x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Cosmin Contra este noul antrenor al echipei naţionale

Cosmin Contra este noul antrenor al echipei naţionale

17 Sep 2017   •   20:09
Cosmin Contra este noul antrenor al echipei naţionale

Antrenorul echipei Dinamo Bucureşti, Cosmin Contra, va prelua funcţia de selecţioner al echipei naţionale de fotbal a României, a anunţat, duminică, Federaţia Română de Fotbal, precizând că a ajuns la o înţelegere de principiu cu tehnicianul de de 41 de ani. Cosmin Contra ar trebui să fie validat în funcţie după şedinţa Comitetului Executiv al FRF, care va avea loc pe 22 septembrie. Este de aşteptat ca acesta să demisioneze de la Dinamo înainte de derby-ul cu FCSB de duminică.

 

Acordul dintre Cosmin Contra şi Federaţia Română de Fotbal a fost anunţat, duminică după-amiază, printr-un comunicat. "Federația Română de Fotbal a ajuns la o înțelegere de principiu cu domnul Cosmin Contra în privința preluării postului de selecționer al Naționalei României", se spune în document. "În data de 14 septembrie 2017, președintele Răzvan Burleanu a fost mandatat prin decizia Comitetului de Urgență al FRF să negocieze cu anumiți antrenori ocuparea funcției de selecționer al echipei naționale. Comisia Tehnică a recomandat mai multe nume de candidați, iar președintele FRF și-a însușit aceste propuneri. Numirea în funcție a unui nou selecționer și detaliile contractului ce urmează a fi încheiat vor fi prezentate Comitetului Executiv și supuse aprobării acestuia", se mai arată în comunicat. Vineri, antrenorul echipei Dinamo declara, într-o conferință de presă, că a avut un prim contact cu oficialii Federației Române de Fotbal cărora le-a transmis că este pregătit să antreneze prima reprezentativă a României. El a menționat este onorat de faptul că este unul dintre antrenorii aflați pe lista succesorilor lui Christoph Daum, al cărui contract a fost reziliat după ratarea calificării la Campionatul Mondial din 2018. Potrivit surselor Gazeta Sporturilor, secunzii lui Contra la echipa naţională ar putea fi Jerry Gane (actualul său secund de la Dinamo) şi Laurenţiu Roşu, urmând ca spaniolul Javi Reyes (acum la Dinamo) să fie preparator fizic. Contra a mai antrenat la Poli Timișoara, Alcorcon, Petrolul, Fuenlabrada, Getafe şi Guangzhou. Acesta a preluat echipa Dinamo în iarnă. Ca antrenor a câştigat Cupa României, cu Petrolul şi Cupa Ligii, cu Dinamo. Surse apropiate de negocieri spun că noul selecţioner va avea un contract valabil până în 2020, obiectivul acestuia fiind calificarea echipei naţionale de fotbal la Campionatul European din 2020. În caz de calificare, contractul poate fi prelungit pentru doi ani.

 

Cosmin Contra a negociat preluarea echipei naţionale de fotbal timp de două ore, la sediul FRF. Rămâne de văzut dacă Contra se va despărţi amiabil de actuala sa echipă, Dinamo Bucureşti, ori FRF va trebui să achite clauza de reziliere a contractului în valoare de 60.000 de euro

 

Contra îl va înlocui pe Christoph Daum la echipa naţională

×
Subiecte în articol: cosmin contra dinamo