x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Alibec ar putea pleca gratis de la Astra

Alibec ar putea pleca gratis de la Astra

de Theodora Şutiu    |    16 Mai 2019   •   07:37
Alibec ar putea pleca gratis de la Astra

Situaţia de la Astra Giurgiu devine din ce în ce mai gravă. După ce Dani Coman a renunţat la funcţia de preşedinte, iar Costel Enache urmează să fie demis pentru că le-ar fi luat partea jucătorilor în scandalul de la club, preşedintele Asociaţiei Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori din România (AFAN), Emilian Hulubei, a anunţat că unii jucători ar putea deveni liberi de contract, începând de astăzi. Pe listă se află şi Denis Alibec.

„Jucătorii își pot depune memorii să devină liberi începând din 16 mai. E tristă situația. Acolo nu mai sunt bani. Monitorizarea se face din 6 în 6 luni, sistemul de licențiere trebuie să fie mai aspru. Dacă s-ar lua măsuri cu depunctări, atunci alta ar fi situația”, a zis Emilian Hulubei.

Pe lângă Denis Alibec, pe lista celor care ar putea părăsi formaţia din Giurgiu se mai află Azdren Llullaku (atacant, 31 de ani), Mihai Butean (fundaș, 22 de ani) sau Silviu Balaure (mijlocaș, 23 de ani). Jucătorii Astrei sunt neplătiți de aproape 5 luni, ultimul salariu fiind primit pentru luna decembrie.

Colacul de salvare

Totodată, AFAN a propus, prin intermediul unui comunicat de presă, o soluţie care să le permită jucătorilor să nu mai rămână fără salarii: „AFAN a propus an de an ca o parte din drepturile TV să fie reținute de LPF ca o garanție pentru plata salariilor restante, dacă este cazul. Această propunere nu poate fi pusă în practică decât de LPF, prin votul adunării generale, mai exact cu votul conducătorilor cluburilor. Fără acordul lor, această propunere pe care o facem noi an de an și care e susținută de un club sau două nu o să poată fi pusă în practică niciodată”, se arată în comunicat.

18 goluri a încasat Astra în 9 etape, cea mai slabă defensivă din play-off. Doar ASA Tg. Mureş, în 2015-2016, a luat mai multe, 20. „Sitarii” au înscris numai de 3 ori.

 

×
Subiecte în articol: alibec