x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Doar două puncte din nouă!

Doar două puncte din nouă!

de Dragos Stoica    |    29 Sep 2011   •   21:00
Doar două puncte din nouă!

Dezamagitoare seara pentru fotbalul romanesc. Din trei aspirante la calificarea in fazele superioare ale Europa League, doar doua s-au ales cu cate ceva in urma partidelor sustinute ieri seara, in timp ce Rapid a fost invinsa chiar la Bucuresti, pe Arena Nationala.

Totusi, echipa lui Razvan Lucescu n-a jucat rau. Dupa un forcing al olandezilor de la PSV, feroviarii au echilibrat meciul si au deschis scorul in prima repriza, prin Alexa, in mi­nutul 27. Pana la pauza, insa, batavii au semnat si ei condica de prezenta: 1-1 in minutul 42, cu Bouma in prim-plan. In partea secunda, 'visiniii' si-au intetit posesia, punctand la impresia artistica, in timp ce PSV parea sa fi terminat benzina. Tactica sau intamplare, cert este ca fiara adormita a muscat chiar cand nimeni nu se mai astepta. Toivonen a inscris pentru 2-1 in minutul 88 dupa o centrare de 40 de metri, iar in prelungiri dezastrul a fost intregit de golul lui Matavz, ramas absolut singur cu Coman. Pacat de eforturile de pana atunci, precum si de cei 25.000 de spectatori care au facut o atmosfera superba pe Arena Nationala.

Echipele:
Rapid: Coman – Rui Duarte, M. Antonio, Burca, Bozovic – Herea (’73 Apostol), Alexa, N. Grigore – Roman (’51 Teixeira), Pancu (’83 Cassio), Deac. Antrenor: Razvan Lucescu.

PSV: Isaksson – Manolev, Bou­ma, Marcelo, Pieters, Strootman, Mertens, Toivonen, Matavz, Wijnaldum, Lens (’72 Labyad). Antrenor: Fred Rutten.

Poate echipa romaneasca cea mai frustrata dupa meciurile de ieri este insa FC Vaslui. Chiar daca au fost condusi la pauza de elvetienii de la FC Zürich, elevii lui Viorel Hizo au evoluat bine, mai ales in cea de-a doua repriza. Beneficiind si de om in plus dupa eliminarea lui Koch, moldovenii au intors scorul prin Wesley, penalty in minutul 60, si Temwanjera, in minutul 77. Din pacate, la numai un minut distanta, Vasluiul a primit inca un gol, aproape halucinant, dar tot a mai trecut pana la final pe langa victorie.

'Suntem cu totii foarte suparati. Am jucat bine, dar am primit doua goluri pe niste greseli impardonabile. Am avut ocazia sa facem 3-2, dar daca ratam din sase metri, nu putem sa mai zicem nimic. Inca mai speram la calificare, suntem in fata lui Lazio si a a celor din Zürich', a spus la final Viorel Hizo.

FC Vaslui: Cerniauskas – Mi­la­nov, Papp, Farkas, Milisavljevici (’72 P. Jovanovici) – Adailton, Pavlovici, Wesley, Sanmartean – Yerro Bello (’46 R. Costin), Temwanjera. Antrenor: Viorel Hizo.
FC Zürich: Leoni – P. Koch, R. Koch, Teixeira, Rodriguez – Chermiti (Barmettler ’64), Schonbachler (Chikhaou ’86), Aegerter, Nikci (Mehmedi ’63) – Zouaghi, Alphonse. Antrenor: Urs Fischer.

Steaua fara lumina. Si fara Roni Levi.
'O sa vedeti ca vom juca altceva in meciul cu Larnaca decat cu Sportul. O sa vedeti ca am dreptate', a provocat Roni Levi ziaristii si suporterii dupa remiza alba bifata in ultima etapa de campionat in Regie. Dupa ce am vazut aratand Steaua aseara, la Nicossia, se poate spune rela­xat ca antrenorul a pierdut pariul verbal. Mai grav, a pierdut si rabdarea patronului. 'Chiar asa de prosti jucatori avem, de nu jucam nimic? A doua repriza am evoluat execrabil. In loc sa fim calare pe ei, aveam mai mari emotii cand erau ei in atac. Am o explicatie, dar veti vedea in zilele urmatoare. Jucatorii au atitudine si vor. E un moment delicat pentru mine, un moment in care sunt suparat', a spus dupa meci finan­ta­torul 'ros-albastrilor'. Ca in mai toate partidele avute din vara pa­na in prezent, Steaua a evoluat la fel de incalcit. Fa­ra orizont si cu o multime de pase gresite, bu­curestenii au lasat impresia unei nave in de­ri­va.

Tanase 'Dodel' e poate exemplul cel mai bun de fotbalist care nu-si poate explica profesia, in timp ce Tatu al­ter­nea­za momentele de calitate cu altele hilare. La­to­vlevici se zbate in za­dar sa-i tina piept mult mai rapidului Priso, pentru ca Brandan sa reuseasca sa ia doua 'galbene' in trei minute. Ca ocazii, prima repriza a retinut doar voleul lui Tatu si un cap al lui Brandan. In partea secunda, Mrdakovici a facut 1-0 din cadere, dar Mihai Costea a restabilit ega­litatea dupa un blocaj marca Bourceanu. La miezul noptii, Roni Levi s-a despartit de jucatori in vestiar, anuntand ca demisioneaza: 'Imi pare rau pentru ceea ce n-am putut realiza la Steaua. Nu sunt suparat pe nimeni, nici pe patron, care m-a sustinut de fiecare data, dar cred ca Steaua are nevoie de un soc in acest moment'.


Echipele:
AEK: Fortin – Demetriou, Dimech, Linssen, De Cler – Priso, Van Dijk, Skopelitis, Kingsley (’60 Pintado) – Gonzalo Garcia (’52 Ruben Gomez Garcia), Mrdakovici (’73 Pavlou). Antrenor: Ton Caanen.

Steaua: Stanca – Emeghara (’67 Martino­vici), Gardos, Iliev, Latovlevici – Prepelita (’90+3 Bicfalvi), Bourceanu, Brandan, Tanase (’76 Fl. Costea) – Tatu, M. Costea. Antrenor: Roni Levi. Cartonas rosu: Brandan (‘82)

Rezultate Europa League
Rubin Kazan – PAOK Atena 2-2, Lokomotiv – Anderlecht 0-2, Tottenham – Shamrock Rovers 3-1, Vorskla – Hannover 1-2, Standard – FC Copenhaga 3-0, Legia – Hapoel Tel-Aviv 3-2, Rapid – PSV Eindhoven 1-3, FC Vaslui – FC Zurich 1-2, Sporting Lisabona – Lazio 2-1, Maccabi Tel-Aviv – Dinamo Kiev 1-1, Stoke City – Besiktas 2-1, Salzburg – Slovan Bratislava 3-0, Atletic Bilbao – PSG 2-0, Metalist Harkov – Alkmaar 1-1, Malmo – Austria Viena 1-2, Braga – Bruges 1-2, Maribor – Birmingham 1-2, Celtic – Udinese 1-1, Rennes – Atletico Madrid 1-1, Schalke – Maccabi Haifa 3-1, AEK Larnaca – Steaua 1-1, Twente – Wisla 4-1, Odense – Fulham 0-2, AEK Atena – Sturm Graz 1-2.

×
Subiecte în articol: steaua europa league aek larnaka