x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern CFR Cluj este noua campioană a României la fotbal

CFR Cluj este noua campioană a României la fotbal

13 Mai 2019   •   06:22
CFR Cluj este noua campioană a României la fotbal

CFR Cluj a câştigat din punct de vedere matematic al cincilea său titlu de campioană a României la fotbal, duminică seara, după ce a învins-o pe Universitatea Craiova cu scorul de 1-0 (1-0), pe Stadionul ''Dr. Constantin Rădulescu'', în etapa a 9-a a fazei play-off a Ligii I, penultima a sezonului.

Argentinianul Juan Culio a marcat unicul gol al partidei (12 - penalty) şi care a decis soarta titlului cu numărul 101 din campionatul României.

CFR a mai cucerit titlul în sezoanele 2007-2008, 2009-2010, 2011-2012 şi 2017-2018.

CFR a fost cea mai constantă echipă din campionat, a dat dovadă de maturitate, de pragmatism, a sacrificat de multe ori spectacolul pentru rezultat şi a reuşit să devină din nou campioană după ce a condus din etapa a 12-a.

CFR Cluj a început sezonul cu Edward Iordănescu pe banca tehnică, acesta a fost înlocuit repede cu Antonio Conceicao, Alin Minteuan a fost numit antrenor interimar în februarie, iar Dan Petrescu a preluat echipa în luna martie.

CFR, care devenea campioană şi cu un egal, a fost dominată de Universitatea în repriza secundă, oaspeţii ratând ocazii bune de gol prin Carlos Fortes, Alexandru Cicâldău (de două ori), Renato Kelic, Alexandru Mateiu şi Raul Baicu. Craiovenii au cerut şi penalty în min. 90+2 la o intervenţie în careu asupra lui Cristian Bărbuţ.

Înaintea ultimei etape, CFR are cinci puncte în plus faţă de rivala FCSB.

FC CFR 1907 Cluj - Universitatea Craiova 1-0 (1-0), Stadion ''Dr. Constantin Rădulescu'' - Cluj-Napoca
A marcat: Juan Culio (12 - penalty).
Arbitru: Ovidiu Haţegan (Arad); arbitri asistenţi: Octavian Şovre (Satu Mare), Sebastian Eugen Gheorghe (Suceava); arbitru de rezervă: Marian Barbu (Făgăraş)
Observatori: Zoltan Szekely (Baia Mare) - CCA, Constantin Stătescu (Bucureşti) - LPF
AGERPRES

×
Subiecte în articol: cfr cluj