x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Flacăra olimpică este la Braşov

Flacăra olimpică este la Braşov

de Sorin Anghel    |    11 Feb 2013   •   16:06
Flacăra olimpică este la Braşov
Duminică, 17 februarie, va începe Festivalul Olimpic al Tineretului European.

La sfârşitul acestei săptămâni se va da startul celui mai important eveniment sportiv găzduit vreodată de România. Festivalul Olimpic al Tineretului European se va desfăşura în perioada 17-22 februarie la Braşov şi va aduna la start aproximativ o mie de sportivi.

Ieri, flacăra olimpică a plecat de la Bucureşti spre judeţul Braşov, acolo unde a fost întâmpinată cu mult entuziasm de către localnici. Prima sosire a fost la Predeal, după care au urmat Râşnov, Cheile Grădiştei şi Braşov, acolo unde flacăra olimpică va arde în curtea interioară a Primăriei până duminică, atunci când va avea loc festivitatea de deschidere.

Dacă la munte a fost întâmpinată cu multă bucurie, nu la fel au stat lucrurile la Bucureşti, acolo unde flacăra olimpică a fost plimbată timp de 4 ore în cursul zilei de sâmbătă. Evenimentul s-a desfăşurat într-un anonimat total, cu toate că s-a bucurat de participarea celor mai emblematice figuri ale sportului românesc. Flacara olimpică a ajuns în România cu ocazia unui eveniment dedicat 100% sporturilor de iarnă. Din acest motiv, ar fi fost normal ca la festivitatea din capitală să participe şi oameni din lumea schiului. Eva Tofalvi, cea mai bună biatlonistă din România, şi Reka Ferencz, campioană mondială de junioare, sunt la “mondiale” în această perioadă, dar asta nu înseamnă că pe lângă supercampioni ca Monica Roşu, Laura Badea, Marius Urzică, Elisabeta Lipă, Otilia Bădescu sau Alina Dumitru n-ar fi meritat să alerge şi oameni precum Liviu Cepoi sau Ioan Apostol, artizanii celei mai mari performanţe româneşte la o ediţie de iarnă a Jocurilor Olimpice, Dana Cojocea, vicecampioană mondială de junioare la biatlon, Paul Pepene, campion mondial de tineret la schi fond, Petrică Hogiu, vicecampion mondial de juniori la schi fond, sau chiar Ghiţă Gârniţă, vicecampion mondial în feciorie. 


×
Subiecte în articol: flacara olimpica brasov festival