x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern CS U Craiova - FCSB 2-1. Victorie în memoria lui Ilie Balaci

CS U Craiova - FCSB 2-1. Victorie în memoria lui Ilie Balaci

21 Oct 2018   •   23:07
CS U Craiova - FCSB 2-1. Victorie în memoria lui Ilie Balaci

CSU Craiova s-a impus în fața celor de la FCSB, scor 2-1, într-o zi marcată de moartea celui mai mare fotbalist al Olteniei, Ilie Balaci. 

Ultima victorie a Universităţii Craiova contra Stelei a fost obţinută pe 1 septembrie 2002, când oltenii s-au impus cu 3-1 în Bănie, într-un meci din etapa a treia a campionatului.

28 de partide la rând fără victorie a adunat Craiova în faţa "roş-albaştrilor", până la succesul de astăzi, venit graţie reuşitelor lui Koljic şi Fedele.

Meciul a fost precedat de un moment de reculegere în memoria fostului idol din Bănie, dar Universitatea a început rău meciul, fiind condusă din min. 8, când mingea respinsă de portarul Mirco Pigliacelli la şutul lui Florinel Coman a intrat în poartă din Renato Kelic. Clubul craiovean anunţase că în minutul 8 jocul va fi oprit şi i se va aduce un omagiu lui Ilie Balaci, fostul purtător al tricoului cu numărul 8 la Universitatea, dar momentul solemn a avut loc după golul oaspeţilor, când suporterii au aprins lumânări în tribune şi au aruncat cu flori pe gazon.

Universitatea nu a reuşit să lege jocul în prima repriză, dar după pauză s-a dezlănţuit şi a reuşit să egaleze prin bosniacul Elvir Koljic (50), bine angajat de Cristian Bărbuţ, iar Matteo Fedele a marcat al doilea gol al gazdelor, cu un şut de la 24 de metri, după o pasă de la paraguayanul Cesar Meza Colli, care a debutat în acest meci.

Universitatea a ratat şi un penalty prin Elvir Koljic (88), apărat de portarul Cristian Bălgrădean (ex-Universitatea). Lovitura de pedeapsă a fost acordată pentru un henţ al lui Junior Morais (86), pe linia porţii, brazilianul fiind eliminat.

Jucătorii Universităţii au evoluat cu banderole negre pe braţe, în faţa a 30.000 de spectatori.

Bălgrădean a căzut pe gazon în min. 40, acuzând faptul că a fost lovit în cap de un obiect aruncat din tribună.

FCSB este la al doilea eşec consecutiv în campionat, după 0-1 cu Concordia Chiajna.

Universitatea e neînvinsă de patru etape, în care a reuşit două victorii şi două egaluri.

Universitatea Craiova - FCSB 2-1 (0-1), stadion ''Ion Oblemenco'' - Craiova
Au marcat: Elvir Koljic (50), Matteo Fedele (72), respectiv Renato Kelic (8, autogol).
Cartonaş roşu: Junior Morais (FCSB, 86).
Elvir Koljic a ratat un penalty în min. 88 (a apărat Cristian Bălgrădean).
Arbitru: Marcel Bîrsan (Bucureşti); arbitri asistenţi: Mircea Mihail Grigoriu (Bucureşti), Marius Nicoară (Drobeta-Turnu Severin); arbitru de rezervă: Iulian Dima (Bucureşti)
Observatori: Corneliu Fecioru (Bucureşti) - CCA, Mihai Stancu (Bucureşti) - LPF
AGERPRES

×