x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Dorinel Munteanu ar accepta poziţia de antrenor secund al naţionalei, pentru fotbalul românesc, dar şi pentru Daum

Dorinel Munteanu ar accepta poziţia de antrenor secund al naţionalei, pentru fotbalul românesc, dar şi pentru Daum

15 Iul 2016   •   23:45
Dorinel Munteanu ar accepta poziţia de antrenor secund al naţionalei, pentru fotbalul românesc, dar şi pentru Daum
Sursa foto: Intact Images

Fostul internaţional Dorinel Munteanu a admis, vineri, că ar putea discuta, cu ocazia vizitei sale la Cluj, unde a venit pentru participarea la meciul de Supercupă a României, despre posibilitatea de a deveni antrenor secund al naţionalei.

Munteanu a precizat că, deşi a avut o întâlnire cu Christoph Daum, noul selecţioner al României, totuşi nu a atins problema cooptării sale ca antrenor secund, pentru acest lucru fiind nevoie şi de prezenţa preşedintelui Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu.

'Miercuri am avut o întâlnire cu domnul Daum, ca şi o revedere după mulţi ani. Nu am discutat absolut nimic despre un lucru concret, dacă s-ar întâmpla. Am discutat mai mult de lucrurile noastre, de revedere, de momentele noastre pe care le-am avut împreună, pentru că ştiţi foarte bine că a fost tot timpul modelul meu de antrenor. De asta sunt şi azi aici şi mâine la meci pentru că probabil vom discuta, dacă este posibil, şi această problemă, dar până acum nu am discutat nimic. Am stat numai cu dânsul, am discutat vreo două ceasuri şi ar trebui să fie şi domnul preşedinte Burleanu, dacă se va gândi la o asemenea variantă', a spus Munteanu, vineri, la momentul prezentării Supercupei României în faţa presei.

Fostul internaţional şi antrenor român a precizat că ar accepta propunerea de a deveni antrenor secund al naţionalei, atât pentru fotbalul românesc, cât şi pentru Christoph Daum, dar dacă totuşi acest lucru nu se va întâmpla, el îl va susţine necondiţionat pe selecţionerul naţionalei.

'Eu, necondiţionat, îl voi susţine pe domnul Daum şi îl voi ajuta cu orice informaţie... dacă nu se va întâmpla nimic cu mine vizavi de echipa naţională. Am aproape zece ani ca antrenor principal. Aş face, dacă ar fi din toate părţile convenabil, aş face-o în primul rând pentru fotbalul românesc, pe care îl cunosc atât din afară cât şi din interior. În al doilea rând aş face-o pentru domnul Daum, să îl ajut, să îl ajut cu ghilimele de rigoare, fiindcă dânsul decide. Dar sunt convins că dacă nu se va întâmpla, dânsul are toate resursele să aducă ceva nou la echipa naţională', a mai spus Muntenau.

Acesta a mai spus şi că este dezamăgit de faptul că Daum a fost criticat de 'colegi antrenori'. În opinia lui Munteanu, patronii, cronicarii sau suporterii ar fi fost liberi să spună tot ce gândesc, bun sau rău, însă faptul că Daum a fost criticat de antrenori i se pare dezamăgitor.

'Sincer să fiu nu m-au surprins (n. red. - criticile), chiar dacă au venit de la oameni de fotbal, de la patroni, foşti jucători. La noi în România oricare ar fi venit ar fi avut parte şi de laudă şi de critici. Nu ştiu dacă vreo alegere a Federaţiei ar fi împăcat pe toată lumea', a spus Munteanu.

Dorinel Munteanu a sosit la Cluj la invitaţia Federaţiei Române de Fotbal. El a antrenat în trecut atât echipa CFR-ului, cât şi pe Astra Giurgiu, iar în urmă cu patru ani a câştigat el însuşi, alături de Oţelul Galaţi, Supercupa României la Fotbal.

Meciul de Supercupă al României dintre CFR Cluj şi Astra Giurgiu va avea loc sâmbătă, pe Cluj Arena, de la ora 21,45.

Sursa: AGERPRES

×
Subiecte în articol: dorinel munteanu Christoph Daum