x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Becali: "Sunt nevoit să răspund la minciunile unui om nebun şi sclerozat!"

Becali: "Sunt nevoit să răspund la minciunile unui om nebun şi sclerozat!"

30 Iun 2011   •   13:40
Becali: "Sunt nevoit să răspund la minciunile unui om nebun şi sclerozat!"

Finantatorul Stelei, Gigi Becali, a declarat, joi, ca singurul mod in care va incheia conflictul cu presedintele LPF, Dumitru Dragomir, este ca acesta sa paraseasca functia de conducere pe care o ocupa.

"Nu mai am liniste pana nu scap de omul asta. Omul asta pe masura ce trece timpul se sclerozeaza. Eu vreau sa-l dau afara ca sa nu mai imi fure banii. Scandalul se va termina cand omul asta va disparea de acolo. Nu are scrupule, calca pe cadavre, minte intr-un hal fara de hal. Ma crucesc si rad la minciunile lui. Sunt nevoit sa raspund la toate minciunile unui om nebun si sclerozat. Oameni ca el trebuie sa dispara din viata publica. El e disperat! 15.000 de euro pe luna sunt multi bani in Romania, mai ales pentru un mos de 65 de ani", a spus Gigi Becali.

Finantatorul stelist isi doreste un plan elaborat pentru a-l indeparta din functie pe Dumitru Dragomir. "Cand am vrut sa-l dau afara si am strans semnaturile, l-am intrebat pe Victor de Gica Popescu. El mi-a spus ca nu se va complace Popescu in mocirla. Ca doar dupa ce va pleca Dragomir, a doua zi va accepta. Atunci am vorbit si cu Porumboiu si cu Borcea. Finul mi-a zis ca nu-l tradeaza pe Mitica, dar daca vine Popescu va vota. Nu s-a votat pana la urma convocatorul. Ca sa-l dai jos ar trebui convocata o Adunare Generala Extraordinara. Dar lucrurile nu mai trebuiesc facute peste noapte", a concluzionat Becali.

Becali considera ca Dragomir si-a insusit comisionul destinat firmei ce a intermediat vanzarea drepturilor de televizare. "De ce se cearta cu mine daca nu sunt banii lui? RCS participase cu o luna in urma la licitatie si a dat si meciurile trei ani de zile. Avea nevoie Teszari (n.r. - Zoltan Teszari, proprietarul RCS&RDS) de o firma intermediara? Probabil ca a acceptat sa vireze comisionul, dar in banii aia pe care i-a dat. Sa vedem unde s-a dus comisionul asta, prin ce offshore", a mai spus el.

Latifundiarul a precizat ca va contesta in instanta partea de comision care i se retine clubului Steaua. "Vreau sa-i demonstrez ca nu poate sa-mi ia bani cand si cum vrea. Nu accept sa imi dea amenzi cand vrea el. Sa vedem ce va spune judecatorul. Pentru ca eu n-am votat, vom face contestatie in instanta privind comisionul. Dreptul la proprietate nu poate fi luat prin vot", a precizat Becali.

Finantatorul stelist a reafirmat ca este meritul sau faptul ca Mitica Dragomir a ocupat functia de presedinte al LPF in ultimii ani. "Dumnezeu ar trebui sa-i dea mari nenorociri. Probabil ca il pazeste baiatul lui de sus. Toata averea lui o are datorita mie. Acum sase ani, cand m-am intalnit noaptea cu el la Casino Victoria, era terminat. Erau 14 hartii semnate sa-l dea afara. L-am luat cu mine, la doua noaptea si am mers la Hrebenciuc. El putea sa faca ceva, prin Adrian Nastase, care era foarte puternic atunci. A intors voturile, de la 14 au ramas doar trei. Tot ce are el are datorita Ligii", a adaugat el.

Becali a precizat ca nu i-a cerut bani pentru el din drepturile TV ci doar a glumit cu acesta. "Astea sunt bazaconii. El voia sa ia 36 de milioane si eu am zis ca ii dau hartie pentru 50 de milioane. Ce spaga? Stie toata lumea ca nu se poate lua spaga de la Mitica. Sa mearga in instanta ca am luat spaga. A fost o gluma, stie si el asta, si e un nenorocit daca se foloseste si de asta", a mentionat finantatorul stelist.

El nu se teme de dezvaluirile pe care le-ar putea face Dragomir privind cazul "valiza", mentionand ca le-a spus el procurorilor ca a incercat sa-i premieze pe jucatorii Universitatii Cluj. "Sa vina martor in cazul «Valiza», il rog frumos sa o faca. Eu am zis deja in fata judecatorilor ca am vrut sa le dau prima, de ce sa mai vina martor? Din 2003 am incercat sa premiez mai multe echipe, nu numai una. Eu n-am nimic de ascuns, sunt o carte deschisa. Sa spuna ce informatii are de la Piturca. Eu am spus tot in fata judecatorilor. Am zis ca voiam sa le dau prima 100.000 de om celor de la Cluj sa castige meciul. Si nu le dadeam nimic pana la urma. M-am razgandit. Doar i-am mintit ca sa nu piarda meciul cu CFR", a mai spus el.

Gigi Becali cere sa fie investigat de autoritati dupa ce Dumitru Dragomir l-a acuzat de mai multe incalcari ale legii si ale regulamentelor. "Daca am luat Steaua abuziv, sa vina procurorii sa ma ancheteze. Daca am luat licenta abuziv, sa ma ancheteze Mircea Sandu. Daca nu i-am platit pe jucatori, atunci ei sunt liberi. Daca am escrocat vreun batran, sa apara si sa spuna. Astea sunt intoxicatii comuniste. Privind jignirile pe care spune ca i le-am adus, sa-mi dea mie caseta ca le-o dau eu la Parlamentul European. Pai aia nu stiu cine sunt eu? Eu sunt Becali, pe unde trec se cunoaste", a afirmat Becali.

Finantatorul stelist i-a transmis lui Dragomir ca nu trebuie sa faca o spovedanie la duhovnic, ci el jura in fata publicului ca nu minte. "Dumnezeu si societatea hotarasc daca eu sunt imoral si fals, nu el. Daca nu sunt eu in fotbal, e varza. Eu am ridicat fotbalul romanesc in Europa. Cum sa spuna asemenea lucruri? Trebuie sa fie tampit sa le spuna. Cea mai puternica spovedanie e cea publica. Eu jur aici ca tot ce am spus e milimetric adevarat. Din ce a spus el, 80 la suta e minciuna si 20 la suta e incompetenta", a mai spus el.

Gigi Becali i-a explicat lui Dumitru Dragomir de ce se considera un om de afaceri de succes: "Daca nu-s bun manager, nu e treaba lui. Eu sunt conducator si comerciant. Nu pot sa fiu manager si la Iasi, si la Vaslui, si la Timisoara. Eu am pus manageri. El sa stie ca eu n-am pierdut niciun ban. Am cumparat Avicola cu 15 milioane, iar terenul valoreaza 20-25 de milioane. La Dragasani sunt 40 de hectare si totul valoreaza zece milioane, iar pe mine m-a costat patru milioane. Arcomul m-a costat 30 de milioane, iar ultima evaluare a terenului e de 98 de milioane. Nu ma intereseaza daca afacerea merge sau nu, e problema managerilor. Cum muncesc, asa au bani, dar eu am investitiile asigurate".

El a mentionat ca nu i-a atacat familia lui Dumitru Dragomir, insa seful LPF este "bosorog" si "sclerozat". "Niciodata in viata mea nu am atacat familia cuiva. El e un bosorog, ii dai o palma si moare. Ce treaba am eu cu copilul lui, care e un sfant? Mi-e si rusine de el cand il vad. Mitica insa e un escroc, un nenorocit si un mincinos. Eu nu fac discriminare. N-am nimic cu batranii sau oamenii bolnavi. Dar eu spun despre el ca e sclerozat, ca sa stie lumea", a spus Becali.

Gigi Becali a precizat ca familia lui nu era acasa atunci cand i-a adus jigniri lui Dumitru Dragomir, iar fetele sale trebuie sa inteleaga ca el va raspunde tuturor atacurilor pe care le primeste.

Gigi Becali si presedintele LPF si-au declarat razboi "total" marti, adresandu-si injurii dure si amenintandu-se reciproc, dupa ce oficialul stelist l-a acuzat pe Dumitru Dragomir ca i-a inselat pe patronii de cluburi cu privire la comisionul platit unei firme pentru intermedierea vanzarii drepturilor TV catre compania RCS&RDS.

Becali a mentionat ca LPF va plati un comision de 5 la suta catre o firma ce a intermediat tranzactionarea drepturilor TV, dar ca, initial, Dumitru Dragomir le-a spus patronilor de cluburi, in cadrul Adunarii Generale de luni, ca va fi vorba despre un comision mai mic.

×