x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Aşa a renăscut Rapidul: “Sfârşitul nu-i aici”

Aşa a renăscut Rapidul: “Sfârşitul nu-i aici”

de Valentin Gros    |    04 Apr 2019   •   08:03
Aşa a renăscut Rapidul: “Sfârşitul nu-i aici”

Vara anului 2016 a fost una dintre cele mai crunte din istoria echipei de fotbal  Rapid Bucureşti istorie începută în 1923, când o mână de muncitori de la Atelierele Griviţa au scris prima pagină dintr-o “iubire fără sfârşit”, aşa cum au denumit-o generaţii întregi de suporteri. Rapid încheiase campionatul pe primul loc în Liga 2 şi urma să evolueze în primul eşalon, dar instanţele judecătoreşti au decis falimentul clubului.

Fanaticii Giuleştiului, convinşi că “sfârşitul nu-i aici”, cum spune cântecul regretatului Florian Pittiş, unul de-al lor, au început să se sfătuiască, să se organizeze.

Astfel, cei din conducerea Clubului Aristocratic Rapid au decis să înfiinţeze, împreună cu sindicaliştii feroviari, echipa CFR Mişcare.

În funcţiile de director tehnic şi antrenor au fost numiţi Adrian Dumitru şi Vasile Caciureac.

Cu Vis de Bucureşti şi Tracţiunea

CFR Mişcare porneşte sezonul 2016-2017 din Liga 5, unde avea să întâlnească adversari cu nume exotice, precum CS Milannetto, Vis de Bucureşti sau Tracţiunea Chitila. Promovarea a venit cu mari emoţii. În meciul decisiv, AS Atletico a condus cu 2-0, şi părea că totul se spulberă, dar alb-vişiniii reuşesc să marcheze 4 goluri şi să învingă.

Liga 4 avea să fie atacată cu o nouă denumire, Academia Rapid, ulterior schimbată în cea consacrată, Rapid. În urma unor neînţelegeri cu sindicaliştii, a fost încheiat un nou parteneriat, cu Primăria Sectorului 1. Autoritatea locală nu contribuie financiar, dar s-a angajat să se implice pe partea de infrastructură.

S-au alăturat echipei fotbalişti celebri cu vechi state în Grant, ca Pancu, Daniel Niculae, Maftei, Voicu, dar şi jucători cunoscuţi ca Vlada sau Goge. Antrenor devine tot un fost rapidist, Constantin Schumacher.

Pe Arena Naţională

Rapid câştigă seria în detrimentul rivalilor tradiţionali de la CSA Steaua, după o înfruntare care a revitalizat pasiunea microbiştilor bucureşteni. Astfel, la meciul din retur, disputat pe Arena Naţională şi încheiat cu scorul de 3-1 pentru alb-vişinii, au asistat 36.276 spectatori, cifră la concurenţă cu o altă partidă de Liga 4, Crystal Palace – Millwall, cu 37.774 spectatori (Anglia, 1961), şi sub recordul de 49.118 spectatori de la Glasgow Rangers - East Stirlingshire (Scoţia, 2012).

Ediţia 2018-2019 găseşte Rapidul în Liga 3. Cu antrenor Daniel Pancu, cel eternizat în Giuleşti. Finanţator: omul de afaceri Victor Angelescu. După 19 etape, giuleştenii ocupă primul loc în clasament. Se întrezăreşte Liga 2, fosta Divizia B. Altădată un coşmar, astăzi un orizont al speranţelor.

Clubul Aristocratic Rapid, înfiinţat în anul 2000, reuneşte mai multe personalităţi din artă, sport, mediul de afaceri, printre care doctorul Mihai Pârvu, pianistul Dan Grigore, scriitorul Radu Călin Cristea, fostul fotbalist Emil Dumitriu.

 

×
Subiecte în articol: rapid bucuresti