x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fiorentina – Steaua 0-0: Au fost atât de aproape

Fiorentina – Steaua 0-0: Au fost atât de aproape

de Dragos Stoica    |    02 Oct 2008   •   00:00
Fiorentina – Steaua 0-0: Au fost atât de aproape

Surprinzătoarea echipă aliniată marţi seară de Marius Lăcătuş a trecut milimetric pe lângă o mare victorie pe terenul formaţiei lui Adrian Mutu.

Surprinzătoarea echipă aliniată marţi seară de Marius Lăcătuş a trecut milimetric pe lângă o mare victorie pe terenul formaţiei lui Adrian Mutu.

După înfrângerea de la Bucureşti din partida cu Bayern, Steaua s-a dus la Florenţa cu gânduri mari. “Vom juca la victorie”, a declarat Marius Lăcătuş încă de la Bucureşti, stârnind în sufletul suporterilor mai degrabă zâmbete condescendente decât speranţe.

Lăcătuş a alcătuit un “11” destul de inedit, în care marea lovitură a reprezentat-o revenirea lui Mirel Rădoi ca titular. “Am luat decizia folosirii lui Mirel în ziua meciului, la prânz. Am discutat mult cu el şi m-am asigurat că nu mai simte nimic la picior după ruptura pe care a avut-o. Întoarcerea sa a fost foarte importantă pentru echipă, deoarece el îi montează pe jucători. Oricum, şi prestaţia lui poate fi caracterizată ca una foarte bună, mai ales după o asemenea pauză”, a declarat la final tehnicianul “roş-albaştrilor”.

 

Istoria putea începe cu Semedo

Concret, Steaua a arătat a echipă la Florenţa. Cu Zapata excelent între buturi, Ogăraru şi Petre Marin exacţi pe flancuri, cu un plus pentru ex-jucătorul lui Ajax, care l-a blocat eficient pe Mutu, Goian şi Ghionea imperiali în centru, Nicoliţă cu aceeaşi infinită disponibilitate la efort, Rădoi – plasament şi sacrificiu, Lovin mai puţin spectaculos, dar cu destule realizări, jocul se putea decide de inspiraţia atacanţilor. Triunghiul Semedo - Dayro Moreno - Bogdan Stancu a existat însă mai mult prin prisma fostului clujean, care a ieşit la rampă de mai multe ori după ce i-a rupt spinarea adversarului direct, Jorgensen, dar s-a pierdut inexplicabil de trei ori în faţa porţii, ratând de puţin un gol de trei puncte. Dayro a alergat mult, dar fără prea mult efect, în timp ce Bogdan Stancu a încercat cu precădere să-i tragă după el pe stoperii Fiorentinei. Rezervele n-au arătat nici ele rău. Szekely a intrat bine în meci, pentru ca grecul Kapetanos să rateze incredibil în minutul 93 o minge care-l putea cimenta în lotul “militarilor” pentru următorii ani.

De partea cealaltă, francezul Frey a fost cel mai bun om al gazdelor, unde Mutu n-a strălucit. Decarul naţionalei s-a remarcat prin câteva acţiuni, expediind periculos o lovitură liberă de la 20 de metri. Deşi a încercat să joace altruist, Mutu a fost aidoma echipei: cu voinţă, dar fără putinţă, lucru valabil pentru Fiorentina, cel puţin marţi seară pe teren propriu.

 

Piţi, după Mutu

În tribunele stadionului “Artemio Franchi” s-a aflat şi selecţionerul României, Victor Piţurcă, care a sosit la Florenţa în ziua meciului. Dincolo de faptul că pe teren se aflau mai mulţi fotbalişti selecţionabili în perspectiva apropiatei întâlniri cu Franţa, Piţurcă a venit special pentru a se întâlni cu Mutu. Cei doi nu au mai vorbit deloc după înfrângerea din partida cu Lituania, între timp apărând unele zvonuri conform cărora decarul “tricolorilor” intenţionează să nu mai răspundă la convocări.

 

Frey a făcut minuni

“Semedo a fost cel mai periculos jucător al Stelei, acesta desfiinţându-şi practic adversarul direct, pe Jorgensen. Când pe dreapta, când pe stânga, Jorgensen a fost total depăşit, dar Semedo nu a găsit drumul spre gol. Goian a fost însă cel mai bun jucător al trupei lui Lăcătuş, al său fiind principalul merit că Fiorentina nu a marcat. Românii s-au apărat organizat şi au contraatacat periculos, având mai multe ocazii decât echipa lui Prandelli. A fost nevoie ca Frey să facă minuni în cel puţin două rânduri, iar Fiorentina să poată scoate un punct”, a notat Gazzeta.it.


“Puteam să dăm lovitura pe terenul Fiorentinei şi să plecăm cu toate punctele dacă eram mai atenţi. Pentru mine a fost prima oară când am jucat contra lui Mutu ca adversar direct şi pot să vă asigur că nu mi-a fost uşor”.
George Ogăraru

 


Lăcătuş: “Nu pot fi nemulţumit”

După terminarea partidei de marţi seară, antrenorul Stelei, Marius Lăcătuş, a declarat că Steaua se poate socoti nedreptăţită raportat la numărul de ocazii irosite, dar că rezultatul este unul mulţumitor.

“Am jucat bine şi, dacă mă gândesc la momentele în care am fi putut marca, îmi pare rău că n-am câştigat, dar nu pot fi nemulţumit. Să fim realişti şi să recunoaştem că o remiză cu Fiorentina, în deplasare, este un rezultat bun. Acum să vedem pe cine va avantaja egalul înregistrat la Bayern – Lyon. Lui Mutu i-am acordat o atenţie firească, pentru că este cel mai bun jucător al italienilor în acest moment. Cred că l-am anihilat bine şi el nu a reuşit să-şi facă jocul obişnuit. N-a ajuns în situaţia de a marca şi nici nu şi-a putut pune coechipierii în situaţii bune”, a spus “Fiara” după meci.

La rândul său, tehnicianul Fiorentinei, Cesare Prandelli, a recunoscut cu fair-play faptul că echipa sa putea pierde cu uşurinţă toate cele trei puncte: “După un start bun, am căzut puţin în urma celor două ocazii ratate de Steaua, iar jucătorii şi-au cam pierdut încrederea în ei. Am avut în faţă o echipă care a venit să joace şi care ne-a atacat mai mult decât ne-am aşteptat. Remarc însă faptul că elevii mei au luptat până în ultima secundă, ceea ce este totuşi un aspect pozitiv. Dacă suntem cinstiţi, trebuie să spunem deschis că, după cum a arătat meciul din această seară, un egal este un rezultat bun pentru Fiorentina. Sigur, îmi pare rău de acest scor, băieţii sunt foarte dezamăgiţi, mai ales că au fost fluieraţi la final, dar suporterii trebuie să ştie că uneori e mai important să ieşi de pe teren cu tricoul ud de transpiraţie şi să ştii că ai făcut tot ce a depins de tine decât rezultatul în sine”.

 

Fair-play impresionant

Finalul partidei a adus cu sine un moment cu adevărat special. După ce meciul s-a încheiat, iar jucătorii ambelor echipe s-au dus să-şi salute galeriile, câţiva dintre componenţii Fiorentinei, printre care vedetele Mutu, Gilardino şi Frey, s-au aşezat de fiecare parte a accesului către tunelul ce duce la vestiare, aplaudându-i pe stelişti în momentul în care aceştia se retrăgeau la cabine. “N-am cuvinte să descriu ce am simţit. Mi s-a părut un gest incredibil, din care avem mult de învăţat. Sper să ajungem şi noi la o asemenea maturitate sportivă şi umană şi să ne putem comporta astfel”, a declarat la final goalkeeperul Stelei, columbianul Zapata.

 

Liga campionilor: etapa a 2-a

Marţi
Grupa E
Aalborg – Manchester United   0-3

Rooney (’22), Berbatov (’55, ’79)

Villarreal – Celtic Glasgow        1-0

Senna (’67)

Clasament: 1. Manchester United 4p, 2. Villareal 4p, 3. Celtic Glasgow 1p, 4. Aalborg 1p.


Grupa F
Fiorentina – Steaua       0-0

Bayern München – Lyon           1-1

Ze Roberto (’52) / Demichelis (’25-aut)

Clasament: 1. Bayern 4p, 2. Lyon 2p, 3. Fiorentina 2 p, 4. Steaua 1p.

 
Grupa G
Arsenal – FC Porto      4-0

Van Persie (’31, ’48), Adebayor (’40, ’71-pen)

Fenerbahce – Dinamo Kiev      0-0

Clasament: 1. Arsenal Londra 4p, 2. F.C. Porto 3p, 3. Dinamo Kiev 2p, 4. Fenerbahce 1p.

 
Grupa H
Zenit S. Petersburg – Real Madrid        1-2

Danny (’25) / Hubocan (’4-aut), Van Nistelrooy (’31)

BATE Borisov – Juventus         2-2

Krivets (’17), Stasevich (’23)/ Iaquinta (’29, 45+3)

Clasament: 1. Real Madrid 6p, 2. Juventus 4 p, 3. BATE Borisov 1p, 4. Zenit 0p.

 
Ieri
Grupa A
CFR Cluj – Chelsea

Arbitru: Florian Meyer (Germania)

Bordeaux – AS Roma

Arbitru: Alberto Undiano Mallenco (Spania)

Clasament: 1. Chelsea 3p; 2. CFR Cluj 3p; 3. AS Roma 0p; 4. Bordeaux 0p.

 
Grupa B
Anorthosis Famagusta – Panathinaikos

Arbitru: Eric F. J. Braamhaar (Olanda)

Inter Milano – Werder Bremen

Arbitru: Lubos Michal (Slovacia)

Clasament: 1. Inter Milano 3p; 2. Werder Bremen 1p; 3. Anorthosis 1p; 4. Panathinaikos 0p.

 
Grupa C
Şahtior Doneţk – FC Barcelona

Arbitru: Howard Melton Webb (Anglia)

Sporting Lisabona – FC Basel

Arbitru: Nicola Rizzoli (Italia)

Clasament: 1. Barcelona 3p; 2. Şahtior 3p; 3. FC Basel 0p; 4. Sporting 0p.

 
Grupa D
Atletico Madrid – Marseille

Arbitru: Tom Henning Ovrebo (Norvegia)

Liverpool – Eindhoven

Arbitru: Felix Brych (Germania)

Clasament: 1. Atletico Madrid 3p; 2. Liverpool 3p; 3. Marseille 0p; 4. Eindhoven 0p.

Toate partidele încep la ora 21:45.

 

  • Corespondenţă din Florenţa

 

×