x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fosta jucătoare de tenis Martina Navratilova, în mijlocul unui scandal

Fosta jucătoare de tenis Martina Navratilova, în mijlocul unui scandal

20 Feb 2019   •   14:03
Fosta jucătoare de tenis Martina Navratilova, în mijlocul unui scandal

O organizaţie din SUA care îi susţine pe sportivii LGBT a rupt orice legătură cu fosta jucătoare de tenis Martina Navratilova, după ce aceasta a făcut comentarii legate de sportivii transsexuali, transmite BBC.

Câştigătoarea a 18 titluri de Grand Slam, în vârstă de 62 de ani, a afirmat că nu este corect ca transsexualii să poată participa la competiţiile feminine, din moment ce au un avantaj fizic nedrept.  

“Un bărbat poate decide să fie femeie, să ia hormoni şi tot ce mai e necesar, apoi să câştige tot şi, probabil, să facă o mică avere, iar după aceea să redevină bărbat. E o nebunie şi se numeşte înşelătorie. Sunt fericită să vorbesc cu o femeie transsexual, dar nu aş fi fericită dacă aş concura împotriva ei.”, a spus Martina.

Organizaţia Athelete Ally a catolgat afirmaţiile fostei jucătoare de tenis ca fiind transfobice şi a lăsat-o pe Navratilova fără postul pe care îl ocupa în companie. Mai mult, organizaţia a spus că declaraţia sportivei “este bazată pe o înţelegere greşită a ştiinţei şi a datelor, o continuare a miturilor care au condus la vizarea persoanelor trans prin intermediul discriminării, stereotipurilor şi violenţei disproporţionale”.

Rachel McKinnon, sportiva trans care a câştigat anul trecut concursul de ciclism Masters din Carson, a catalogat comentariile ca fiind “deranjante, supărătoare şi profund transfobice”.

×