x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Finalul meciului

Finalul meciului

20 Mai 2004   •   00:00

Dupa ce Gheorghe Hagi si-a agatat ghetele in cui, marti seara a venit randul altui mare jucator roman, Gica Popescu, sa spuna adio carierei de fotbalist pe stadionul unde a cunoscut consacrarea.

VICENTIU NEAGOE, COSMIN SMOCHINA

Pentru Craiova, Gica Popescu a fost considerat intotdeauna un invingator. Chiar daca a dat impresia ca sufletul lui nu apartine in totalitate echipei oltene, semnand la un moment dat cu rivala de o viata a „Stiintei", Dinamo, „Baciul" si-a organizat meciul de retragere in Banie.

Atmosfera s-a inviorat dupa deschiderea portilor

Pretul destul de mare al biletelor, vremea instabila si nu in ultimul rand televizarea pe doua posturi au facut ca multi dintre cei care vroiau sa asiste la ultimul meci al lui Gica Popescu sa ramana acasa. Sesizand acest lucru, organizatorii au decis ca dupa ora 20.:00, intrarea sa fie libera, fapt ce s-a dovedit inspirat. Astfel, la ora meciului, in tribunele stadionului „Ion Oblemenco" au luat loc mai mult de 25.000 de spectatori. „Din punct de vedere al atmosferei cred ca se putea si mai bine. Craiova ramane pe primul loc in sufletul meu. Ma bucur ca am jucat astazi alaturi de fotbalisti care au scris istorie in fotbalul mondial", a declarat, cu o unda de regret, „Baciul".

Buna dispozitie a fost la ea acasa

Cu toate ca s-a retras de ceva timp, Gica Hagi a demonstrat ca inca mai poate face fata pe terenul de joc, reusind sa creeze cateva faze aplaudate la scena deschisa de fanii olteni. „Este bine ca ne-am distrat. Am incercat sa dam totul, ca la un meci oficial. M-am simtit bine, chiar daca nu am putut sa tin pasul cu ceilalti pe toata durata primei reprize. Intotdeauna la Craiova e o atmosfera buna, de aceea am venit aici", a declarat „Regele". Alaturi de antrenorul lui Galatasaray, la meci a participat si Anghel Iordanescu, in calitate de selectioner al Romaniei. „A fost o mare sarbatoare a fotbalului si a lui Gica Popescu. Cu totii am avut de castigat. A fost un public cald si nu degeaba doresc si insist ca si echipa nationala sa joace la Craiova unul dintre meciurile de calificare la CM-2006", a concluzionat „Generalul".

Nume sonore au onorat invitatia

Chiar daca nume ca Romario, Ronaldo, Figo, Valderrama sau Van Basten nu s-au regasit printre echiperii selectionatei mondiale care a evoluat la Seara Campionilor, pe gazon si-au facut aparitia cateva nume „grele" din fotbalul mondial. Italianul Tomassi, spaniolii Guardiola si Juanele, brazilienii Djaminha si Taffarel si, nu in ultimul rand, bulgarul Stoicikov au tinut sa fie alaturi de Gica Popescu la marea sa sarbatoare. „Mi-a facut mare placere sa fiu alaturi de Hagi si de Gica Popescu. Sunt prietenii mei si era important sa fiu alaturi de ei. Au fost doi fotbalisti extraordinarii. Despre public nu pot decat sa aduc numai cuvinte de lauda. A fost extraordinar", a spus Hristo Stoicikov, fost coleg al „Baciului" la Barcelona. „Am jucat trei ani alaturi de Gica Popescu in Turcia si mi-a facut placere sa vin aici. E bine ca banii incasati vor ajunge la copiii necajiti. Publicul s-a comportat minunat", a mai declarat fostul portar al lui Galatasaray, Claudio Taffarel.

Chivu, ovationat

Cristian Chivu a evoluat numai 3 minute, apoi a fost schimbat, el fiind accidentat. Acesta a facut un tur de stadion, timp in care a fost indelung aplaudat de tribune. „Publicul a fost minunat si a stiut sa-si sustina favoritii. Am jucat astazi pentru copiii care au nevoie de ajutor. La meciul meu de retragere, primii pe care ii voi chema vor fi Hagi si Popescu", a declarat jucatorul lui AS Roma si capitanul echipei nationale.

Craciunescu are nevoie de ghid

Dupa ce a fost huiduit copios la Craiova, cand l-a delegat din nou pe Serea la un meci al Universitatii, Ion Craciunescu a declarat ca ii trebuie un ghid, ca sa se descurce pe stadionul din Banie. „Trebuia sa ma intalnesc cu un prieten la tabela, dar nu mai stiu unde este aceasta. De cand am fost huiduit, am uitat de Craiova si imi trebuie un ghid pentru a ma descurca", a declarat seful arbitrilor.

„Cainii" au fost fluierati

Sub culorile echipei reprezentative au evoluat marti si 4 jucatori de la Dinamo: Florentin Petre, Barcauan, Danciulescu si Alexa. Acestia au fost huiduiti de catre fanii olteni ori de cate ori atingeau balonul. „Daca publicul considera ca e normal sa strige impotriva noastra, nu putem sa facem nimic. Suntem obisnuiti sa fim huiduiti. Probabil ca Dinamo e cea mai urata echipa atat in Oltenia, cat si in Banat. Cu toate acestea a fost o atmosfera excelenta si sunt mandru ca am avut sansa sa evoluez alaturi de acesti mari jucatori", a declarat golgeterul „cainilor rosii", Ionel Danciulescu.
×
Subiecte în articol: sport declarat gica popescu Gica Popescu