelme - Sorin, spaniolii au desfasurand o posesie prelungita, prin care au taiat elanul Stelei. Meciul s-a incheiat, practic, in minutul 63, cand Riquelme a transformat un penalty acordat pentru un fault al lui Petre Marin asupra lui Cazorla. Argentinianul a fost nevoit sa execute de doua ori, prima reusita fiind anulata de arbitrul Stark deoarece doi jucatori spanioli intrasera in careu. Eliminata intr-o faza superioara, Steaua merita insa sa fie aplaudata pentru ca a reusit sa scoata fotbalul romanesc din anonimat.

    SINGURA DIN SPANIA, RAMASA IN EUROPA
    Eliminarea Stelei reprezinta un dublu motiv de bucurie pentru cei de la Villarreal. Astfel, acestia au avansat spre "sferturile" de finala ale Cupei UEFA, unde ii vor intalni pe olandezii de la AZ 67 Alkmaar, dar raman si singura echipa din Spania ajunsa in aceasta faza a cupelor europene. "Submarinul galben" a ajuns la al 18-lea meci fara gol primit pe teren propriu din cupele europene, fiind cotati cu principala sansa la castigarea competitiei. Drumul ibericilor spre victorie a fost deschis de Jose Mari (foto, in duel cu Radoi).

    BISERICA
    Ieri-dimineata, patronul Stelei, Gigi Becali, s-a rugat la o biserica din orasul Castellon, lacas frecventat de foarte multi dintre cei aproximativ 300.000 de romani care locuiesc in regiune. Biserica apartine comunitatii romane si este improvizata la parterul unui bloc, in locul unui magazin de mobila. "M-au impresionat romanii din biserica. Le-am zis: "Cumparati terenul, ca eu va construiesc o biserica!"", a declarat Becali. Boss-ul din Ghencea anticipase o victorie a Stelei cu scorul de 2-1.

    Ros-albastrul a invadat Vila-Real

    Dupa mari peripetii, delegatia Stelei a ajuns sambata seara in Spania. La Hotelul Vila-real, liderii Diviziei A au fost intampinati de circa 60 de suporteri, care i-au aclamat pe jucatori, alaturi de care s-au fotografiat si carora le-au cerut autografe.
  • de MIHAI IGIROSANU
  • OBSERVATOR
  • PRIMIRE. Sorin Ghionea, ca si toti stelistii, a fost impresionat de primirea romaneasca de la hotelul din Villarreal
    De asemenea, conform uneia dintre angajatele clubului, Villarreal a dezvaluit sambata ca multe dintre cele 14.000 de bilete vandute deja au fost achizitionate de cetatenii romani din provincia Castellon. "Submarinul galben" are peste 15.000 de abonati, iar biletele la meci au costat 23 de euro la peluze, 35 de euro la tribuna intai si 55 de euro la tribuna oficiala. Pentru spectatorii romani, un tichet a fost fixat la 20 de euro. SATISFACTIE. "Intotdeauna suporterii sunt fantastici si ne vor ajuta foarte mult la meciul de duminica. M-a emotionat manifestarea lor. Mi se rupe inima cand vad ca nu sunt in tara, sa ne vada mai des si sa ne incurajeze", a declarat presedintele executiv al Stelei, Mihai Stoica. Atacantul Andrei Cristea s-a aratat, la randul sau, satisfacut de dragostea cu care ros-albastrii au fost primiti: "Suporterii sunt exceptionali. Este un mare avantaj sa ai atatia romani alaturi de tine. Stadionul "El Madrigal" este frumos, cochet, insa nu ma sperie faptul ca tribunele sunt foarte aproape de gazon, pentru ca si noi vom avea foarte multi fani la meci". INTERES. Daca suporterii romani au fost la inaltime, interesul presei spaniole pentru sosirea Stelei in Spania a fost extrem de scazut. O singura echipa de filmare i-a intampinat pe ros-albastri la aeroport, pentru ca la Hotelul Vila-Real trupa lui Zenga sa fie asteptata tot de o singura televiziune locala. Sambata seara, timp de 20 de minute, stelistii au luat primul contact cu suprafata de joc a Stadionului "El Madrigal", eveniment care a fost tratat din nou cu multa caldura de circa 100 de suporteri romani. autografe. Din cauza vacarmului pe care l-au creat, acestia au fost, finalmente, evacuati din tribune de catre fortele de ordide. Radoi si Cristea au fost cei mai "vanati" jucatori ai echipei din Ghencea de catre fanii prezenti in Vila-Real. Patronul Gigi Becali nu a locuit in hotel cu echipa, preferand sa se cazeze in Castellon, alaturi de restul delegatiei care a insotit Steaua pentru meciul de aseara.

    PRONOSTIC OPTIMIST
    Prezent la deschiderea meciului de sah dintre marele maestru international Anatoli Karpov si romanul Andrei Istratescu, presedintele Romaniei, Traian Basescu, a pronosticat ca Steaua va face 1-1 in meciul cu Villarreal. "Steaua face 1-1 in Spania. Sunt suporter a tot ce inseamna performanta si cred in calificarea Stelei. Am convingerea ca se poate", a spus Basescu. Seful statului i-a primit pe stelisti la Palatul Cotroceni dupa senzationala eliminare a Valenciei. Site-ul gruparii spaniole a si anuntat ca echipa olandeza AZ asteapta confruntarea cu Villarreal. (Ionut Paduraru)
    LA BISERICA ROMANEASCA
    Ieri-dimineata, patronul Stelei, Gigi Becali, s-a rugat la o biserica din orasul Castellon, lacas frecventat de foarte multi dintre cei aproximativ 300.000 de romani care locuiesc in regiune. Biserica apartine comunitatii romane si este improvizata la parterul unui bloc, in locul unui magazin de mobila. "M-au impresionat romanii din biserica. Le-am zis: "Cumparati terenul, ca eu va construiesc o biserica!"", a declarat Becali. Boss-ul din Ghencea s-a aratat foarte optimist intr-o declaratie oferita ieri cotidianului Heraldo de Castellon: "Rezultatul de 0-0 de la Bucuresti ne favorizeaza. Vom casiga cu 2-1, iar Andrei Cristea va fi printre marcatori. Oricum, cred ca vom reusi sa inscriem in primele 20 de minute", a prevestit Becali.
    ×
    Subiecte în articol: sport romani stelei biserica