x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Emil Săndoi: "Nu ştiu dacă voi continua pe banca naţionalei de tineret"

Emil Săndoi: "Nu ştiu dacă voi continua pe banca naţionalei de tineret"

12 Oct 2010   •   00:00
Emil Săndoi: "Nu ştiu dacă voi continua pe banca naţionalei de tineret"
Sursa foto: /Intact Images

Antrenorul selecţionatei de tineret a României, Emil Săndoi, şi-a felicitat elevii pentru prestația din returul cu Anglia, scor 0-0, dar spune că nu ştie dacă va continua pe banca reprezentativei Under 21 după ratarea calificării la Campionatul European din 2011.

"Este un rezultat dureros şi cred că nedrept, până la urmă. Golul pe care l-am primit în Anglia, dintr-un fault clar la Găman, şi-a spus cuvântul asupra calificării. La 1-1 în Anglia, eram calificaţi în acest moment. Eu cred că ne-am ridicat la valoarea adversarului, le-am pus probleme, ne-am creat situaţii de gol, dar nu am reuşit să le finalizăm. Băieţii au dat dovadă de un devotament ieşit din comun şi au depus un efort fantastic. Să joci la patru zile într-un asemenea ritm nu este uşor. Este adevărat că pe final de joc am căzut fizic, ne-am pierdut din luciditate şi ocaziile au întârziat să apară", a spus Săndoi pentru TVR 1.

"Voi avea o discuţie cu oficialii federaţiei şi vom vedea dacă voi continua la naționala de tineret. În acest momente sunt bulversat şi îmi pare rău pentru această ratare. Mi s-a propus, înaintea meciului retur cu Anglia, să continui la echipa naţională de tineret, indiferent de rezultat. Mă bucură acest fapt, pentru că astfel mi s-a recunoscut munca depusă, dar nu pot da un răspuns deocamdată", a mai spus Săndoi.

Mircea Sandu: Această generație merita o calificare


"Sunt trist pentru că această generaţie merita o calificare şi au făcut tot ce a fost posibil. Nici fazele fixe, nici şuturile de la distanţă nu au intrat. Nu poți să le reproșezi nimic acestor jucători, pentru că au luptat, au jucat mai bine decât Anglia și meritau calificarea. Păcat că în meciul tur nu au reușit să mențină acel 1-1, pentru că problema calificării s-ar fi pus cu totul altfel. Le doresc jucătorilor s-o țină tot așa la echipele de club sau chiar la națională. Mulțumesc și publicului de la Botoșani pentru atmosfera creată", a declarat și președintele FRF, Mircea Sandu, la TVR 1.

"Este o tristeţe enormă, ne doream foarte mult să ajungem la Campionatul European. Anglia nu a fost peste noi, au avut mai mult noroc. Am avut câteva ocazii, spre final am trecut peste faza de construcţie şi am aruncat mingi în faţă, dar tot nu am reușit să marcăm", a spus și mijlocașul Florin Gardoș.

Stuart Pearce: România merita să câştige

Antrenorul echipei de tineret a Angliei, Stuart Pearce, a declarat la conferința de presă de după meci că selecţionata similară a României merita să câştige.

"M-a impresionat organizarea tactică a formaţiei României. Românii ar fi meritat să câştige astăzi. Noi nu am jucat extraordinar, calificarea se datorează în mare măsură apărării şi portarului. Pe contraatac nu am fost capabili să marcăm. Este o caracteristică a echipelor englezeşti să se apere bine când trebuie. Portarul Fielding a primit doar un gol în ultimele şase meciuri, şi asta spune multe despre valoarea sa. Azi, el a apărat câteva şuturi înşelătoare. De-a lungul întregii campanii de calificare, acest grup a demonstrat că merită să joace la turneul final", a spus Pearce.

×
Subiecte în articol: echipa naŢionalĂ under-21