x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Comitetul Executiv al FRF a decis menţinerea obligativităţii folosirii unui fotbalist sub 21 de ani în Liga I

Comitetul Executiv al FRF a decis menţinerea obligativităţii folosirii unui fotbalist sub 21 de ani în Liga I

22 Iul 2016   •   18:35
Comitetul Executiv al FRF a decis menţinerea obligativităţii folosirii unui fotbalist sub 21 de ani în Liga I

Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal a menţinut vineri obligativitatea folosirii unui jucător sub 21 de ani, format la nivel naţional, de către echipele din Liga I, respingând cererea LPF de renunţare la această regulă.

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că această regulă nu este discriminatorie şi ea nu încalcă nicio lege naţională sau comunitară, aşa cum susţin reprezentanţii cluburilor din Liga I.

"Această regulă, cu un jucător eligibil pentru naţionala Under 21, este o soluţie de compromis pentru că FRF şi-a dorit să avem un campionat de tineret speranţe, dar LPF s-a opus spunând că nu sunt suficienţi de mulţi copii şi nu există capacitate financiară. LPF susţine că această regulă este ilegală şi discriminatorie. Dar ea nu încalcă nicio lege, nici naţională, nici comunitară. Propunerea LPF a fost să renunţăm la aplicarea acestei reguli în acest sezon, iar la anul să analizăm aplicarea ei la nivelul Cupei Ligii. Dar noi nu mai suntem deschişi. A venit vremea să luăm decizii dure. Trebuie să vedem peste doi ani care sunt consecinţele acestei reguli. Câţi jucători dintre aceştia ajung la prima reprezentativă. Oricum, în actualul campionat, acest jucător trebuie să fie născut după 1 ianuarie 1994, iar următorul sezon după 1 ianuarie 1996. Prin urmare o să vedem sezoane în care o să avem şi jucători de 22 şi de 23 de ani", a spus preşedintele.

Convenţia anuală dintre FRF şi LPF a fost semnată vineri de preşedinţii celor două foruri în condiţiile din sezonul precedent. "Liga Profesionistă de Fotbal se subordonează federaţiei, pentru că FRF conduce fotbalul românesc. Deci nu este vorba despre nicio subjugare. FRF guvernează fotbalul din România, prin urmare LPF trebuie să se înţeleagă cu FRF şi nu invers. E o relaţie de subordonare. Am semnat convenţia în aceleaşi condiţii de anul trecut", a adăugat Burleanu.

Comitetul Executiv a modificat vineri şi regulamentul referitor la documentele necesare pentru ca un jucător extracomunitar să evolueze în România. "Am modificat regulamentul şi am decis să avem parte de o armonizare cu legislaţia comunitară. Astfel, un jucător extracomunitar, pentru a fi legitimat în România, are nevoie de certificatul de transfer, de autorizaţia de muncă, de contractul de muncă şi de dovada plăţii transferului. De azi înainte nu mai e suficient să aduci bonul de înregistrare la Oficiul pentru Imigrări", a precizat preşedintele FRF.

Faptul că secretarului general al LPF, Justin Ştefan, nu i-a fost permis accesul la şedinţa Comitetului Executiv de vineri, deşi în trecut a asistat în calitate de invitat, a fost explicat de Burleanu prin faptul că această decizie aparţine preşedintelui FRF, conform statutului. "Justin Ştefan nu se afla pe lista de invitaţi. Conform statutului, preşedintele federaţiei invită persoane care să asiste la şedinţa Comitetului Executiv. În trecut a participat, azi nu a participat. Trebuie să înţeleagă foarte clar domnul Justin Ştefan că nu ne mai putem întoarce în trecut", a precizat Burleanu.

Sursa: AGERPRES

×
Subiecte în articol: frf lpf liga 1 comitetul executiv under 21