x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Final pentru Lucescu?

Final pentru Lucescu?

27 Apr 2004   •   00:00

Victoria clara pe care Fenerbahce i-a administrat-o echipei lui Mircea Lucescu, chiar pe „Inonu", a dus la demisia presedintelui clubului Besiktas, Serdar Bilgili. Aceasta ar putea atrage si plecarea lui Mircea Lucescu

MADALINA CORBEANU

Atacat dur de suporteri in timpul partidei cu Fener, Bilgili a anuntat ca in zilele urmatoare va avea loc o Adunare Generala Extraordinara a gruparii, in cadrul careia va fi ales noul presedinte.

INJURAT. „Eu nu voi mai candida pentru aceasta functie. Nu m-am consultat cu colegii mei din Consiliul de Conducere cand am luat decizia de a renunta la sefia lui Besiktas. La meciul de duminica, am fost injurat de persoanele care se aflau in tribuna pe locurile membrilor clubului si de cei aflati in loje. Vreau ca opinia publica sa inteleaga ca injuriile nu sunt atat de ieftine", a afirmat Bilgili.

PROBLEME. Demisia lui Serdar Bilgili inseamna o pierdere importanta si pentru Mircea Lucescu, care avea un sustinator puternic in persoana presedintelui. Chiar daca mai are 2 ani de contract cu Besiktas, situatia tehnicianului roman devine tot mai incerta. De altfel, cotidianul Fanatik a anuntat deja ca „se cauta un antrenor", in articol mentionandu-se ca o mare parte din vina pentru dezastrul „vulturilor" ii apartine „padisahului nostru, Lucescu", chiar daca adversarele lui au fost motivate financiar si ajutate de arbitri.

„Vulturii" si-au frant aripile

Dupa derby-ul cu Fener, Mircea Lucescu a declarat ca formatia pregatita de Christoph Daum a meritat sa invinga: „Am avut numeroase ocazii de gol si consider ca am jucat bine, dar am facut trei greseli incredibile in aparare si am fost invinsi". Antrenorul roman a mentionat ca portarul Cordoba a fost faultat in faza in urma careia Fener a deschis scorul si ca „la al doilea gol am pierdut intr-un mod inexplicabil mingea la centrul terenului, iar pe ultimul l-am daruit adversarilor". Cu Daniel Pancu, refacut dupa o contractura, printre titulari, Besiktas nu si-a creat ocazii reale de gol si a lasat spatii mari in aparare. Oaspetii au raspuns prin contraatacuri rapide, care s-au concretizat de trei ori pe tabela de marcaj. Intrat abia in minutul 59, Adrian Ilie a inscris golul de onoare al „vulturilor" in finalul partidei, insa reusita atacantului roman nu a mai ajutat la nimic. Cu trei etape inainte de finalul sezonului, Besiktas ramane pe locul 3 al clasamentului, la 6 puncte distanta de ocupanta locului 2, Trabzonspor, si la 8 puncte de liderul Fenerbahce.

„Sfarsitul lui Luce"

„Luci si-a facut hara-kiri", a titrat cotidianul Turkiye, apreciind ca romanul si-a semnat „declaratia de sinucidere". „Sah si mat" a scris Sabah, care scrie ca „tactica echipei Besiktas a fost o ciorba" si ca rolul lui Lucescu s-a incheiat. Nici ziarul Hurriyet nu i-a iertat pe jucatorii „alb-negrilor", spunand ca acestia „se plimba pe teren precum fantomele". „De la comedie la tragedie", a sintetizat Milliyet evolutia elevilor lui Lucescu: „Povestea, care a inceput intr-un mod comic, a continuat prin cateva lectii dramatice si a avut un final tragic. A fost comic, pentru ca in prima parte a sezonului Besiktas avea un avantaj de 8 puncte. Totul s-a transformat in drama: apararea a cazut, in fiecare compartiment al echipei au existat probleme. Derby-ul cu Fener a reprezentat ultima scena a tragediei".

„Daca vreti voi, pot demisiona"

Intrebat de un jurnalist prezent la conferinta de dupa meci daca se gandeste la demisie, Mircea Lucescu a raspuns: „Contractul meu este valabil inca doi ani, dar daca vreti voi, pot demisiona". Ramas fara sprijinul presedintelui Serdar Bilgili, „Il Luce" va fi nevoit sa suporte de acum inainte atacurile unei parti a conducatorilor „alb-negrilor", care cer destituirea sa. Printre acestia se numara si managerul Sinan Engin, care, impreuna cu alti cinci oficiali, a intocmit inca din februarie un raport prin care solicita modificari ale staff-ului tehnic, dar a fost refuzat. In cazul in care va fi inlaturat de la Besiktas, Mircea Lucescu ar putea ajunge la formatia ucraineana Sahtior Donetk, care l-a dorit inca de anul trecut. Daca se va hotari sa revina in Romania, „Il Luce" poate alege intre Dinamo si Rapid.
×
Subiecte în articol: sport lucescu beşiktaş