x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Cristi Chivu şi-a anunţat retragerea din echipa naţională.

Cristi Chivu şi-a anunţat retragerea din echipa naţională.

21 Mai 2011   •   09:20
Cristi Chivu şi-a anunţat retragerea din echipa naţională.

Capitanul nationalei de fotbal, Cristian Chivu si-a anuntat retragerea de la echipa reprezentativa, printr-o scrisoare adresata FRF. Jucatorul lui Inter si-a motivat decizia prin faptul ca varsta inaintata, accidentarile si interventiile chirurgicale suferite in ultimul timp nu ii mai permit sa faca fata si partidelor la echipa nationala.

Nascut pe 28 octombrie 1980, Chivu a debutat la nationala la 19 ani neimpliniti, intr-un amical cu Cipru (2-2 pe 18 august 1999). Fundasul a evoluat in 75 de meciuri sub tricoul tricolor, pe care l-a purtat la doua turnee finale, la Europenele din 2000 si 2008.

“FRF, staff-ul tehnic al reprezentativei si, suntem convinsi, toti suporterii nationalei ii multumesc lui Cristi pentru tot ceea ce a facut in calitate de component al echipei reprezentative si de capitan al acesteia, dorindu-i sanatate si succes atat ca jucator, cat si in perioada ce va veni dupa abandonarea carierei de fotbalist', a anuntat federatia, pe site-ul oficial, pe un ton sec, dupa primirea deciziei lui Chivu.

Nici macar impresarii jucatorului, fratii Becali nu au stiut despre intentia lui Chivu de ase retrage de la nationala, dar au anuntat ca ii inteleg si respecta aceasta decizie. Fundasul lui Inter, ultimul fotbalist roman care a cucerit o Liga a Campionilor, alaturi de Inter in 2010, nu va evolua in meciul cu Bosnia, din 3 iunie, decisiv pentru pastrarea sanselor de calificare la Euro 2012.

×
Subiecte în articol: chivu retragere echipa nationala