x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern „Dracii” şi românii

„Dracii” şi românii

de Mihai Igirosanu    |    10 Noi 2011   •   21:00
„Dracii” şi românii

Primul adversar amical pentru tricolori dupa o noua campanie de ca­lificare ratata este reprezentativa Belgiei. Testul din aceasta seara de pe stadionul Maurice Dufrasne din Liege, impotriva 'Dracilor rosii', inseamna o prima oportunitate pentru selectionerul Victor Piturca in tentativa de curatare si de reasamblare a unei echipe nationale total nonperformante in ultimii ani.

Selectionerul va conduce astazi, de la ora 12:00, antrenamentul oficial pe fostul stadion Sclessin, inaintea unui meci care nu starneste prea mare interes in randul fanilor gazdelor, desi astazi este sarbatoare nationala in Belgia si oamenii nu lucreaza. Ambele reprezentative vor fi vaduvite de cativa jucatori de baza, Piturca neputand conta pe Tamas, Sapunaru, Mutu sau Marica, in vreme ce Leekens nu-i va avea la dispozitie pe capitanul Simons, pe stoperul lui Zenit, Lombaerts sau pe pustiul-mi­nune de la Chelsea, Romelu Lukaku.

Faptul ca Romania nu mai conteaza aproape deloc, asa cum se intampla in anii ’90, o confirma anonimatul in care au sosit tricolorii si declaratiile antrenorului Belgiei, George Lee­kens. 'Cand vorbim de Romania, in mod normal ne gandim la nume ca Hagi, Munteanu sau Stoica. Echipa impotriva careia jucam acum are putine nume mari.' 'Me­ciul cu Ro­mania este un bun test, echipa Romaniei este un adversar bun, cu jucatori buni. Sper sa facem jocuri bune de pregatire, datatoare de spe­rante pentru campania de ca­lificare la Cupa Mondiala. Suntem in mare aceiasi si vrem sa folosim aceste meciuri amicale pentru a creste si a ne perfectiona', a spus, la randul lui, fundasul lui Arsenal, Thomas Vermaelen. Cotidianul Het Nieuwsblad a publicat ieri un material intitulat 'Romania, necunoscuta dar putin periculoasa', in care se precizeaza ca echipa Romaniei are acum in lot foarte putini jucatori cu faima, mai ales ca Adrian Mutu si Marius Niculae nu sunt convocati.

×