x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Documente ascunse de FRF?

Documente ascunse de FRF?

de Dragos Stoica    |    19 Ian 2012   •   21:00
Documente ascunse de FRF?

Razboiul dintre Adrian Mititelu si sefii fotbalului romanesc si-a consumat ieri primul episod pe 2012. Intr-o conferinta de presa care a avut loc la Stadionul 'Ion Oblemenco', Mititelu a prezentat presei un document extrem de interesant, care a fost trimis de FIFA pe adresa FRF in urma cu un an, in ianuarie 2011. Dupa ce a analizat proiectul noului statut al FRF, care trebuia armonizat cu cel al forului mondial, FIFA i-a semnalat lui Mircea Sandu si colaboratorilor sai lucrurile care se bateau cap in cap cu prevederile de la nivel inter­nat­i­o­nal.

Intre acestea, si cele doua articole pe baza carora Universitatea Craiova a fost dezafiliata povizoriu de Comitetul Executiv al FRF pe 20 iulie 2011. 'Dat fiind faptul ca excluderea reprezinta cea mai severa forma de sanctiune aplicata unui membru al FRF, doar Adunarea Gene­rala ar trebui sa aiba competenta de a lua o decizie in acest sens. Astfel, va rugam sa eliminati alin. 2 al art. 18 in Statutul FRF', a scris FIFA in scrisoarea adresata in urma cu un an FRF.

Ieri, Adrian Mititelu a insistat asupra faptului ca Mircea Sandu ar fi ascuns intentionat corespondenta cu FIFA pentru a putea executa Craiova, cu scopul falimentarii clubului din Banie: 'A fost complot initiat de un grup organizat, format din Mircea Sandu, Mitica Dragomir, Victor Piturca si primarul infractor Antonie Solomon, care a urmarit ca unii sa se aleaga cu fotbalistii, iar ceilalti cu echipa. Au sperat ca atunci cand voi fi terminat o sa renunt la echipa. Acum insa nu mai au scapare. Va jur ca zilele lui Mircea Sandu si Dumitru Dragomir la varful fotbalului romanesc se numara in prezent in luni de zile!

Parchetul are acum toate documentele, plus altele pe care inca nu le pot deconspira. Cred ca in curand instantele le vor interzice celor doi sa-si mai exercite functiile, pentru ca apoi sa fie trimisi la inchisoare dupa proces'.

'Alegeri anticipate la FRF'
Adrian Mititelu este convins ca Adunarea Generala va anula excluderea provizorie a Universitatii Craiova in februarie, dar ca acest lucru nu schimba deloc datele problemei. 'Chiar daca mai stam doi ani, ceea ce sper sa nu fie cazul, trebuie ca Sandu si Dragomir sa nu mai ocupe functiile de acum! Practic, noi acum suntem ca si reinscrisi in campionat, dar degeaba! De unde sa scot 25 de jucatori pentru echipa, de unde si cu ce sa-i aduc, cand mi-au furat cele 25 de milioane de euro pe care le-am investit in Craiova timp de sase ani? Doar daca vor disparea Sandu (foto) si Dragomir, iar in martie-aprilie vom avea alegeri anticipate la FRF, s-ar putea ca Universitatea sa joace in campionatul urmator.'

×
Subiecte în articol: fotbal intern