x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Cupa Mondiala 2018. Age Hareide: Aceasta este cruzimea fotbalului

Cupa Mondiala 2018. Age Hareide: Aceasta este cruzimea fotbalului

02 Iul 2018   •   10:32
Cupa Mondiala 2018. Age Hareide: Aceasta este cruzimea fotbalului

Selecţionerul Danemarcei, Aage Hareide, consideră că eliminarea echipei sale de către Croaţia, la loviturile de departajare, în optimile de finală ale Cupei Mondiale 2018, dovedeşte "cruzimea" de care poate da dovadă fotbalul uneori.

 

Danezii părăsesc turneul final din Rusia în ciuda faptului că portarul lor, Kasper Schmeichel, a reuşit să apere trei penalty-uri, unul dintre ele în prelungiri şi două la loviturile de departajare.

"Kasper a făcut tot ceea ce a putut pentru a ne asigura că vom câştiga meciul, atât în prelungiri cât şi la loviturile de departajare. Însă cei mai buni trei executanţi de penalty-uri din echipa noastră au ratat cu toţii. Îmi pare rău pentru Kasper şi pentru întreaga echipă. Cred că au jucat bine, însă asta se poate întâmpla loviturile de la 11 m, iar aceasta este cruzimea fotbalului. Croaţia este cea mai bună echipă din Europa la jocul pe contraatac. Era important să avem controlul jocului şi cred că am reuşit asta în repriza secundă", a declarat Hareide.

Acesta a adăugat că echipa a învăţat multe din meciurile disputate la Cupa Mondială 2018 şi speră că naţionala Danemarcei se va exprima mai bine la viitorul Campionat European, în 2020. "Când ne întoarcem la vestiare, continuăm să fim o echipă. Dacă vom putea rămâne puternici, cred că vom fi mai buni la Campionatul European", a mai spus selecţionerul danez.

Selecţionata Croaţiei, învingătoare cu 3-2 la loviturile de departajare (1-1 după prelungiri) în faţa Danemarcei, va înfrunta în sferturile de finală reprezentativa ţării gazdă, Rusia, care a trecut la rândul ei, tot după penalty-uri, de naţionala Spaniei.

AGERPRES

×