x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Exod stelist spre liga chineză

Exod stelist spre liga chineză

de Mihai Igirosanu    |    07 Feb 2012   •   21:00
Exod stelist spre liga chineză

Cu cateva zile inaintea primului meci impotriva olandezilor de la Twente Enschede, din 16-imile Europa League, dar si dupa ce a fost activa la capitolul achizitii, Steaua pare sa fi intrat in febra vanzarilor si disponibilizarilor. Patronul Gigi Becali a ajuns la un acord cu chinezii de la Tianjin Teda pentru transferul lui Pablo Brandan, care va mai evolua pentru ros-albastri doar in cele doua partide cu Twente.

Din cate se pare, clubul asiatic va achita suma de 1 milion de euro pentru achizitionarea argentinianului Stelei, iar tranzactia va fi intermediata de fostul international Bogdan Mara, fost jucator la Tianjin. In China, Brandan urmeaza sa castige 700.000 de dolari pe sezon, aproximativ 450.000 de euro, in timp ce la Steaua primeste 320.000 de euro. Pe langa Brandan, chinezii intentioneaza sa mai faca peste putin timp doua oferte, fotbalistii vizati fiind mijlocasii Alexandru Bourceanu si Cristian Tanase. 'Cei de la Tianjin Teda sunt in cantonamentul din Antalya si, probabil, il urmaresc si pe Brandan. Chinezii se intereseaza si de fotbalisti de la Dinamo si CFR, dar costa destul de mult. Brandan nu e singurul stelist pe care il vor. I-ar dori si pe Tanase si Bourceanu. Oficialii lui Tianjin urmaresc foarte mult campionatul Romaniei. In curand, vor face oferte foarte bune pentru jucatorii din Liga 1', a declarat Bogdan Mara pentru sport.ro. Zapada cazuta in ultimele zile, gerul si viscolul creeaza mari batai de cap administratorilor de la National Arena, stadion pe care Steaua si Twente vor disputa pe 16 februarie prima mansa din 16-imile Europa League.

Gazonul este serios afectat de vremea nefavorabila, dar si celelalte zone ale stadionului au avut de suferit. Pentru a indeparta cat mai rapid stratul de zapada care s-a depus in tribune, Primaria si ALPAB au apelat la ajutorul a peste 100 de detinuti de la Penitenciarul Jilava, care au ajutat la dezapezire. Municipalitatea va plati 7.000 de lei in schimbul acestei operatiuni, care a inceput ieri si va dura doua zile. Gazonul a fost curatat in totalitate de zapada in urma cu cateva zile si protejat cu o folie de plastic pentru ca zapada sa nu se mai depuna pe el, dar iarba arata foarte rau, iar la ora meciului cu Twente conditiile de joc vor fi precare. Meteorologii avertizeaza ca starea vremii nu se va imbunatati decat chiar cu o zi inaintea meciului de pe 16 februarie.

×
Subiecte în articol: steaua China transfer fotbal intern brandan