x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Dezvăluiri-şoc ale şefului LPF: "Steaua nu trebuia să ia licenţa, ci trebuia retrogradată! Becali mi-a cerut şpagă din drepturile TV!"

Dezvăluiri-şoc ale şefului LPF: "Steaua nu trebuia să ia licenţa, ci trebuia retrogradată! Becali mi-a cerut şpagă din drepturile TV!"

30 Iun 2011   •   10:12

Presedintele LPF, Dumitru Dragomir, a mai facut un pas in razboiul cu Gigi Becali, lansand un atac fara precedent la adresa acestuia. Seful LPF a dezvaluit, joi, intr-o conferinta de presa ca Steaua nu ar fi trebuit sa primeasca licenta pentru sezonul viitor si, in consecinta, ar fi trebuit retrogradata din cauza unor datorii de peste 14 milioane de euro pe care finantatorul ros-albastrilor le are catre stat!

In plus, seful LPF a mai dezvaluit faptul ca patronul Stelei i-a cerut spaga 200.000 de euro din drepturile TV motiv pentru care il va actiona in instanta pe Becali.

Totodata, l-a avertizat pe Gigi Becali ca nu poate actiona Liga in instanta pe tema drepturilor tv, fiindca nu-i da voie statutul LPF.

Acum, Dragomir a venit cu acte si a spus: "Gigi Becali mi-a solicitat spaga verbal, in fata, dar si in Adunarea Generala. Crede ca toti Procurorii sunt la mana lui. De ani de zile debiteaza ca sunt angajatul lui. LPF e o institutie apolitica, autonoma, de drept privat, neguvernamentala. Spune ca suntem subordonati cluburilor. Habar nu are. Am venit si cu statutul ce obligatii are Liga si ce obligatii au cluburile. Domnul Becali ne-a dat in judecata pentru drepturile de televizare, dar in statutul Ligii scrie clar, «Liga este titularul drepturilor de radio-televiziune. Orice decizie este la dispozitia Ligii... Membrii nu pot deschide actiune in justitie in contradictoriu cu LPF in legatura cu acestea»".

Mai mult, Dragomir a spus ca Steaua ar fi trebuit sa nu primeasca licenta si sa fie retrogradata, la fel ca Timisoara si Bistrita. "De-a lungul anilor, Becali a pasat datorii de peste 14 milioane de euro clubului Steaua. Ma intreb, tinand cont ca sunt datorii catre stat, de ce Steaua a primit licenta si alte cluburi nu?! A divizat clubul Steaua si a lasat datoriile pe vechea echipa. Nu imi explic de ce Bistrita a fost retrogradata pentru 76.000 de euro, iar Steaua a primit licenta cu asemenea datorii. N-a platit datoriile catre Steaua, n-a platit datoriile catre Armata sau catre stat si nici pe jucatori nu i-a platit de trei luni! Asta e marele miliardar al tarii! Este un tip imoral. Se da credincios? Nu este credincios! Am sa-i demonstrez asta. Nu pot acum, fiindca i-as face mult rau. Cat traiesc eu, si o sa traiesc mai mult ca el, retineti ce va spun, nu ma mai impac cu acest om", a tunat Dragomir.

In fapt, acuzatia lui Dumitru Dragomir este o preluare a unei declaratii pe care Gigi Becali a facut-o miercuri seara. "Am spus niste lucruri pe care le credeam, putea sa le conteste si sa ma contrazica cu acte. Sau putea sa spuna ca nu e adevarat. A inceput cu jignirile si eu nu mai suport ca un mascarici ca asta sa ma jigneasca toata ziua. Putea sa vina si sa spuna: «Ba, Gigi, esti prietenul meu, ne cunoastem de atata timp, am de platit 80.000 de euro pe luna rata la banca, sunt dator nu stiu cate milioane la banci, e criza nu pot sa-mi platesc datoriile, hotelul merge nasol».

Va jur ca-i ziceam: Bine ma, Mitica, fa-o! Opt la suta comision. Dar el nu vrea, el vrea pe picior de forta. Nu te las pe picior de forta sa-mi iei tu banii. Nu eram impotriva, ca stiu ca are probleme, ca e disperat ca la alea de nunti nu face nimeni nici un botez, ca hotelul nu-i merge. Si imi era mila de el, bine ma, na, fa-o, ca partea mea din asta e 200.000. Ii spuneam sa-mi faca un avantaj de 200.000 de euro, partea mea. Sau da-mi mie 200.000 la club, gasim o modalitate, separat", spusese Becali.

×