x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern APOEL şi ruşinea noastră

APOEL şi ruşinea noastră

de Mihai Igirosanu    |    07 Dec 2011   •   21:00
APOEL şi ruşinea noastră

Vremurile in care fotbalul romanesc, la nivel de echipa nationala sau de club, facea antrenamente cu public impotriva cipriotilor ni le mai amintim doar de pe youTube. Acum, concret vorbind, campioanele Ro­maniei si Ciprului au plecat de pe acelasi calapod in actuala editie a Ligii Campionilor. Otelul Galati si APOEL Nicosia s-au aflat in urna a patra la tragerea la sorti, iar loturile au cam aceleasi valori aproximative de piata, cam 16.500.000 de euro, conform site-ului german transfermarkt.

Numai ca imediat dupa startul competitiei cele doua echipe s-au departajat. Dar au facut-o exact la capitolele care conteaza mai mult. Fotbalistic si ca imagine. Otelul Galati a fost doar un sparring-partner perfect pentru adversarele din grupa C, in vreme ce APOEL a castigat grupa G, din care au facut parte echipe cu palmaresuri si bugete impresionante, precum Zenit St. Petersburg, FC Porto si Sahtior Donetk. Campioana noastra a iesit in mare dezavantaj si din punct de vedere al imaginii. Atmosfera de la meciurile de acasa ale celor de la APOEL a fost una senzationala, chiar si la ultima partida, cea de marti seara, contra Sahtiorului, care nu mai avea nici o miza. In schimb, jocurile disputate de galateni pe National Arena s-au desfasurat in fata a doar cateva mii de mancatori de seminte, a unei galerii minuscule venite de langa Dunare sau a unor spectatori neutri, veniti sa le vada la lucru pe Manchester United, Benfica sau FC Basel. La primavara, in optimi, APOEL Ni­cosia va mai disputa doua meciuri in Liga Campionilor, probabil ultimele din acest sezon, in timp ce Otelul Galati se va lupta pe coclaurile din Liga 1.

Lucescu, victorie doar de orgoliu
In ultimul meci al grupei G, fiind sigura de calificarea in optimi, APOEL a pierdut pe teren propriu in fata echipa lui Mircea Lucescu, Sahtior Donetk, scor 0-2. Meciul de la Nicosia a fost arbitrat de romanul Ovidiu Hateganu, care a condus foarte bine intalnirea. In celalalt meci al grupei, la Porto, cam­pioana Portugaliei a remizat, 0-0, cu Zenit St. Petersburg, rusii ob­ti­nand astfel locul 2 si calificarea mai departe. Lusitanii vor merge doar in Eu­ropa League. Din celelalte grupe s-au mai calificat in optimi Arsenal Londra, Olympique Marseille, Chelsea, Bayer Leverkusen, Barcelona si AC Milan.

×
Subiecte în articol: oţelul galaţi fotbal intern