x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Dinamo-FCSB 2-1. Trei echipe în lupta pentru titlu

Dinamo-FCSB 2-1. Trei echipe în lupta pentru titlu

01 Mai 2017   •   16:59
Dinamo-FCSB 2-1. Trei echipe în lupta pentru titlu

UPDATE Dinamo-FCSB. Dinamo a învins-o pe FCSB cu scorul de 2-1 (1-0), luni seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, în etapa a opta a fazei play-off a Ligii I de fotbal, după un gol marcat în prelungiri.

Dinamo a smuls victoria când puţini se mai aşteptau şi a intrat şi ea în lupta pentru titlu, cu a treia şansă, în timp cer FCSB are şansa a doua, după FC Viitorul.

Sergiu Hanca a marcat ambele goluri ale gazdelor (34 - penalty, 90+6 - penalty), în timp ce pentru FCSB a înscris Marian Pleaşcă (53).

Roş-albaştrii au avut prima ocazie a meciului, în min. 9, prin Momcilovic, al cărui şut s-a dus pe lângă poartă. FCSB a avut iniţiativa şi a trecut foarte aproape de gol în min. 17, când Penedo a respins salvator de sub transversală mingea trimisă de Boldrin din lovitură liberă (17).

Contrar cursului jocului, Dinamo a reuşit să deschidă scorul, din penalty, în min. 34, după ce Bălaşa l-a faultat în careu pe Nemec, Hanca transformând lovitura de pedeapsă cu o doză de şansă.

Dinamo a prins mai mult curaj, iar Rivaldinho a tras un şut bun din marginea careului, prins de Niţă (39).

FCSB a dominat finalul primei reprize, iar Momcilovic (41) a tras pe lângă poartă, iar Boldrin (45) a ratat singur cu Penedo.

Oaspeţii au egalat în min. 53, prin fundaşul Marian Pleaşcă, cu o lovitură de cap care l-a surprins pe portarul Penedo.

FCSB a cedat iniţiativa, iar Dinamo a avut ocazii bune de gol prin Rivaldinho (56) şi Nistor (63, 76), în timp ce FCSB a avut un şut bun prin Tamaş (90+3), din lovitură liberă de la 33 de metri. Roş-albaştrii a avut câteva contre cu potenţial mare de pericol, dar nu au reuşit să finalizeze.

Dinamo a dat lovitura în prelungiri, din penalty, după ce William De Amorim l-a faultat pe Romera, iar Hanca a transformat lovitura (90+6). FCSB s-a aruncat în atac pentru a găsi golul egalării, dar nu a mai reuşit nimic până la final (meciul a durat 100 de minute cu tot cu prelungiri).

Meciul a fost presărat cu incidente provocate de suporterii celor două formaţii. După o coregrafie de excepţie înainte de meci, galeria echipei Dinamo a aruncat în primul minut o ploaie de role de hârtie, care a dus la o întrerupere de circa zece minute a jocului.

Partida a fost întreruptă din nou, pentru aproximativ un minut, în min. 19, din cauza rolelor şi petardelor. În min. 50, o rolă de hârtie l-a lovit în cap pe Boldrin, care se pregătea să execute un corner, iar arbitrul Haţegan a ameninţat că va opri meciul.

La finalul jocului, Reghecampf a fost trimis în tribune pentru proteste.

Imediat după ultimul fluier al arbitrului, circa 50-60 de suporteri dinamovişti au pătruns pe teren pentru a sărbători victoria alături de fani, dar jandarmii au intervenit imediat şi i-au trimis din nou în tribune.

FC Dinamo Bucureşti - FCSB 2-1 (1-0)
Au marcat: Sergiu Hanca (34 - penalty, 90+6 - penalty), respectiv Marian Pleaşcă (53).
Bucureşti, Arena Naţională: 37.669 spectatori
Liga I, etapa a 8-a din play-off

Au evoluat echipele:
Dinamo: 26. Jaime Penedo Cano - 29. Jose Antonio Romera Navarro, 5. Ionuţ Nedelcearu, 15. Claude Dielna, 7. Steliano Filip - 18. May Mahlangu (8. Thaer Bawab, 90), 20. Antun Palic (căpitan; 19. Patrick Petre, 78) - 4. Sergiu Hanca, 9. Rivaldinho (6. Azer Busuladzic, 61), 10. Dan Nistor - 17. Adam Nemec. Antrenor: Cosmin Contra.
Rezerve neutilizate: 12. Iustin Popescu - 16. Maxi M. Oliva, 23. Ionuţ Şerban, 28. Luka Maric.
FCSB: 1. Florin Niţă - 13. Marian Pleaşcă, 14. Mihai Bălaşa, 21. Wilfred Moke, 15. Marko Momcilovic - 5. Mihai Pintilii (4. Gabriel Tamaş, 67), 23. Ovidiu Popescu (29. William De Amorim, 46) - 44. Gabriel Enache, 27. Fernando Boldrin, 10. Florin Tănase - 7. Denis Alibec (căpitan; 31. Harlem-Eddy Gnohere, 71). Antrenor: Laurenţiu Reghecampf.
Rezerve neutilizate: 33. Eduard Stăncioiu - 9. Alexandru Tudorie, 17. Antonio Jakolis, 20. Vlad Achim.

Arbitru: Ovidiu Haţegan (Arad); arbitri asistenţi: Octavian Şovre (Oradea), Vasile Marinescu (Bucureşti); arbitru de rezervă: Cătălin Popa (Piteşti)
Observatori: Patriţiu Abrudan (Cluj-Napoca) - CCA, Mircea Călin (Bucureşti) - LPF
Cartonaşe galbene: Ov. Popescu (25), Mahlangu (26), Pleaşcă (27), Bălaşa (33), Nedelcearu (38), Hanca (40), Enache (45+4), Romera (59), Dielna (90), Tănase (90+3).

Dinamo o conduce pe FCSB cu scorul de 1-0, la pauza meciului care are loc luni seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, în etapa a opta a fazei play-off a Ligii I de fotbal.

Dinamo a deschis scorul prin Sergiu Hanca (34 - penalty).

Meciul a fost întrerupt în chiar primul minut de joc, pentru circa 10 minute, din cauza rolelor de hârtie aruncate de galeria dinamovistă.

 

Cu aproape două ore înaintea fluierului de start în marele derby, fanii s-au așezat în număr mare la cozile de bilete. Sunt așteptați peste 40.000 de spectatori în tribune la ora jocului, ceea ce va face ca atmosfera să fie una incandescentă. 

Dinamo și FCSB se întâlnesc astăzi, de la ora 20:30. Partida este una cu o încărcătură specială pentru ambele echipe, aflate în lupta pentru titlu. FCSB e lider cu 38 de puncte, la egalitate cu Viitorul, în timp ce Dinamo e pe locul 3, cu 33 de puncte.

O victorie a oaspeților ar aduce echipa lui Reghecampf ca mare favorită la câștigarea titlului. În schimb, pentru Dinamo singura șansă pentru a mai conta în lupta la titlu este victoria.

Înfrângerea o aduce pe Dinamo în situația de a pierde chiar și locul 3, existând posibilitatea să termine chiar pe locul 5.

ECHIPA DE START A STELEI:

FCSB: Fl. Niță - Pleașcă, Bălașa, Moke, Momcilovici - Pintilii, Ov. Popescu - Enache, Boldrin, Fl. Tănase - Alibec
 

ECHIPA DE START A LUI DINAMO:

Dinamo: Penedo - Romera, Dielna, Nedelcearu, St. Filip - Mahlangu, Nistor - Hanca, Palici, Rivaldinho - Nemec

×
Subiecte în articol: Dinamo-FCSB dinamo-steaua steaua dinamo