x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern CSU Craiova a învins liderul CFR Cluj. FCSB poate profita

CSU Craiova a învins liderul CFR Cluj. FCSB poate profita

16 Dec 2017   •   22:33
CSU Craiova a învins liderul CFR Cluj. FCSB poate profita

CS U Craiova a câștigat partida cu CFR Cluj de pe teren propriu, scor 2-1. Meciul a fost unul senzațional, ajutat fiind și de atmosfera creată de cei 27.000 de oameni prezenți pe "Oblemenco". 

În faţa a circa 27.000 de spectatori, Universitatea s-a impus prin golurile marcate de micuţul Alexandru Băluţă (45+1), cu capul, şi de Alexandru Mitriţă (51), din lovitură liberă de la circa 25 de metri. Golul clujenilor a fost înscris de spaniolul Urko Vera (61), la doar câteva secunde de la introducerea sa pe gazon, după ce a atins mingea şi cu mâna.

Faza din care gazdele au deschis scorul a fost precedată de un corner acordat eronat pentru ''alb-albaştri''.

Alexandru Mateiu a avut prima ocazie a partidei, dar şutul său de la 17 metri a fost scos de la vinclu de portarul Giedrius Arlauskis (10). Juan Culio (26) a avut prima oportunitate pentru oaspeţi, dar balonul şutat din cădere s-a dus prin faţa porţii. Mitriţă şi Nicuşor Bancu (38) au creat pericol la poarta lui Arlauskis, după centrarea lui Băluţă.

După pauză, Adrian Păun a şutat periculos la vinclu, dar mingea a ocolit ţinta (59), apoi Băluţă a trimis mingea în bară şi în loc să fie 3-0, scorul s-a făcut 2-1, după golul lui Urka Vera.

Damjan Djokovic (60) şi Billel Omrani (74) l-au pus la încercare pe portarul Calancea, Ivan Martic a fost aproape de a relua în plasă o centrare în faţa porţii (69). Urko Vera (89) a avut ultima ocazie a meciului.

Băluţă a primit uşor al doilea cartonaş galben în min. 80, pentru un duel cu Culio.

Partida a fost precedată de un moment de reculegere în memoria Regelui Mihai.

În tur, CFR s-a impus cu scorul de 2-1.

CFR Cluj nu mai primise gol de şase meciuri, încheind la Craiova o serie de şase meciuri fără eşec (un egal şi cinci victorii).

Universitatea a câştigat toate cele trei meciuri oficiale jucate pe noul stadion ''Ion Oblemenco'', 3-1 cu Juventus, 3-1 cu FC Viitorul, 2-1 cu CFR Cluj.

CS Universitatea Craiova - CFR 1907 Cluj 2-1 (1-0), stadion Ion Oblemenco - Craiova
Au marcat: Alexandru Băluţă (45+1), Alexandru Ionuţ Mitriţă (51), respectiv Urko Vera (61).
Cartonaş roşu: Alexandru Băluţă (CSU Craiova, 80).
Arbitru: Istvan Kovacs (Carei); arbitri asistenţi: Octavian Şovre (Satu Mare), Valentin Avram (Bucureşti); arbitru de rezervă: Horia Gabriel Mladinovici (Bucureşti)
Observatori: Adrian Vidan (Bucureşti) - CCA, Dan Potocianu (Reşiţa) - LPF
AGERPRES

×
Subiecte în articol: csu craiova