x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Arbitrii români au rămas fără şef: Ion Crăciunescu a fost demis de Comitetul Executiv al FRF!

Arbitrii români au rămas fără şef: Ion Crăciunescu a fost demis de Comitetul Executiv al FRF!

01 Aug 2012   •   10:59
Arbitrii români au rămas fără şef: Ion Crăciunescu a fost demis de Comitetul Executiv al FRF!

Presedintele CCA, Ion Craciunescu a declarat ca a fost demis din functie de catre Comitetul Executiv al FRF, intrunit la Casa Fotbalului, fara a i se explica motivele acestei decizii.

"Am fost demis astazi de Comitetul Executiv fara niciun motiv. Asa au vrut cluburile din Divizia A si asa s-a hotarat. Mie nu mi s-a comunicat niciun motiv. Pur si simplu m-au demis", a declarat Craciunescu Mediafax.

"Votul a fost ca la carte, ce sa mai vorbim. Dragomir a lipsit de la sedinta, asa ca au fost noua voturi pentru, unul impotriva si o abtinere. E amuzant, a fost si unul impotriva, ca sa nu se stie ce si cum... a fost o lucratura, dar asta este", a explicat fostul sef al arbitrilor.

"Eu nu am ce sa imi reprosez, chiar nu am. Lucrurile au fost pregatite foarte bine pentru decizia de azi. Asta este. Nu pot sa compar mandatul de acum cu cel precedent pentru ca asta ultimul a fost mai scurt, doar noua luni. Dar la ce dezastru am gasit la CCA din punct de vedere uman nimeni nu putea face mai mult", a mai spus Ion Craciunescu.

Luna trecuta, secretarul general al LPF, Valentin Alexandru, anunta ca 12 cluburi din Liga I solicita inlocuirea lui Ion Craciunescu din functia de presedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor cu un strain, propunerea urmand sa fie supusa votului in urmatoarea sedinta a Comitetului Executiv al Federatiei Romane de Fotbal.

Mai multi conducatori de cluburi au fost nemultumiti de delegarile arbitrilor la meciurile echipelor lor si de calitatea arbitrajelor in sezonul trecut. De asemenea, ei s-au aratat deranjati de faptul ca Ion Craciunescu le-a luat apararea public arbitrilor chiar si atunci cand, in opinia presedintilor de cluburi, acestia greseau.

Craciunescu fusese numit in fruntea CCA in octombrie 2011 si avea un mandat valabil pana in 2014. Fostul arbitru FIFA l-a inlocuit pe Vasile Avram, arestat intr-un caz de coruptie. Craciunescu a mai condus CCA in perioada iunie 2003 - octombrie 2005. Mircea Sandu l-a indepartat atunci pe Craciunescu de la conducerea CCA, dupa ce fostul arbitru l-a sustinut pe Gheorghe Popescu la alegerile pentru presedintia FRF din 21 noiembrie.

×