x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Avram, eliberat. Nimic nou

Avram, eliberat. Nimic nou

de Mihai Igirosanu    |    22 Noi 2011   •   21:00
Avram, eliberat. Nimic nou

Acuzat de luare de mita in forma continuata si arestat in urma cu doua luni, fostul presedinte al Comisiei Centrare a Arbitrilor, Vasile Avram, a fost eliberat luni seara, impreuna cu omul de afaceri din Targu-Mures, Sorin Terbea, care a fost acuzat de dare de mita.
Instanta suprema, adica Inalta Curte de Casatie si Justitie, a admis recursurile lui Avram si Terbea impotriva unei hotarari a Curtii de Apel, iar cei doi au parasit arestul.

Desi perioadele de detentie au diferit, cazurile Avram si Terbea seamana cu cele ale lui Cornel Pe­nescu, Ionica Serea, Marius Martis sau Gheorghe Constantin 'Valcea', alte patru personaje retinute pentru fapte de coruptie legate de arbitraj. In toate situatiile, procurorii au dat in presa diverse stenograme, care de care mai incriminatorii, haioase sau fade si inutile, acuzatii si-au petrecut ceva timp in spatele gratiilor, dar atat. Anchetele au plecat cu mult zgomot, chiar impresionant, dar fina­lmente nu au scos la iveala nimic concret. Nimeni nu stie cine a dat, cat a dat, cui a dat, daca a dat etc. Toata lumea stie, dar nimeni nu poate afirma cu certitudine ca exista coruptie in arbitraj, in fotbal. Procurorii sunt zgomotosi, fac mare tam-tam, dar procesul de justitie nu reuseste, pana acum, decat sa bage in arest cateva personaje, acestea isi pierd functiile, sunt speriate, eventual vorbesc, dar nimic mai mult. Oamenii importanti sunt, deocamdata, doar in stadiul de a da explicatii periodic la DNA. Mai pe scurt, se intampla putine lucruri importante si nimic concret.

Revine in fotbal?
Imediat dupa ce a aflat hotararea anuntata luni de Inalta Curte de Casatie si Justitie, Vasile Avram a spus: 'E o decizie normala. Daca ma voi intoarce in fotbal? Bine­in­teles!'. Ar fi al doilea personaj din lotul arestatilor care revine. Si ar putea chiar sa-si ceara in justitie dreptul de a se intoarce la sefia arbitrilor. Precedentul presedinte al CCA, Gheorghe Constantin 'Val­cea', care a fost retinut in apri­lie 2009, tocmai a fost instalat de ca­teva zile manager general la echi­pa din Liga 2, Gaz Metan Severin, desi procesul in care este implicat se afla in continuare pe rol. Cons­tan­tin activase la un alt club pana in urma cu cateva luni, mai exact la Piatra Olt.

×
Subiecte în articol: vasile avram eliberare fotbal intern