x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal - Dinamo si Hagi au luat Cupele

Fotbal - Dinamo si Hagi au luat Cupele

11 Mai 2005   •   00:00

Dinamo a castigat consecutiv a cincea Cupa a Romaniei, invingand aseara pe Farul cu 1-0, la capatul unui joc in care au fost dominati. Putin timp dupa aceea, in Turcia, Gica Hagi cucerea primul sau trofeu din cariera de antrenor, cu Galatasaray, spulberand pe Fenerbahce cu 5-1.

  • SPORT
  • "Cainii" au cucerit consecutiv al cincilea trofeu

    Formatia din Stefan cel Mare a castigat finala cu Farul gratie unei sclipiri a lui Grigorie, desi "marinarii" au dominat autoritar in Cotroceni.
  • de SORIN ANGHEL, DANIEL STAN
  • Click pe imagine - FOTOREPORTAJ
    DEDICATIE. Jucatorii dinamovisti nu si-au uitat eternul capitan Catalin Haldan, care purta tricoul cu numarul 11
    Dinamo a mai indreptat impresia lasata in acest sezon, castigand ieri seara Cupa Romaniei dupa 1-0 cu Farul, dar triumful elevilor lui Ioan Andone a venit mai mult prin joaca hazardului decat prin prestatia "cainilor". Pentru prima oara calificata in ultimul act al Cupei, Farul a dominat autoritar, insa sortii au fost potrivnici trupei de pe Litoral.

    FAIR-PLAY. La finalul meciului, antrenorul dinamovist Ioan Andone a avut puterea sa recunoasca dominarea Farului. "Oboseala si-a pus amprenta pe jocul nostru. Bine ca a venit repede golul lui Grigorie, deoarece dupa aceea am fost dominati clar de Farul timp de o ora. Am castigat cu munca si cu noroc. Nu sunt multumit de joc, dar ma bucur ca am mai castigat un trofeu".

    DEZAMAGIRE. De partea cealalta, Petre Grigoras le-a multumit elevilor sai: "Sunt foarte dezamagit de rezultat, mai ales ca a fost pentru prima data cand Farul a ajuns in finala Cupei. Oricum, imi felicit jucatorii pentru ceea ce au dat pe teren, unde au facut tot ce le-a stat in putinta. Am dominat clar in fata lui Dinamo, insa fotbalul se joaca pe goluri, iar noi n-am reusit sa marcam. N-am avut sansa, asta e viata. Unii se bucura, altii plang. Am avut un sezon foarte bun in acest an si cred ca am fi meritat sa-l intregim cu castigarea Cupei. Am demonstrat ca traseul din campionat n-a fost intamplator".

    OPTIMIST
    "Ne-am indeplinit un obiectiv si luptam sa facem eventul, chiar daca la inceputul sezonlui, putini ne dadeau sanse"
    Florentin Petre
    MERITAT
    "Era important acest trofeu. Stiam ca va fi greu. Am meritat Cupa. Sa mergem pe aceeasi linie si sa facem eventu"
    Stefan Grigorie

    COPOS IN ALB-ROSU
    La finala a asistat si vicepremierul George Copos, care e presedintele de onoare al Rapidului. El s-a intretinut inaintea partidei cu oficialul dinamovist Cristi Borcea. In timpul dialogului, un suporter dinamovist i-a pus un fular alb-rosu la gat demnitarului (foto), starnindu-i acestuia un zambet.

    NERVI
    Golul reusit de Grigorie in minutul 7 a venit pe fondul efectivului redus al Farului. La un contact intre Burca si Cristocea in minutul 5, constanteanul s-a accidentat, primind minute bune ingrijiri pe margine. Inlocuirea s-a inregistrat abia in minutul 10, dupa ce Dinamo inscrisese. Suparat, dupa ce a fost schimbat, Cristocea i s-a adresat lui Andone: "Asa vreti sa luati Cupa, sa ne rupeti la picioare?" De precizat ca, imediat ce a fost inlocuit cu Baicu, in minutul 75, Pascovici l-a injurat pe antrenorul Grigoras. Festivitatea de premiere a fost facuta de Mircea Sandu si de Adriean Videanu primarul Capitalei.

    Cupa Turciei - Regele devenit Imparat!

    Parcursul lui Gheorghe Hagi ca antrenor al lui Galatasaray a intrat sub semnul unei stele norocoase tocmai in momentul in care toata presa de la Bosfor il critica pentru faptul ca este aproape de ratarea titlului in anul centenarului. "Regele" s-a razbunat cu varf si indesat aseara, cand "Cim Bom Bom" a umilit chiar liderul Fenerbahce in finala Cupei Turciei, cu un neverosimil 5-1.

    RIBERY. Omul talisman pentru Galatasaray aseara s-a numit Franck Ribery (foto). Francezul in varsta de 22 de ani, transferat in intersezon de la FC Metz, a fost "prima vioara" pentru turci, inscriind primul gol, din minutul 16 si pasand decisiv la a doua reusita, din minutul 25, a lui Necati. Cea mai fericita seara din viata de antrenor a lui Hagi a fost incununata de reusitele lui Haka Sukur, din minutele 72 si 89, precum si de autogolul lui Deniz Baris, din minutul 38.

    MORAL. Golul de onoare al liderului a fost marcat de Fabio Aurelio, in minutul 42, insa Fenerbahce nu a dovedit faptul ca este la patru puncte in fata lui Galatasaray, cu trei etape inainte de finalul campionatului. In plus, la sfarsitul saptamanii viitoare urmeaza derby-ul dintre cele doua echipe, care ar putea decide viitoarea campioana a Turciei.

    FERICIRE. Cum Galata e pe val si a invins pe Fener in ambele confruntari din acest sezon, orice se poate intampla, iar "Regele" poate deveni "Imparatul" Turciei. "Sunt extrem de fericit pentru acest rezultat. Dupa felul in care am evoluat in aceasta seara, meritam sa castigam si titlul", a spus, emotionat, Hagi.
    ×
    Subiecte în articol: sport minutul