x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Dragomir: "Licitaţia e un real succes, avem 60 de derbiuri nevândute"

Dragomir: "Licitaţia e un real succes, avem 60 de derbiuri nevândute"

04 Apr 2011   •   15:14
Dragomir: "Licitaţia e un real succes, avem 60 de derbiuri nevândute"
Sursa foto: /Intact Images
159646-dragomir-intact-images-kk-640w7954.jpg

Dumitru Dragomir vede partea plină a paharului după licitaţia drepturilor TV ale Ligii 1. Şeful LPF spune că licitaţia a fost un real succes pentru LPF, întrucât a obţinut aproape 37 de milioane de euro fără să vândă aproximativ 60 de derbiuri. Dragomir anunţă că TVR va achiziţiona până la urmă pachetul numărul 9, deşi postul public anunţase, săptămâna trecută, că nu participă la licitaţie din cauza condiţiilor financiare.

"E un succes real ce s-a întâmplat. Noi, pe trei pachete, am luat aproape 37 de milioane de euro, fără banii de la TVR, care va lua sigur pachetul 9. Restul pachetelor rămân în custodia LPF. Pachetele nu sunt opţiuni. Cei care au cumparat pachetul unu şi doi au opţiunea unu şi doi din cadrul pachetelor respective. Liga Profesionistă de Fotbal să nu credeţi că nu s-a gândit că nu se înţeleg televiziunile. Eram nişte tâmpiţi, aveam mintea lui Mititelu dacă nu puneam în ecuaţie asta. Noi am pus pachetele în ordine, opţiunile sunt în cadrul pachetului. Nu poţi dacă ai opţiunea unu în iulie să ai aceeaşi opţiune în septembrie. Aceste opţiuni sunt în continuare ale Ligii Profesioniste de Fotbal. Noi deocamdată am luat jumătate din suma pe care o urmăream. Acum avem peste 60 de meciuri, derbiuri, care nu s-au luat. Opţiunile nu sunt acelaşi lucru cu pachetele. Spre exemplu, dacă ai pachetul trei şi cade Steaua-Dinamo în pachetul tău, nu-l dai. Să nu credeţi că nu le-am luat în calcul. După părerea mea, e un real succes ce s-a întâmplat azi", a declarat Dragomir la Sport.ro.

Dragomir precizează că următoarea licitaţie este posibil să aibă loc în luna ianuarie a anului viitor: "Noi nu ne grăbim să vindem, iar înapoi cu preţul nu o să dăm niciodată. La anul, în ianuarie, s-ar putea să mai fie o licitaţie. Dacă Adunarea Generală se hotărăşte că nu trebuie să vindem acum, să nu se dea nici rezumate nimic, să vedeţi cum se vând aceste drepturi peste şase luni de zile. Televiziunile mor. Pierzi un pic ca să câştigi mult. Categoric vom câştiga mai mult decât ne-am propus. Vom face o Adunare Generală şi nu vom mai face pachete separate ca până acum. Vom face un pachet să vedem cum împart între ei, că fără acordul ligii nu pot face înţelegeri. Ce dracu domnule, cu noi se pun? Facem un nou caiet de sarcini, păi ce cred ei că noi suntem proştii ţării? Dacă vindeam toate pachetele cu suma asta aveam o problemă, dar acum am vândut doar trei pachete. Nu vom rămâne cu marfa nevândută, că nu suntem proşti, dacă eram proşti muream în Gara de Nord când am plecat de acasă. Vindem opţiunile importante şi tot luăm banii pe care nu i-am luat acum".

Dumitru Dragomir spune că Liga Profesionistă de Fotbal va vinde separat drepturile pentru imagini în cadrul ştirilor şi rezumatelor. "În afară de asta noi, nu am dat ştirile şi rezumatele. Trebuie să ştii aceste lucruri. Există televiziune fără ştiri şi rezultate? Vor fi vândute separat, şi de ce să nu cerem 70 de milioane pe ele? Dacă eram prost mai eram eu atâţia ani în cadrul ligii ăsteia? Toate televiziunile sunt legate ombilical de liga asta", a mai spus preşedintele LPF.

×
Subiecte în articol: liga 1 fotbal intern drepturi tv