x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fiorentina – Steaua 0-0: Treziţi în templul Toscaniei (VIDEO)

Fiorentina – Steaua 0-0: Treziţi în templul Toscaniei (VIDEO)

de Dragos Stoica    |    01 Oct 2008   •   00:00
Fiorentina – Steaua 0-0: Treziţi în templul Toscaniei (VIDEO)

"Militarii" au arătat bine aseară, ratând de puţin o victorie uriaşă. Gazdele au prins o zi mediocră, dar formaţia din Ghencea s-a precipitat în faţa porţii, irosind trei puncte printre degete.



"Militarii" au arătat bine aseară, ratând de puţin o victorie uriaşă. Gazdele au prins o zi mediocră, dar formaţia din Ghencea s-a precipitat în faţa porţii, irosind trei puncte printre degete.

Cu Fiorentina departe de imaginea de anul trecut, "militarii" au luat un punct, dar puteau pleca cu tolba plină de pe Artemio Franchi. După un forcing de zece minute al toscanilor, Steaua a echilibrat bine jocul. Treptat, modulul 4-5-1 din fază defensivă s-a transformat într-un mult mai agresiv
4-3-3 în momentele de atac, iar fazele cele mai periculoase au venit la buturile apărate de francezul Frey. Nou-venitul Semedo a refuzat însă "cadourile" făcute de Jorgensen, ratând de două ori ocazia să marcheze contra Fiorentinei şi să intre în istorie drept primul fotbalist al Stelei care înscrie contra unei formaţii italiene. Mitanul secund i-a adus pe elevii lui Prandelli vizibil mai montaţi. Cu abulicul Jorgensen lăsat la duşuri şi cu Mutu în prim-plan, Fiorentina şi-a intensificat posesia, împingând tot mai mult jocul către careul oaspeţilor. Semedo insistă să accentueze regretele Stelei, dându-i lui Frey prilejul unei intervenţii de handbal la colţul scurt, pentru ca aproape imediat Mutu să aibă golul în vârful bocancului, dar Zapata iese perfect la 35 de metri de poartă. Pe final, Prandelli aruncă un bob de piper, trimiţând în iarbă al treilea vârf, Pazzini, idee rămasă din fericire fără efect pe tabelă. Kapetanos ratează incredibil în prelungiri, iar Steaua ia un punct fără să marcheze şi reintră în horă. Calificarea se joacă şi pentru trupa lui Lăcătuş.


Stadion: Artemio Franchi
Spectatori: 30.000
Arbitri: Michael Riley – Darren Cann, Michael Mullarkey (toţi din Anglia)
Echipele:
Fiorentina: Frey – Jorgensen (’46 Zauri), Gamberini, Dainelli, Vargas – Melo, Almiron (’73 Kuzmanovic), Montolivio (’81 Pazzini) – Santana, Gilardino, Mutu. Antrenor: Cesare Prandelli.
Steaua: Zapata – Ogăraru, Goian, Ghionea, Petre Marin – Rădoi, Lovin – Nicoliţă, Dayro Moreno (’87 Tiago), Semedo (’90+3 Kapetanos) – Stancu (’76 Szekely). Antrenor: Marius Lăcătuş.


"Meritam mai mult. A fost un joc foarte greu. După numărul ocaziilor trebuia să câştigăm. Este un rezultat bun, care ne dă speranţe pe viitor. Regret foarte mult că nu am reuşit o victorie"
Marius Lăcătuş

"E bine totuşi că i-am lăsat pe italieni să înscrie. Trebuie să avem mai mult curaj cu Lyon. Este o grupă echilibrată. Dacă vom câştiga următorul meci de acasă, cred că ne putem gândi la calificare"
Dorin Goian


Sacrificiul lui Mirel Rădoi

Căpitanul Stelei a ţinut enorm să joace aseară contra Fiorentinei. Toată săptămâna premergătoare meciului, cea mai mare dilemă a suporterilor stelişti a fost dacă Marius Lăcătuş îşi va putea trimite principalul ajutor în teren la Florenţa. După cum Jurnalul Naţional v-a anunţat încă de luni, Rădoi s-a aflat printre titulari, evoluţia sa nefiind afectată de cele aproape trei săptămâni de absenţă de pe gazon după ruptura fibrilară suferită în meciul susţinut cu echipa naţională în Insulele Feroe. Cel mai valoros fotbalist al formaţiei din Ghencea s-a pregătit cu intensitate maximă la antrenamentul oficial de luni, când nu a mai resimţit nici un fel de jenă la coapsă. Preventiv, medicul Radu Paligora i-a dat însă lui Rădoi o pereche de colanţi speciali, meniţi să-i ţină muşchiul cât mai bine la efortul din timpul meciului.


Adrian Mutu a fost înjurat de fanii Stelei

Decarul echipei naţionale a fost contestat pe propriul stadion de suporterii "roş-albaştrilor" veniţi la Florenţa.
Oriunde te-ai afla în Florenţa, în mai puţin de cinci minute conştientizezi ce reprezintă Adrian Mutu pentru formaţia toscană. De la reclamele montate pe autobuzele transportului public pentru promovarea unui DVD care înfăţişează istoria Fiorentinei în imagini şi până la primele pagini ale ziarelor locale, figura atacantului român predomină. De fapt, Mutu este la ora actuală, fără doar şi poate, cel mai iubit fotbalist al formaţiei lui Cesare Prandelli, mai ales după ce jucătorul şi-a demonstrat ataşamentul în această vară, rămânând la Florenţa în ciuda unei oferte extrem de avantajoase de la vicecampioana AS Roma.

TAXAT FĂRĂ MENAJAMENTE.Steliştii care au fost aseară prezenţi în tribunele Stadionului Artemio Franchi nu l-au menajat însă deloc pe decarul primei reprezentative a României. După ce Mutu a declarat că va dedica un  eventual gol în poarta lui Zapata tuturor suporterilor dinamovişti, fanii formaţiei din Ghencea l-au înjurat la scenă deschisă prin binecunoscutul refren "Mutu, Mutu, va fan culo!", cei mai virulenţi fiind suporterii veniţi de la Bucureşti special pentru partida de ieri seară, în timp ce diaspora română din "Cizmă" a avut o atitudine mai degrabă moderată.


"Tweety", la meci

Cătălin Iordan, suporterul stelist condamnat la un an şi jumătate de închisoare cu suspendare, pentru agresarea cameramanului TVR Robert Cristea înaintea unei partide dintre Steaua şi Dinamo, s-a aflat în aceste zile la Florenţa pentru a asista la partida dintre "militari" şi AC Fiorentina. În altă ordine de idei, cei aproximativ 2.000 de suporteri stelişti n-au fost lăsaţi de organizatori să stea grupaţi în tribunele Stadionului Artemio Franchi, aceştia fiind împărţiţi în trei sectoare alăturate, "flancurile" laterale fiind despărţite de fanii toscani de doar un rând de stewarzi.

  • Corespondenţă de la Florenţa

×
Subiecte în articol: sport mutu