x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Anghel Iordănescu crede în calificarea României la EURO 2020: Cred în şansa noastră, avem jucători valoroşi

Anghel Iordănescu crede în calificarea României la EURO 2020: Cred în şansa noastră, avem jucători valoroşi

04 Apr 2019   •   13:07
Anghel Iordănescu crede în calificarea României la EURO 2020: Cred în şansa noastră, avem jucători valoroşi

Fostul selecţioner al României, Anghel Iordănescu, şi-a exprimat, joi, speranţa în calificarea României la Campionatul European de fotbal din 2020.

El a declarat, la Botoşani, că, în momentul de faţă, România are "jucători valoroşi" şi beneficiază de o "generaţie bună".

"Eu cred. Cred în şansa noastră şi cred că avem jucători valoroşi. A apărut o generaţie bună, o generaţie tânără şi sunt convins că, dacă ştim să îi păstrăm, dacă ştim să îi motivăm, dacă ştim să îi formăm în continuare, România va avea din nou o echipă naţională bună", a spus Iordănescu.

Pe de altă parte, Iordănescu a menţionat că actualul antrenor al echipei naţionale, Cosmin Contra, trebuie susţinut.

"Trebuie să îl susţinem, trebuie să avem încredere în el. Cu el s-a pornit la drum în această campanie şi eu zic că poate să obţină calificarea. Depinde de noi toţi. Dacă o să tăbărâm pe ei după fiecare meci şi nu o să avem încredere în ei, s-ar putea să ratăm, dar eu cred în această generaţie, eu cred în această echipă", a adăugat Anghel Iordănescu.

Fostul tehnician al României a apreciat, totodată, munca pe care Gheorghe Hagi a depus-o la echipa sa de club, FC Viitorul, care a generat nucleul actualei echipe naţionale de tineret şi a oferit mulţi jucători la echipa naţională de seniori.

"Hagi a avut un proiect extraordinar de bun şi, din punctul meu de vedere, faptul că a mers pe aceşti copii, pe aceşti tineri, zic eu că a ales drumul cel mai bun. A avut şapte-opt jucători la echipa naţională de tineret. Prin calificarea la Campionatul European de tineret, deja ei au confirmat. Trebuie să ştim să îi păstrăm, să ştim să îi educăm, ca să nu o ia razna, şi ei vor deveni cu siguranţă nucleul de la prima noastră reprezentativă", a mai afirmat Iordănescu.

România a pierdut în faţa Suediei (1-2), în deplasare, şi a învins selecţionata Insulelor Feroe (4-1), pe teren propriu, în primele două meciuri din preliminariile EURO 2020. Din grupa preliminară mai fac parte Spania, Norvegia şi Malta.
AGERPRES

×
Subiecte în articol: anghel iordanescu