x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Fanii rapidişti au intrat în greva foamei, chiar pe terenul echipei favorite

Fanii rapidişti au intrat în greva foamei, chiar pe terenul echipei favorite

07 Aug 2013   •   19:51
Fanii rapidişti au intrat în greva foamei, chiar pe terenul echipei favorite

Câteva zeci de suporteri rapidişti au intrat în greva foamei la Stadionul Giuleşti-Valentin Stănescu şi spun că nu vor înceta acest protest decât atunci când vor demisiona conducerile FRF şi LPF, vinovate în opinia lor de retrogradarea formaţiei favorite.

Suporterii şi-au instalat un cort pe zona gazonată de lângă terenul de joc al arenei, în apropierea intrării la vestiare. Ei şi-au adus rezerve de apă şi au afişat bannere pe care scrie: "Dincolo de Rapid nu există viaţă", "Mereu ne-aţi lovit, inimile noastre rămân lângă Rapid", "Ne-aţi plimbat din A în B să vă faceţi poftele", "Chiar de inima ne doare, rapidişti în continuare". Totodată, ei au arborat pe cort un banner cu portretul actorului Florian Pittiş, cunoscut suporter rapidist, decedat în 2007.

Unul dintre protestatari, Cornel Paiu, în vârstă de 50 de ani, a declarat că speră ca gestul disperat al fanilor să atragă şi atenţia organelor statului, care să ancheteze conducerile forurilor fotbalistice interne.

"Am intrat în greva foamei, alături de mine mai sunt 30 de suporteri, vom rămâne în grevă până se vor rezolva aceste probleme. Ne-au adus la disperare atât federaţia, cât şi liga. Aruncă vina unii pe alţii, nu vor să recunoască faptul că au greşit. Soluţia este să-şi dea toţi demisia. Sperăm să-şi asume cineva responsabilitatea, pentru că de aceea facem acest protest în formă extremă. Sau să se sesizeze organele statului şi să ancheteze acest caz", a spus el.

Mihai Liţu, student, a afirmat că greva foamei era ultima soluţie pentru a protesta faţă de erorile comise de FRF şi LPF, iar conducerile acestor foruri trebuie să plătească. "Este o măsură disperată. Ne-am gândit şi să ieşim în stradă, dar după ultimele evenimente nişte prieteni de-ai noştri au ajuns la puşcărie pentru tulburarea liniştii publice şi pentru o sticlă aruncată. Aşa că ne-am gândit la ce se poate întâmpla cu noi dacă ieşim în stradă pentru un lucru mai serios, cum este acesta. Greva foamei este ultima soluţie pentru noi, să înţeleagă toată lumea că nu se vrea ca Rapidul să rămână în Liga I. Noi suntem oameni onorabili, se stabilise că vom juca în liga a doua de la început, apoi a apărut acel baraj. A fost o bătaie de joc a celor de la FRF şi LPF şi pentru asta trebuie să plătească", a menţionat suporterul.

Întrebat cât timp este dispus să protesteze în acest mod, el a răspuns: "Voi sta aici cât va fi nevoie. Suntem studenţi şi se ştie nivelul de trai al unui student în România. Am adus cortul pentru confort, o să dorm aici în următoarele săptămâni sau luni."

Liga Suporterilor Rapidişti a anunţat marţi că mai mulţi fani vor intra în greva foamei, miercuri, la Stadionul Giuleşti-Valentin Stănescu, protestul urmând să se încheie numai după ce conducătorii fotbalului românesc vor demisiona din funcţii.

×
Subiecte în articol: suporteri rapid greva foamei