x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern "Câinii" încep treaba

"Câinii" încep treaba

de Marius Mihalcea    |    14 Iul 2010   •   00:00
"Câinii" încep treaba
Sursa foto: Gabriela Arsenie/Gazeta Sporturilor/Intact Images

Cum întăririle ce i-au fost promise de conducerea clubului în momentul în care şi-a dat acordul să revină pe banca "roş-albilor" întârzie să apară, Ioan Andone va miza la Chişinău, în confruntarea cu Olimpia Bălţi, tot pe garda veche, în frunte cu golgeterul Andrei Cristea. Chiar şi aşa, tehnicianul grupării din "Ştefan cel Mare" nu ar trebui să-şi facă cine ştie ce probleme, jucătorii săi fiind superiori adversarilor din punct de vedere valoric.

Aspect care se reflectă cu uşurinţă doar şi comparând contractele jucătorilor celor două echipe. Astfel, cel mai bine plătit fotbalist al formaţiei moldovene, fundaşul Alexandru Cheltuială, ia în jur de 8.000 de dolari pe an, mult sub ceea ce câştigă chiar şi cel mai prost retribuit jucător de la Dinamo. În aceste condiţii, singura grijă a lui Andone pare a fi aceea de a-şi face elevii să trateze meciul cu toată responsabilitate. Şi asta pentru că Dinamo are destule antecedente neplăcute atunci când vine vorba despre confruntări europene cu echipe mici, 17 Nentori Tirana şi KR Knattspyrnufelag Reykjavik fiind exemplele cele mai grăitoare în acest sens.

De partea cealaltă, încurajat şi de faptul că echipa sa a ajuns în turul doi preliminar al Europa League deşi în turul anterior nu i se dădeau prea multe şanse în faţa azerilor de la Kazar Lankaran, antrenorul Olimpiei, Nicolae Bunea, nu exclude o nouă surpriză. "Dinamo este o echipă destul de puternică, are experienţă, dar, ţinând cont că meciul începe de la 0-0, cred că şansele de calificare sunt 50%-50%. Dinamo vine dintr-un campionat mai puternic decât al nostru, în care se fac investiţii mult mai mari în jucători de valoare decât facem noi, dar vom căuta să prestăm un joc bun şi să scoatem un rezultat pozitiv", a declarat tehnicianul grupării, care a încheiat ultimul sezon din Republica Moldova pe locul trei, după Şerif Tiraspol şi Iskra-Stal.

Delegaţia lui Dinamo va pleca spre Chişinău în această după-amiază, la ora 14:30, cu o cursă charter, de pe Aeroportul Henri Coandă. În capitala Republicii Moldova, "câinii" vor locui la Hotelul Leogrand. Tot astăzi, de la ora 18:00, Ioan Andone şi doi jucători care urmează a fi desemnaţi de tehnician vor susţine o conferinţă de presă la Stadionul Zimbru. Meciul Olimpia Bălţi - Dinamo va avea loc mâine, de la ora 19:00, pe Stadionul Zimbru, şi va fi condus de o brigadă de arbitri din Grecia, cu Michael Koukoulakis la centru. Fanilor dinamovişti care vor să-şi încurajeze echipa din tribună le-au fost atribuie 500 de bilete la preţul de 50 de lei moldoveneşti bucata, aproximativ 14 lei româneşti.

×
Subiecte în articol: stiri