x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Dreptate pentru Craiova. Costică Donose: "O mare ruşine, de ce nu l-au dezafiliat pe Mititelu?"

Dreptate pentru Craiova. Costică Donose: "O mare ruşine, de ce nu l-au dezafiliat pe Mititelu?"

de Vicentiu Neagoe    |    17 Mai 2012   •   18:26
Dreptate pentru Craiova. Costică Donose: "O mare ruşine, de ce nu l-au dezafiliat pe Mititelu?"
● Jurnalul National: Domnule Donose, echipa la care ati jucat aproape 400 de partide in prima liga nu mai exista, a fost dezafiliata.
● Costica Donose: O mare rusine a fotbalului romanesc, poate cea mai mare. Au dezafiliat Craiova ca avea Mititelu gura mare si s-au razbunat pe el. Nu s-au gandit deloc la urmari. De ce nu scot si Steaua dupa harta fotbalului? Are Gigi Becali o gura, mama, mama! Cate injuraturi, cate blesteme s-au auzit dinspre Pipera spre sediul Ligii, trebuia sa rada Steaua. Sa-i scoata din fotbal, sa le dea apoi si lor un loc, ca de, nu pot suferi atatia suporteri din cauza unui singur om, si sa se numeasca Armata Poporului. De ce nu l-au dezafiliat pe Mititelu, sa-i faca lui ceva, nu echipei. Sa nu se inteleaga ca am ceva cu Steaua, am dat doar un exemplu, pentru ca eu cred ca totusi sunt pedepsiti oamenii, si de acolo trag ponoase cluburile.

● De ce Craiova, dumneavoastra v-ati nascut la Tecuci, ce cauta un moldovean in Oltenia?
● Da, sunt nascut la Tecuci, dar prin prisma serviciului tatalui meu, care era ofiter in armata, s-a intamplat sa ajung la Craiova, asta cu mult timp in urma, la varsta de 3 ani. A fost norocul meu, pentru ca daca ramaneam in Moldova nu mai jucam fotbal.

● Cum a fost pe vremea Craiovei Maxima, sigur aveti amintiri memorabile din acele vremuri?
● Am trait niste momente pe care este greu sa le exprim in cuvinte. Era ceva de vis. Nu erau foarte multi bani atunci, dar eram inconjurati cu o dragoste si o patima care ne facea sa dam totul pe teren. Uneori parca aveam aripi, parca zburam cand vedeam stadionul arhiplin si un public care ne incuraja tot timpul. Totusi cea mai frumoasa amintire o am de la Lisabona, meciul tur cu Benfica, la 0-0. Atunci nu a jucat Stefanescu, era suspendat, si am fost desemnat capitanul echipei. Inainte de meci m-a chemat la el Eusebio, celebra vedeta portugheza, emblema a clubului Benfica, si mi-a daruit 30 de postere cu el pentru a le imparti coechipierilor. Am fost foarte incantat ca am dat mana cu celebrul fotbalist. La meciul retur de pe Central, m-am accidentat din minutul 1 si nu am putut juca. Rezultatul il stiti, nu ne-am calificat, in oras a fost o adevarata drama. Regretatul Adrian Paunescu a facut totusi dupa meci un spectacol cu Cenaclul Flacara unde am fost si eu invitat. Am intrat pe scena schiopatand, dar lumea prezenta m-a aplaudat si mi-a scandat numele de parca ne calificaseram in finala.

● Ce diferenta este intre fotbalul de atunci si cel de azi?
● Acum se vehiculeaza sume de milioane de euro si cu toate acestea rezultatele nu apar. Toti fotbalistii cer sume imense, nu-i mai intereseaza echipa, nu au respect fata de emblema clubului si nici fata de oras. A ajuns sa primeze foarte mult banul, fotbalul a trecut pe planul secund. Nu mai sunt nici fotbalistii de altadata, de aia si echipa nationala are de suferit.

● Sa revenim la dezafiliere… Ce e de facut, e necesara infiintarea unei noi echipe asa cum a lasat de inteles Mircea Sandu, care i-a propus fostului dumneavoastra coechipier Sorin Cartu sa "preia fraiele"?
● Nu stiu ce sa zic. Universitatea a fost si va ramane unica. Nu cred ca infiintarea unei alte echipe va avea acelasi impact asupra suporterilor. Dar si fara fotbal e greu. Eu am o scoala privata de fotbal care-mi poarta numele, se ocupa de ea baiatul meu Alin. Incercam ca scoatem fotbalisti cat mai buni si ne e ciuda cand ne gandim ca-i putem forma pentru alte cluburi, nu pentru Universitatea. Vizavi de intentia lui Cartu si a lui Cami, e treaba lor daca vor sa infiinteze alta echipa. Orice patron ar veni, pentru ca au fost destui dupa Revolutie, spune ca iubeste echipa, unii poate chiar au iubit-o, dar se gandesc cu totii la profit. Asta e treaba. Inca o data spun, aceasta dezafiliere este o rusine nationala.

● Ce se va intampla duminica la Ramnicu Valcea?
● Mi-a fost organizat un meci de retragere de catre Primaria din Ramnicu Valcea. Eu am jucat un an acolo, am luat Cupa Romaniei in 1973. Desigur, as fi vrut sa-mi fac un meci de retragere la Craiova, dar situatia actuala nu m-a lasat sa fac acest lucru. Va fi un meci intre Craiova Maxima si Chimia Ramnicu Valcea (1973). Vor veni Balaci, Beldeanu, Lung, Negrila, Tilihoi si sper sa fie cat mai multa lume pe stadionul din Zavoi.

"Universitatea Craiova, echipa de suflet a Olteniei, a fost folosita ca instrument politic in campanile electorale: in 2004 de catre Vasile Bulucea, in 2009 de catre Mircea Geoana, iar acum de actualul primar al urbei, Aurica Solomon. Toti au pierdut"
Marinica Dinca, viceprimar Craiova

Regretele lui Nicolae Negrila
Fostul fundas drepta al Universitatii Craiova Nicolae Negrila spune ca si Adrian Mititelu are partea lui de vina, pentru ca s-a certat la catarma atat cu Mircea Sandu, cat si cu Mitica Dragomir, dar si cei doi sunt vinovati pentru ca au judecat aspru soarta unei echipe cu traditie. "Imi pare atat de rau pentru tot ceea ce s-a intamplat! S-au dus toti necunoscutii sa voteze excluderea Craiovei. O fi si Mititelu de vina, prea s-a luat in gura cu toti, dar sa razi o echipa in halul asta, nu e normal. Acum, au zis ca dau orasului un loc in Divizia B, cred ca e un lucru bun. De fapt, eu vreau sa avem fotbal in Craiova. Sa vedem acum cine se baga sa faca echipa! L-am auzit pe Mititelu la o emisiune TV ca se bucura ca se infiinteaza a doua echipa, ca el le da stadionul sa joace, ca a facut patru terenuri in Craiova, ca Primaria nu a fost in stare de nimic. Sa stii ca aici lumea este impartita. Unii vor sa se infiinteze alta echipa, altii nu. Depinde in ce barca se afla fiecare. Cei din galerie nu cred ca vor o alta echipa, au boala pe Netoiu, vor merge pana la capat cu protestele lor. Au intrat ei si pe teren la finala Europa League!", a spus "Negoro" care a mai adaugat: "Daca Mititelu mai asculta de unul, de altul, nu se ajungea in situatia asta. A avut oameni langa el, dar nu a ascultat de niciunul. Noi cei din Craiova Maxima, am incercat fiecare, cum am putut, sa-l ajutam. Regret enorm de ce s-a intamplat! Niciodata nu credeam ca se va ajunge aici. Ma mai intalnesc in ultima vreme cu prietenii, vorbim, ne aducem aminte. De fapt, cam peste tot in Craiova se vorbestea cum de acest lucru. A avea sau nu echipa in divizia B. Am spus, eu nu vreau decat sa mai avem fotbal in Craiova, ca fara el e plictiseala mare.

×
Subiecte în articol: dreptate pentru craiova