x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Dragomir: "Vom scoate 110 milioane din drepturile tv"

Dragomir: "Vom scoate 110 milioane din drepturile tv"

15 Feb 2011   •   18:48
Dragomir: "Vom scoate 110 milioane din drepturile tv"
Sursa foto: /Intact Images
152015-es-20100610101953007.jpgPreşedintele LPF, Dumitru Dragomir, a explicat în această seară cum vor fi împărţite pachetele pentru licitaţia drepturilor de televizare ale Ligii 1. Dragomir spune că TVR va avea din oficiu un pachet, pentru care va plăti 3,5 milioane de euro pe an, iar celelalte posturi de televiziune din România vor putea licita pentru restul de 8 pachete.

"Dacă nu ne aliniem la criteriile Consiliului Concurenţei, am putea fi amendaţi cu zeci de milioane de euro. Ei ne-au obligat să facem pachete egale şi unul free-to-air. Televiziunea Română va avea cu siguranţă un meci. Primim 3.5 milioane de euro pe an. Ar putea transmite chiar şi meciul Steaua - Dinamo pentru că Liga alege care sunt opţiunile. Celelalte televiziuni pot licita numai pentru celelalte 8 pachete. Majoritatea celor care au fost fost la Adunarea Generală au plecat fără să ştie despre ce e vorba", a spus Dumitru Dragomir la Digisport.

"Poate că nu e corect faţă de toate televiziunile, dar e puterea nostră de a decide opţiunile şi nu vom renunţa la ea. Interesul meu e să aduc bani la Ligă, la cluburi. Cel care va avea prima opţiune îşi va alege meciul care va fi transmis, dar numai după discuţii cu reprezentanţii Ligii. Dar televiziunile preferă să-şi aleagă ziua, nu meciul", a mai spus preşedintele LPF.

Dumitru Dragomir a adăugat că se aşteaptă să strângă 36.5 milioane de euro pe sezon din drepturile de televizare ale Ligii 1, astfel că Liga va strânge aproape 110 milioane de euro în următorii 3 ani. "Am făcut eu nişte calcule şi sper să scot cel puţin 36.5 milioane de euro pe an, faţă de cele 28 de milioane pe care le luam până acum. Şi asta numai din ţară! Am avut şi o ofertă de la o televiziune din Germania".

×