x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Antrenorul lui Schalke: “Nu trebuie să ne ascundem. Este o grupă accesibilă”

Antrenorul lui Schalke: “Nu trebuie să ne ascundem. Este o grupă accesibilă”

de Istvan Deak    |    30 Aug 2013   •   13:48
Antrenorul lui Schalke: “Nu trebuie să ne ascundem. Este o grupă accesibilă”

Presa germană consideră la unison că Schalke04 a avut parte de şansă la tragerea la sorţi şi va întâlni doi adversari accesibili, Basel şi Steaua. Mai precauţi sunt oficialii şi jucătorii echipei germane.

“Consider că avem parte de o grupă frumoasă şi incitantă. Intâlnim adversari cu care ne putem bate, chiar dacă Chelsea este favorita clară a grupei.

Basel a început să conteze la nivel internaţional în ultimii ani. Va fi o misiune dificilă, fiindcă fiecare echipă din grupă speră la clasarea pe primele două locuri”, a declarat antrenorul lui Schalke, Jens Keller, citat de Der Westen.

“Chelsea este favorita”

Steaua a mai întâlnit Schalke în sezonul 2011-2012 al Europa League, în faza grupelor. Cele două echipe au remizat la Cluj, considerat atunci teren propriu, scor 0-0, iar în Germania Schalke a câştigat cu 3-1, însă ambele s-au calificat mai departe.

“Situaţia de start este clară: Chelsea este favorită, celelalte trei echipe se bat pentru locul doi. Dacă vom juca la potenţial maxim în toate cele şase partide, atunci vom accede în optimile de finală ale competiţiei”, consideră managerul lui Schalke, Horst Heldt.

“Sutem într-o grupă solicitantă, dar accesibilă. Nu trebuie să ne ascundem. Chelsea este marea favorită, dar abia aştept confruntarea cu ei”, a adăugat căpitanul “minerilor”, Benedikt Howedes.

“Pentru mine este o situaţie specială, fiindcă voi juca contra lui Basel. Cunosc echipa şi jucătorii de acolo. Au dovedit în ultimii ani că nu trebuie desconsideraţi. Chelsea este favorita şi sper să ne calificăm împreună. Am muncit mult să ajungem în grupe, acum vrem să mergem mai departe”, a declarat elveţianul lui Schalke, Tranquillo Barnetta.

“Chelsea este favorita grupei”

“Mă bucur că jucăm cu Chelsea şi Basel, fiindcă sunt echipe pe care eu nu le-am mai întâlnit. Cu Steaua am mai jucat şi va fi un super meci. Orice duel din Liga Campionilor are un farmec unic şi de aceea vrem să rămânem cât mai mult timp în competiţie. Chelsea este favorita grupei, dar obiectivul nostru rămâne calificarea în optimi”, a completat atacantul olandez Klaas-Jan Huntelaar.

Şi elveţienii de la FC Basel comentează situaţia din grupă şi se declară mulţumiţi de tragerea la sorţi care i-a plasat alături de Chelsea, Schalke04 şi Steaua.

Basel pare cel mai la îndemână adversar, unul deja tradiţional pentru echipele româneşti care s-au calificat în grupele Ligii Campionilor, acolo unde campioana Elveţiei a jucat cu CFR Cluj şi cu Oţelul Galaţi.

“O grupă abordabilă”

Presa elveţiană consideră că Basel a picat într-o grupă abordabilă. “Nu este o grupă de vis, dar Chelsea, Schalke04 şi Steaua sunt adversari atractivi care promit spectacol, dar îţi dau şi o şansă să te califici mai departe”.

“Din urma a 4-a puteau veni adversari puternici precum Napoli sau Real Sociedad. Steaua este o echipă pe care Basel poate şi trebuie să o lase în urma ei, dacă vrea să ierneze în Europa. Cele două echipe s-au întâlnit anul acesta într-o partidă amicală, disputată în ianuarie şi încheiată cu scorul de 1-1.

Steaua, care a fost campioana Europei în 1986, se bazează spre deosebire de alte echipe din estul Europei, aproape doar pe jucători autohtoni. Obiectivul minim pentru Basel este clasarea pe locul trei”, scrie Basler Zeitung.

“Tragere la sorţi de vis pentru FC Basel. O şansă pentru revanşa împotriva echipei care ne-a eliminat din semifinalele Europa League, Chelsea Londra”, scrie sport.ch.

“Steaua, clubul românesc cel mai de succes”

Bineîţeles că şi presa britanică s-a arătat interesată de Grupa E, având reacţii la superlativ despre duelul pe care Chelsea îl va avea cu Steaua în grupele Ligii Campionilor, chiar dacă londonezii pornesc cu prima şansă.

“Steaua este clubul românesc cel mai de succes în competiţiile europene. După ce a câştigat Cupa Campionilor Europeni în 1986, cea mai recentăă performanţă europeană a venit în Cupa UEFA, unde a ajuns în semifinale în 2006. Jucătorul-cheie este Federico Piovaccari. Cu trei goluri în Liga Campionilor până acum, vârful italian poate fi surpriza grupelor”, a notat The Independent.

In schimb, tabloidul Daily Mail notează că “Chelsea a câştigat ambele meciuri disputate pe teren propriu în faţa echipelor româneşti, dar nu a câştigat niciodată în România”.

Ciprian Tătăruşanu, starul


In opinia jurnaliştilor de la tabloidul britanic, starul echipei este Ciprian Tătăruşanu, considerat “o prezenţă solidă între buturi”.
Cotidianul The Guardian consideră că Chelsea are deja locul asigurat pentru optimi. “Jose Mourinho va fi încrezător că poate defila cu Chelsea în Grupa E, în care le va întâlni pe Basel, Steaua şi Schalke04”.

Când se vor disputa meciurile


Echipa de fotbal Steaua Bucureşti le va avea ca adversare pe Chelsea Londra (Anglia), Schalke 04 Gelsenkirchen (Germania) şi FC Basel (Elveţia) în Grupa E a Ligii Campionilor, în urma tragerii la sorţi care a avut loc joi seară la Monte Carlo. Campioana României a făcut parte din urna a 4-a valorică la tragerea la sorţi. Meciurile din faza grupelor sunt programate între 17-18 septembrie şi 10-11 decembrie 2013. Finala competiţiei va avea loc pe Estadio da Luz din Lisabona.Steaua s-a calificat în faza grupelor după ce le-a eliminat în ordine, pe Vardar Skopje, Dinamo Tbilisi şi Legia Varşovia. Echipa bucureşteană este la cea de-a şaptea participare la faza grupelor în cea mai importantă competiţie europeană intercluburi.

×