x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal - Finala Cupei Romaniei

Fotbal - Finala Cupei Romaniei

10 Mai 2005   •   00:00


Dinamo si Farul se intalnesc in ultimul act al competitiei intr-un meci transmis in direct de TVR 1 cu incepere de la ora 20:15.



  • de DANIEL STAN, SORIN ANGHEL
  • SPORT
  • Traditia sau premiera?

    LUPTA. Margaritescu (nr. 6) si Florentin Petre (stanga) vor avea viata grea in aceasta seara impotriva constantenilor
    Constantenii au sansa de a castiga primul trofeu din istoria clubului, iar bucurestenii sa-si realizeze o parte din obiectivul propus la inceputul sezonului. Meciul se va disputa pe arena din Cotroceni, de la ora 20:15, si va fi transmis de TVR 1.

    Dupa un sezon la finele caruia poate primi titulatura de "campioana a provinciei", constantenii spera sa dea lovitura si in finala Cupei Romaniei. De partea cealalta, Dinamo, cu 11 trofee la activ, isi poate asigura calificarea in Cupa UEFA daca va invinge diseara.

    AMBITII. "Pentru mine este a treia finala consecutiv de cand sunt la Dinamo. Va fi foarte greu, dar avem ambitia sa demonstram ca, daca acum trei saptamani aproape nu mai contam in lupta pentru titlu, acum visam din nou la event", a declarat antrenorul "cainilor", Ioan Andone. La randul sau, Petre Grigoras, tehnicianul Farului, a precizat: "Este cel mai important meci din cariera mea. Imi doresc ca impreuna cu elevii mei sa scriem istorie pentru Farul. Sansele sunt egale si cred sincer in acest lucru. Cine va avea mai multa sansa va castiga. Cred ca sansa va juca un rol foarte important in stabilirea invingatoarei".

    PRIME. Inainte de startul sezonului, conducerea dinamovista a fixat o prima de cate 15.000 de dolari pentru indeplinirea obiectivului, anume castigarea eventului. Daca vor face in aceasta seara primul pas pentru realizarea obiectivului, dinamovistii urmeaza sa incaseze cate 5.000 de dolari. De partea cealalta, patronul "marinarilor", Gheorghe Bosanceanu, a promis tot cate 5.000 de dolari pentru Gurita si compania, in situatia in care trofeul va ajunge, in premiera, la Constanta.

    "Cel mai important meci"

    Jurnalul National: Florentin, reprezinta finala Cupei Romaniei cel mai important meci al lui Dinamo din actualul sezon?
    Florentin Petre: Daca ne gandim ca suntem atat de aproape de indeplinirea unui obiectiv, trebuie sa spun ca da.

    Se poate vorbi de o favorita?
    Eu cred ca sansele sunt egale. Nu trebuie sa ne temem de Farul, chiar daca este echipa momentului. Au jucatori buni, dar ei trebuie sa tina cont de faptul ca Dinamo poate invinge pe oricine.

    Ce are Dinamo in plus fata de Farul?
    Dinamo este Dinamo si asta trebuie sa stie toata lumea. Avem de partea noastra traditia si experienta. Noi suntem o prezenta constanta in finala Cupei Romaniei, pe cand pentru Farul este o premiera. Este un moment istoric pentru clubul lor si merita toate felicitarile. Performanta lor din acest an trebuie sa se opreasca aici.

    Campionatul?
    Luptam pana in ultima clipa. Mai intai trebuie sa batem Rapidul si abia apoi sa facem calcule pentru castigarea campionatului. Avem sanse sa realizam eventul.

    "Am venit sa castigam"

    Jurnalul National: Cosmin, finala Cupei Romaniei contra lui Dinamo reprezinta cel mai important meci din istoria Farului. Va simtiti ca niste eroi?
    Cosmin Pascovici: Nu. Cupa Romaniei este un obiectiv aflat la indemana oricarei echipe din tara. Eroi sunt numai cei care mor pentru tara. La fotbal, cred ca eroi pot fi numiti doar cei care castiga Liga Campionilor.

    Este Farul capabila sa castige Cupa Romaniei?
    Daca nu ne simteam in stare de asta, nu mai veneam la Bucuresti. Ramaneam la Constanta sa ne bronzam, ca tot e vremea frumoasa. Am venit sa castigam.

    Ce are Farul in plus fata de Dinamo?
    Avem mai multa ambitie si asta ne va face sa-i depasim. Suntem si mai tehnici decat ei.

    Are Farul forta sa joace in Cupele Europene?
    Nu pot spune ca avem sau nu valoare de Cupa UEFA. Despre un copil nu poti spune ca nu stie sa inoate pana nu il arunci in apa. In aceeasi situatie suntem si noi acum.

    Cine castiga campionatul?
    Daca Dinamo bate pe Rapid, o sa castige campionatul, pentru ca are un program mai lejer fata de Steaua.

    SUPORTERI
    Pentru finala de diseara, Farul va conta pe sprijinul a aproape 5.000 de suporteri, care vor pleca din Constanta in aceasta dimineata cu un tren special. "Avand in vedere ca in tribune balanta va fi echilibrata, asa vor fi si sansele fiecarei echipe la castigarea trofeului", a declarat antrenorul "marinarilor", Petre Grigoras. Desi au refuzat initial biletele oferite de FRF, fiind certati cu jucatorii, suporterii "cainilor" au promis ca vor veni in numar mare in "Cotroceni". Ion Craciunescu va fi observator pentru arbitraj, in timp ce Dumitru Mihalache va fi delegat de meci.

    DESTINDERE
    Dupa doua zile de cantonament, cele doua adversare s-au destins luni seara. Astfel, "cainii" au fost invitati la inaugurarea Restaurantului Garibaldi, unde jucatorii au si cinat, majoritatea preferand meniul italian, specialitatea casei. La randul lor, jucatorii constanteni au ajuns in Bucuresti ieri dimineata. Lotul s-a cazat la Hotelul Lebada, iar in program au avut si vizionarea filmului "TripluX", la complexul Mall. Arbitrii partidei au sosit ieri in Romania. "Este o onoare sa arbitrez finala Cupei Romaniei", a declarat "centralul" Laurent Duhamel.
    ×