x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Finală de vis la fete

Finală de vis la fete

de Vlad Ionescu    |    29 Ian 2010   •   00:00
Finală de vis la fete
Sursa foto: FINDLAY KEMBER/AFP/MEDIAFAX

Americanca Serena Williams şi belgianca Justine Henin s-au calificat în ultimul act al probei feminine de simplu din cadrul turneului de Grand Slam de la Melbourne.



Cea mai mică dintre surorile Williams, Serena, numărul unu mondial şi deţinătoare a trofeului, a avut nevoie de mai bine de două ore pentru a trece de chinezoaica Li Na, scor 7-6, 7-6. "Am vrut să închei meciul mai repede, dar adversara mea a jucat foarte bine şi a răspuns atacurilor mele cu servicii puternice sau cu lovituri uimitoare", a declarat Serena, care s-a calificat şi în finala la dublu, alături de sora sa, Venus. În cealaltă semifinală, Justine Henin, revenită în circuit după 18 luni, nu a întâmpinat nici un fel de rezistenţă din partea unei alte chinezoaice, Zheng Jie, pe care a spulberat-o cu 6-1, 6-0, după doar 51 de minute de joc. "Această calificare este un vis. Sunt obosită, dar am o zi de odihnă înaintea finalei. Va fi greu, pentru că Serena este cea mai bună din lume", a spus Justine după meci. Serena Williams a triumfat de patru ori la Australian Open (2003, 2005, 2007, 2009), iar Henin o dată (2004).

Cele două s-au întâlnit până acum de 13 ori, americanca având 7 victorii.

DUPĂ 33 DE ANI
În prima semifinală la simplu masculin, Andy Murray (Marea Britanie) l-a învins cu 3-6, 6-4, 6-4, 6-2 pe Marin Cilic (Croaţia), devenind primul tenisman insular calificat în finala acestui turneu în ultimii 33 de ani. Cea de-a doua semifinală, programată azi, îi va opune pe Roger Federer (Elveţia) şi pe Jo-Wilfried Tsonga (Franţa).

×
Subiecte în articol: sport