x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Din nou, alt termen

Din nou, alt termen

de Vicentiu Neagoe    |    06 Mar 2012   •   21:00
Din nou, alt termen

Instanta Tribunalului Bucuresti anuntase in 21 februarie ca se va pronunta in acest caz marti, 6 martie, insa a amanat verdictul pentru 20 martie. La ultimul termen de judecata, din 21 februarie, au fost prezenti toti cei opt inculpati, agentii de fotba­listi Ioan si Victor Becali, actionarul ma­joritar al FC Rapid, George Copos, pre­sedintele executiv al lui FC Di­namo, Cristi Borcea, presedintele clu­bului Gloria Bistrita, Jean Padu­rea­nu, fostul actionar dinamovist Gigi Netoiu, fostul international Gica Po­pescu si fostul presedinte al clu­burilor Otelul Galati si Steaua, Mihai Stoica.

Procurorul de sedinta, Cristi­an Anghel, a cerut instantei condam­na­rea tuturor inculpatilor la pedepse cu executare, acestea variind intre mi­nimum pedepsei, pentru Gica Po­pescu si Jean Padureanu, si maximum acesteia pentru Ioan si Victor Be­cali. Acestia sunt invinuiti in le­ga­tura cu efectuarea de tranzactii ilegale la transferurile unor fotbalisti ca­tre cluburi din strainatate, ceea ce a produs un prejudiciu total de 1,5 mi­lioane de dolari in dauna statului si de peste 10 milioane de dolari in dau­na a patru cluburi de fotbal.

In re­chi­zitoriul DNA sunt prezentate 12 transferuri ale unor jucatori ro­mani efectuate de cluburile Dinamo Bu­curesti, Rapid Bucuresti, Gloria Bis­trita si Otelul Galati catre cluburi din strainatate in perioada 1999-2005. In finalul pledoariei, procurorul a enuntat, in fata instantei, numele mai multor impresari, fosti fotbalisti si fosti presedinti de cluburi, care au pri­mit pedepse cu executare pentru eva­ziune fiscala. Cei mai expusi sunt cei doi frati Becali, Ioan si Victor, pen­tru care s-a cerut condamnare cu executare in regim de detentie orientata catre maximum pedepsei.

Gigi, dare de mita si fals
Procurorul DNA care a sustinut pledoaria acuzarii la dosarul Valiza le-a spus judecatorilor instantei supreme ca George Becali si avocata Alina Ciul ar trebui condamnati la pedepse cu executare, in timp ce pentru Victor Piturca, Radu Marino si Teia Sponte a cerut pedepse cu suspendarea executarii. Astfel, procurorul Camelus Paduraru a aratat ca George Becali trebuie condamnat pentru dare de mita si pentru trei fapte de fals in inscrisuri sub semnatura privata de libertate.

Procurorul a cerut patru ani de inchisoare pentru fapta de dare de mita si doi ani de inchisoare pentru faptele de fals. Reprezentantul DNA a mai aratat ca 'pentru George Becali lege nu conteaza', aratand ca acesta nu s-a sfiit sa jigneasca procurorul de caz, facandu-l tradator si sclav.

×